Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο βυσσινόκηπος - iShow.gr
Ο βυσσινόκηπος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θέατρο
Είδος
Κωμωδία δράμα του Άντον Τσέχωφ
Συντελεστές
Υπόθεση

Ένα σπίτι στην εξοχή με τον ωραιότερο βυσσινόκηπο της περιοχής βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης. Οι σχεδόν αδιάφοροι μικροαστοί ιδιοκτήτες του δεν κάνουν τίποτα για να το σώσουν από την πώληση. Χάνουν το αγαπημένο τους πατρικό σπίτι και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να το κοιτούν και να αναπολούν...

Να αναβιώνουν τις παιδικές τους αναμνήσεις, να νοσταλγούν τις παλιές ευχάριστες στιγμές, να χορεύουν, να γελούν, να φλερτάρουν... Τίποτα δεν τους κάνει να μετανιώνουν για την απόφασή τους, ακόμα και όταν ακούν τα τσεκούρια να χτυπούν δυνατά και να κόβουν τις αγαπημένες τους βυσσινιές.

Πληροφορίες

«Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ» του Α.Π. Τσέχωφ είναι ένα από τα δυνατότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου και το σημαντικότερο έργο του Ρώσου συγγραφέα, το οποίο ο ίδιος πάντα χαρακτήριζε ως κωμωδία. Γραμμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα, σκιαγραφεί μια οικογένεια που βυθίζεται στην επερχόμενη καταστροφή.

Ο Αντόν Τσέχοφ μέσα από το έργο του απεικονίζει τη διαρκή φθορά της καθημερινής ζωής στη Ρωσία του 20ου αιώνα δίνοντας όμως μια νότα ελπίδας για το μέλλον και κάνοντας μια ακριβή πρόβλεψη της ίδιας της επανάστασης που ακολούθησε.

Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί λοιπόν φέτος το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ για λογαριασμό της θεατρικής εταιρείας 'Πράξη' (Μπέττυ Αρβανίτη) το οποίο και ανεβαίνει από τα μέσα Δεκεμβρίου 2009 στην Α΄Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας. Η μετάφραση είναι ειδικά για τν παράσταση από την Χρύσα Προκοπάκη.

Συμμετέχουν
Μπέτυ Αρβανίτη
Γιάννης Φέρτης
Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Κώστας Γαλανάκης
Στέλιος Ιακωβίδης
Βασίλης Καραμπούλας
Πηνελόπη Μαρκοπούλου
Τζίνη Παπαδοπούλου
Δημήτρης Παπανικολάου
Μαρία Σαββίδου
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz