Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Όταν η πόλις πεθαίνει - iShow.gr
Όταν η πόλις πεθαίνει
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αισθηματική
Κοινωνική
Δραματική
Είδος
Κοινωνικό αισθηματικό δράμα ελληνικής παραγωγής 1969
Διάρκεια
87'
Συντελεστές
Υπόθεση
Μία σταρ του κινηματογράφου προστατεύεται και προωθείται από τον πλούσιο εραστή της, τα έσοδα του οποίου προέρχονται από το εμπόριο νοθευμένων φαρμάκων.
Πληροφορίες
Η Τζέλα Ραζή (Μαίρη Χρονοπούλου) είναι μία σταρ της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Την ανέλιξή της την οφείλει στον εραστή της, τον Άρη Ραγκούση (Αντρέας Μπάρκουλης) ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας παράνομων και νοθευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η Τζέλα γνωρίζει τις παράνομες δραστηριότητες του Άρη, σιωπεί όμως για να μην θέσει σε κίνδυνο την καριέρα της. Η τυχαία συνάντησή της με έναν άσημο γιατρό ορφανοτροφείου, τον Βασίλη Αρσένη (Φαίδων Γεωργίτσης) θα την κάνει να αναθεωρήσει τη σχέση της με τον Άρη ενώ παράλληλα ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται. Ο Άρης με τους ανθρώπους του θα προειδοποιήσει τον Βασίλη να μείνει μακριά από την Τζέλα. Η τελευταία, για να τον προστατέψει θα αναγκαστεί να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Άρη. Ωστόσο η ιστορία θα πάρει απρόσμενη τροπή...

Στο ορφανοτροφείο πολλά παιδιά προσβάλλονται από αλλαντίαση, μια σοβαρή ασθένεια. Ο Βασίλης, μολονότι είναι σε κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο δέκα από τα παιδιά θα πεθάνουν και υπαίτιος θεωρείται ο θεράπων γιατρός. Η Τζέλα ανακαλύπτει ότι αιτία των θανάτων ήταν τα νοθευμένα σκευάσματα που χορήγησε ο Άρης στο ορφανοτροφείο. Θα προσπαθήσει να ξεσκεπάσει το θέμα στις αρχές. Σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι η διαφθορά επεκετείνεται και σε δημόσια πρόσωπα υψηλά ιστάμενα, όπως ο αδερφός της, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγιεινής, Στεφανος Ραζής (Ζώρας Τσάπελης). Τελικά όμως η αλήθεια θα λάμψει οι ένοχοι θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και ο Βασίλης θα αθωωθεί. 
Συμμετέχουν
Αρτέμης Μάτσας
Ζώρας Τσάπελης
Ανδρέας Μπάρκουλης
Άγγελος Μαυρόπουλος
Δήμητρα Παπαχρήστου
Φαίδων Γεωργίτσης
Γιώργος Γρηγορίου
Μαίρη Χρονοπούλου
Γιώργος Βρασιβανόπουλος
Νίκος Νικολαΐδης
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz