Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία - iShow.gr
Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία (Asterix et Obelix: Au service de sa mejeste - Asterix and Obelix: God save Britannia)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Κωμωδία
Περιπέτεια
Οικογενειακή
Είδος
Κωμική οικογενειακή περιπέτεια γαλλικής παραγωγής 2012
Διάρκεια
109'
Συντελεστές
Υπόθεση
Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και ο Καίσαρας διψάει για καινούργιες κατακτήσεις. Ως επικεφαλής των δοξασμένων λεγεώνων του, αποφασίζει να εισβάλλει στο νησί που βρίσκεται στην άκρη του γνωστού μέχρι τότε κόσμου - εκείνη τη μυστηριώδη γη, γνωστή και ως Βρετανία.

Η νίκη είναι γοργή και απόλυτη. Ή μάλλον… σχεδόν απόλυτη. Μόνο ένα μικρό χωριουδάκι κατορθώνει να αντισταθεί, αλλά οι δυνάμεις τους συνεχώς εξασθενούν. Η Κορντέλια, η Βασίλισσα των Βρετανών, αποφασίζει να στείλει τον πιο έμπιστο αξιωματικό της, το Αντικλίμαξ, να ζητήσει βοήθεια από τη Γαλατία - όπου βρίσκεται ένα άλλο χωριουδάκι, διάσημο για την πεισματική αντίστασή του απέναντι στους Ρωμαίους.

Στο χωριουδάκι περί ου ο λόγος, ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ είναι ήδη πολύ απασχολημένοι. Ο Αρχηγός τούς έχει αναθέσει να πάρουν τον Χαβαλεδίξ, τον μπελαλή πρωτευουσιάνο ανιψιό του που μόλις έφτασε από την Λουτετία, και να τον κάνουν άντρα. Δυστυχώς η αποστολή τους πόρρω απέχει από την πραγματοποίησή της.

Όταν ο Αντικλίμαξ φτάνει στο χωριό για να ζητήσει βοήθεια, οι Γαλάτες αποφασίζουν να του δώσουν ένα βαρέλι με το φημισμένο μαγικό φίλτρο τους. Ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ θα τον συνοδεύσουν στη Βρετανία, μαζί με τον Χαβαλεδίξ: αυτό το ταξίδι άλλωστε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση του νεαρού. Δυστυχώς, όμως, τίποτα δεν πάει σύμφωνα με τα σχέδια…
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Για τέταρτη φορά οι αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη, με τον απολαυστικό Ζεράρ Ντεπαρντιέ και πάλι στο ρόλο του Οβελίξ, ενώ τον Αστερίξ υποδύεται ο Εντουάρ Μπαέρ. Μαζί τους τα πιο γνωστά ονόματα του γαλλικού κινηματογράφου με πρώτη και καλύτερη την απόλυτη ντίβα, Κατρίν Ντενέβ, στο ρόλο της Αυτού Μεγαλειότητος.

Oι θρυλικοί Αστερίξ κι Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς, αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ’ ένα τρελό κυνηγητό για ν’ αποκτήσουν το φίλτρο που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Οι ένδοξες ρωμαϊκές λεγεώνες, οδηγημένες από τον Καίσαρα, έχουν εισβάλλει στη Βρετανία. Ένα μόνο χωριό εξακολουθεί να αντιστέκεται, αλλά οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Η Βασίλισσα των Βρετανών στέλνει τον έμπιστο αξιωματικό της Αντικλίμαξ στη Γαλατία, για να ζητήσει βοήθεια από ένα άλλο χωριό, φημισμένο για τη γενναία του αντίσταση στους Ρωμαίους… Στο μεταξύ, ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ έχουν αναλάβει μια ευαίσθητη αποστολή: να κάνουν άντρα τον Γιακλωτσίξ, τον μπελαλή ανιψιό του Αρχηγού, που έχει το μυαλό του μόνο στα κορίτσια και τη μουσική. Όταν ο Αντικλίμαξ τους περιγράφει την απελπιστική κατάσταση, οι Γαλάτες του δίνουν ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό τους φίλτρο, και ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ τον συνοδεύουν πίσω στην πατρίδα του, σέρνοντας μαζί και τον Γιακλωτσίξ. Έξαλλος, ο Καίσαρας αποφασίζει να επιστρατεύσει τους Νορμανδούς ως μισθοφόρους, για να συντρίψουν τους Βρετανούς μια και καλή. Στο Λονδίνιουμ, ο Γιακλωτσίξ ερωτεύεται την Οφηλία, την αξιαγάπητη αρραβωνιαστικιά του Αντικλίμαξ, ενώ ο Οβελίξ γοητεύεται από τη δασκάλα της. Με την προσοχή τους αποσπασμένη από την αποστολή, οι ήρωές μας χάνουν το βαρέλι και ο Γιακλωτσίξ πέφτει αιχμάλωτος των Νορμανδών. Σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ’ ένα τρελό κυνηγητό για ν’ αποκτήσουν το μαγικό φίλτρο, από το οποίο εξαρτάται η σωτηρία ενός έθνους…


Οι Χαρακτήρες

ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ


Αστερίξ, Οβελίξ & Ιντεφίξ
Ο Αστερίξ, ένας έξυπνος και πανούργος πολεμιστής, αναλαμβάνει πάντα τις πιο ριψοκίνδυνες αποστολές. Ο Οβελίξ είναι ο αχώριστος φίλος του. Δουλειά του είναι να παραδίδει μενίρ, λατρεύει τα αγριογούρουνα και τις μπουνιές, και είναι πάντα έτοιμος να τα παρατήσει όλα για να ακολουθήσει τον Αστερίξ σε καινούργιες περιπέτειες. Τους συνοδεύει πάντα ο Ιντεφίξ, ο μόνος οικολογό-σκυλος του κόσμου, που ξεσπάει σε απελπισμένα ουρλιαχτά κάθε φορά που ακούει να κόβουν ένα δέντρο.

