Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Μίμζι - iShow.gr
Μίμζι (The Last Mimzy)
Περιπέτεια
Φαντασίας
Νεανική
Είδος
Νεανική περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2007
Διάρκεια
86'
Συντελεστές
Υπόθεση

Τα αδέλφια Νώε και Έμμα ταξιδεύουν με τη μητέρα τους, Τζο, από το Σιάτλ στο Νησί Γουίντμπι για να περάσουν το Σαββατοκύριακο παρέα με τον Ντέιβιντ, τον εργασιομανή πατέρα τους. Εκεί τα δύο αδέλφια ανακαλύπτουν ένα κουτί με παιχνίδια από το… μέλλον. Μέσα στο κουτί, η Έμμα βρίσκει και ένα ψεύτικο κουνέλι, που ονομάζεται Μίμζι. Το παράξενο είναι πως η Μίμζι επικοινωνεί τηλεπαθητικά με την Έμμα. Σύντομα η Έμμα και ο Νώε αναπτύσσουν εξαιρετικές διανοητικές ικανότητες, που εκπλήσσουν τους γονείς τους…

Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Παραγωγός της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάικλ Φίλιπς (The Sting, Close Encounters of the Third Kind), σε σενάριο των Μπρους Τζόελ Ρούμπιν (Ghost) και Τόμπι Έμεριχ (Frequency). Η σκηνοθεσία είναι του Ρόμπερτ Σάϊε (Διεύθυνση Παραγωγής, Τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών).

Κατά τη διάρκεια κάποιων καλοκαιρινών διακοπών, ο Νόα και η Έμα βρίσκουν στην παραλία ένα περίεργο κουτί που το έχει ξεβράσει το κύμα. Παρόλο που είναι αρχικά φοβισμένος και απορημένος, ο Νόα παίρνει το μυστήριο αντικείμενο το κρύβει στην πετσέτα του και το μεταφέρει στο σπίτι.
Μέσα στο κουτί, ο Νόα και η Έμα βρίσκουν διάφορα περίεργα αντικείμενα: ένα κρύσταλλο που μοιάζει σαν μία μεγάλη πιστωτική κάρτα, ένα κοράλλι που φαίνεται να είναι φτιαγμένο από ένα υλικό που θυμίζει ζελατίνη, μία πέτρα με αιχμηρές άκρες, σαν μετεωρίτης (η οποία αργότερα χωρίζεται σε εννέα «κλωστές»), ένα όστρακο και το πιο παράξενο απ΄όλα...ένα λούτρινο κουνέλι, το οποίο ψιθυρίζει συνεχώς Μίμζυ στο αυτί της Έμα.
Η Μίμζυ επικοινωνεί τηλεπαθητικά με την Έμα, ενώ και τα δύο αδέρφια αποκτούν εκπληκτικές ικανότητες, καθώς εξερευνούν τα αντικείμενα αυτά. Η Έμα ανακαλύπτει ότι οι κλωστές γύρω από το πέτρωμα στροβιλίζονται και ότι αν βάλει κάποιο αντικείμενο μέσα στο στρόβιλο που δημιουργείται τότε αυτό το αντικείμενο εξαϋλώνεται. Το όστρακο δείχνει στον Νόα πως να ελέγχει τα φυσικά φαινόμενα, προκαλώντας το θαυμασμό των συμμαθητών του, ειδικά όταν σε ένα σχολικό διαγωνισμό καταφέρνει να «καθοδηγήσει» ένα τσούρμο αράχνες και να τις κάνει να φτιάξουν ένα μεγάλο ιστό. Και με τον κρύσταλλο μπορεί να κινεί αντικείμενα στο χώρο και στο χρόνο με μία μόνο διαταγή! Κάθε νέα ανακάλυψη φαίνεται να πατά πάνω στην προηγούμενη και σύντομα τα παιδιά ζουν μέσα σε ένα θαύμα, ενθουσιασμένα από τις απίστευτες δυνατότητες που τους προσφέρουν τα παράξενα αυτά παιχνίδια.
Ασφαλώς, η κατάσταση αυτή δεν ξεφεύγει της προσοχής της μητέρας των παϊδιών, που αντιλαμβάνεται ότι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Το ένστικτο της Τζο Γουάιλντερ (Τζόλι Ρίτσαρντσον) δεν θα αργήσει να βγει αληθινό. Όταν ο Νόα δείχνει για πρώτη φορά στη μητέρα του την κρυστάλλινη κάρτα, εκείνη δεν μπορεί να δει αυτό που βλέπει ο γιος της. Το μόνο που βλέπει είναι μία πλάκα. Ο Νόα και η Έμα, όντας παιδιά, μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική αυτών των παιχνιδιών. Η Τζο όμως, είναι μία τυπική ενήλικη που είναι εγκλωβισμένη μέσα σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, οπότε αδυνατεί να δει οτιδήποτε άλλο εκτός από το προφανές. Αυτή της η ανικανότητα για ελεύθερη σκέψη, χωρίς περιορισμούς, την κάνει να αισθάνεται φοβισμένη και ευάλωτη, ανίκανη να βοηθήσει τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Συμμετέχουν
Κρις Ο’ Νιλ
Noah Wilder
Ρίανον Λι Ράιν
Emma Wilder
Τζόλι Ρίτσαρντσον
Jo Wilder
Τίμοθι Χάτον
David Wilder
Rainn Wilson
Larry White
Kathryn Hahn
Naomi Schwartz
Μάικλ-Κλάρκ Ντάνκαν
Nathanial Broadman
Κίρστεν Γουϊλιαμσον
Sheila Broadman
Irene Snow
Teacher in Meadow
Marc Musso
Harry
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz