Αναζήτηση
Flash of genius - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Flash of genius - iShow.gr
Είδος
Δραματική κοινωνική περιπέτεια αμερικάνικης παραγωγής 2008
Διάρκεια
108'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Περιπέτεια
Κοινωνική
Δραματική

Οι Κερνς είναι μια τυπική αμερικανική οικογένεια, που ζει στο Ντιτρόιτ στη δεκαετία του 1960. Προσπαθούσαν πάντως με κάθε τρόπο να ζήσουν το δικό τους Αμερικάνικο όνειρο. Ο πατέρας της οικογένειας, Μπομπ, είναι καθηγητής μηχανολογίας στο τοπικό πανεπιστήμιο και με τη σύζυγό του Φίλις έχουν αποκτήσει έξι παιδιά. Ο Μπομπ συλλαμβάνει και υλοποιεί μια φοβερή ιδέα, τη διακοπτόμενη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου. Η οικογένεια φαντάστηκε ότι πρόκειται για μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία. Οι ελπίδες τους, όμως, γκρεμίστηκαν, όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες κολοσσοί αγκάλιασαν μεν την ιδέα, αλλά γύρισαν την πλάτη τους στον εφευρέτη της. Περιφρονημένος, με απειλές για τη ζωή του και αντιμέτωπος με έναν δικαστικό αγώνα, που φαινόταν να μην έχει τέλος, ο Μπομπ φοβόταν ότι έχει οδηγήσει την οικογένειά του και το μέλλον τους στην καταστροφή. Σταδιακά θα αποκτήσει εμμονή με τη δικαιοσύνη και με την πεποίθηση ότι το έργο ζωής του – αλλά και οπουδήποτε ανθρώπου – θα πρέπει να αναγνωρίζεται από αυτούς που πρόκειται να επωφεληθούν. Κι ενώ για χρόνια πλήρωνε το τίμημα της άρνησής του να συμβιβαστεί με τους τιτάνες της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτός ο σύγχρονος Δαυίδ, θα επιχειρήσει το αδιανόητο… να αναγκάσει τον Γολιάθ να γονατίσει μπροστά του.

Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του καθηγητή πανεπιστημίου και εφευρέτη, Ρόμπερτ Κερνς και την επί δεκαετίες δικαστική του διαμάχη με τις αμερικάνικες βιομηχανίες αυτοκινήτων, το Flash of Genius, αφηγείται την ιστορία ενός άντρα, ο αγώνας του οποίου να αναγνωριστεί η εφευρετικότητα του μυαλού του, είχε για τον ίδιο ένα πολύ βαρύ προσωπικό τίμημα. Αρνήθηκε, όμως, να σκύψει το κεφάλι, κι έτσι τα έβαλε με τους τιτάνες της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε μία μάχη που κανένας δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε να κερδίσει.

Η φράση «flash of genius» (έμπνευση της ιδιοφυίας) αναφέρεται σε μία απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ορίζει ότι προκει­μένου η δημιουργία κάποιου/-ας να χαρακτηριστεί ως ‘εφεύρεση’, ο εφευρέτης «θα πρέπει να αποκαλύψει την ‘έμπνευση’της δημιουργικής του/της ιδιοφυίας, κι όχι απλά την επάρκειά του στην επαγγελματική του ενασχόληση,» η οποία τον ώθησε να δημιουργήσει το αναφερόμενο προϊόν. Πάντως, το πώς ορίζεται η λέξη «εφεύρεση», ήταν και συνεχίζει να είναι μία σπαζοκεφαλιά, και η απάντηση, στην καλύτερη περί­πτωση, παραμένει ακόμη ασαφής. Τον πρώτο καιρό, στις αποφάσεις των δικαστηρίων, η εφεύρεση ενός ανθρώπου ήταν αρκετά προστατευμένη και θεωρείτο κάτι ιερό και απαραβίαστο. Καθώς όμως η δύναμη και η επιρροή των μεγάλων επιχειρήσεων αυξανόταν ολοένα, η μορφή αυτής της έννομης προστασίας άλλαξε, κλίνοντας στο να ευνοεί περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη των καπιταλιστών.

Συμμετέχουν
Γκρεγκ Κίνιαρ
Bob Kearns
Λόρεν Γκράχαμ
Phyllis Kearns
Άλαν Αλντα
Gregory Lawson
Βικτόρια Λερν
Young Maureen Kearns
Ντέρμοντ Μαλρόνεϊ
Gil Privick
Τιμ Eddis
Maryland Cop #1
Γουόρεν Belle
Maryland Cop #2
Landon Νόρις
Young Dennis Kearns
Shae Νόρις
Young Kathy Kearns
Στίβεν Woodworth
Young Tim Kearns
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551