Χαβαλεδίξ
Ο Χαβαλεδίξ, ένας τρέντι νεαρός Λουτετιανός που γράφει ποίηση και τραγούδια όποτε του κατέβει, δε θα ξεχάσει ποτέ το ταξίδι του στη Βρετανία που θα τον κάνει άντρα!


ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ

Ιούλιος Καίσαρας
Ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Στρατηγός όλων των Ρωμαίων, ο συγγραφέας του Απομνημονεύματα περί του Γαλατικού Πολέμου. Τα απομνημονεύματά του περί του Αστερίκιου πάντως, αν και λιγότερο γνωστά, έχουν ένα λιγουλάκι πιο έντονο ύφος.

Ακάδημους
Ένας νεαρός βοηθός που μπήκε πρόσφατα στο προσωπικό του Καίσαρα, εξαιρετικά φιλόδοξος, με όνειρα για δόξες και πλούτη. Είναι δική του μάλιστα η ιδέα να επιστρατεύσουν τους τρομακτικούς Νορμανδούς πολεμιστές για να λυγίσουν τη βρετανική αντίσταση. Για τον Ακάδημους, σύντομα όλα θ’ αρχίσουν να πηγαίνουν πολύ-πολύ στραβά…


ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Βασίλισσα Κορντέλια

Κάθε απόγευμα στις 5, η Κορντέλια, η Βασίλισσα των Βρετανών, σταματάει οτιδήποτε κάνει εκείνη τη στιγμή για να πιει ζεστό νερό. Τίποτε δε θα σταματήσει αυτή την παράδοση, ούτε καν τα ρωμαϊκά στρατεύματα που πολιορκούν το χωριό της και τους κατοίκους του, τους ανίκητους Βρετανούς.

Αντικλίμαξ, Οφηλία και Δεσποινίς Μάκιντος
Ο Αντικλίμαξ, ένας πέρα για πέρα Βρετανός τζέντλεμαν, προσπαθεί να διασώσει την Αυτού Μεγαλειότητα. Προκειμένου να απωθήσει τις λεγεώνες του Καίσαρα αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να πάει ως τη Γαλατία, για να ζητήσει από τον Αστερίξ και τους φίλους του το μαγικό φίλτρο. Η Οφηλία, μια πανέμορφη νεαρή που ζει στο Λονδίνιουμ, την πρωτεύουσα της Βρετανίας, είναι αρραβωνιασμένη με τον Αντικλίμαξ – δεν είναι εύκολο να το καταλάβει όμως κανείς, καθώς ένας τζέντλεμαν είναι πάντα συγκρατημένος και επιδίδεται μόνο σε ευγενικές συζητήσεις με μια όμορφη νεαρή, ενώ η Οφηλία ονειρεύεται μια παθιασμένη ερωτική εξομολόγηση… Η Δεσποινίς Μάκιντος, η αυστηρή και μετρημένη γκουβερνάντα της Οφηλίας, φροντίζει ώστε η βρετανική ευπρέπεια να τηρείται με κάθε κόστος: τόσο πολύ που αποπειράται να μεταμορφώσει τον Οβελίξ σε έναν τέλειο κύριο.


ΟΙ ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ

Χοντρομπάφ
Ο Χοντρομπάφ είναι ο τρομερός αρχηγός των Νορμανδών, που καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του και δε νιώθει κανένα φόβο. Όπως όμως όλοι ξέρουμε, ο φόβος δίνει φτερά και το μεγάλο όνειρο του Χοντρομπάφ είναι μια μέρα να πετάξει. Μόνο ένας δειλός φυσικά θα μπορούσε να του διδάξει το φόβο, και επειδή αυτά είναι τα τυχερά, ο Χαβαλεδίξ φοβάται τους Νορμανδούς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο…

Μικροκεφαλιάφ
Τι κάνει ένας Νορμανδός πολεμιστής όταν επισκέπτεται μια ξένη χώρα; Βρίσκει το κοντινότερο χωριό και σφάζει όσους βλέπει μπροστά του! Ο Μικροκεφαλιάφ είναι ένας από αυτούς, μέχρι που γνωρίζει τη Δεσποινίδα Μάκιντος, η οποία το βάζει σκοπό να τον εκπαιδεύσει. Θα καταφέρει η αυστηρή παιδαγωγός να ανακαλύψει μέσα στον βάρβαρο την καρδιά ενός τζέντλεμαν;


Συμμετέχουν
Ζεράρ Ντεπαρτιέ
Obélix
Εντουάρ Μπαέρ
Astérix
Κατρίν Ντενέβ
Reine Cordelia
Φαμπρίς Λουκινί
Jules César
Guillaume Gallienne
Jolitorax
Vincent Lacoste
Goudurix
Valérie Lemercier
Miss Macintosh
Bouli Lanners
Grossebaf
Ντάνι Μπουν
Têtedepiaf
Atmen Kelif
Pindépis
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz