Αναζήτηση
Ο τελευταίος μαχητής του ανέμου - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ο τελευταίος μαχητής του ανέμου - iShow.gr
Είδος
Ταινία φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2010
Διάρκεια
100'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Φαντασίας
Άνεμος, Νερό, Γη, Φωτιά... Τέσσερα έθνη, άρρηκτα δεμένα από το πεπρωμένο… Ξαφνικά το Έθνος της Φωτιάς κηρύσσει τον πόλεμο στα υπόλοιπα και δε διαφαίνεται στον ορίζοντα καμιά ελπίδα διαφυγής από αυτήν την καταστροφή καθώς όποιος αντιστέκεται στους Φλογοκάμπτες αφανίζεται. Ο Άανγκ είναι ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να ελέγχει και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και συμμαχεί με την Κιτάρα, μια Νεροκάμπτρια και τον αδελφό της, τον Σόκα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο κόσμο. Όμως, είναι ο Άανγκ ικανός να επιβληθεί στις ικανότητές του και να τις εξελίξει ώστε να γίνει ο ήρωας που θα σώσει τα Έθνη προτού να είναι πολύ αργά;
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
- Το 2005 ξεκίνησε η μετάδοση της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο Avatar: The Last Airbender η οποία εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο και τώρα μεταδίδεται σε περισσότερες από 120 χώρες.
- Γρήγορα, η σειρά κέντρισε το ενδιαφέρον το Μ. Νάιτ Σιάμαλαν καθώς, λόγω της λατρείας που είχε η κόρη του στη σειρά και την κεντρική ηρωίδα, κάθισε να την παρακολουθήσει και ο ίδιος. Πολύ σύντομα ενθουσιάστηκε με το υλικό και τις κινηματογραφικές προοπτικές που έβλεπε σε αυτό.
- Η ταινία επικεντρώνεται στο Πρώτο Βιβλίο της σειράς που αφορά στο στοιχείο του νερού και ακολουθεί τον Άανγκ που ξεκινά ένα ταξίδι εκμάθησης του τρόπου ελέγχου των τεσσάρων στοιχείων το οποίο διατρέχει την υφήλιο από το Νότιο έως το Βόρειο Πόλο.
- Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς (Μάικλ Ντάντε Ντι Μαρτίνο και Μπράιαν Κονιέτσκο) προσέφεραν με μεγάλη χαρά τη βοήθειά τους τόσο στη συγγραφή του σεναρίου όσο και στην κατανόηση των χαρακτήρων προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακά επικό.
- Ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Σιάμαλαν επέλεξε το νεαρό πρωταγωνιστή Νόα Ρίνγκερ (ο οποίος δεν έχει καμία προηγούμενη εκπαίδευση στην υποκριτική ή κάποια εμπειρία) ήταν το γεγονός πως ήταν πρωταθλητής τάε βκο ντο. «Ο Νόα είναι ο Άανγκ. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Μόλις είδαμε την οντισιόν του είδαμε την καθαρότητα στο βλέμμα του. Είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και δουλεύει σκληρά πάνω σε αυτό καθημερινά. Έχει απίστευτη πειθαρχία για την ηλικία του.» σχολιάζει ο σκηνοθέτης. Μάλιστα, μέσα σε ένα και μόνο μήνα ο μικρός Νόα έλαβε την κατάλληλη εκπαίδευση στην υποκριτική επιδεικνύοντας απίστευτη πειθαρχία και μοναδικό ταλέντο.
- Ο Ντεβ Πατέλ, μετά τη θριαμβική πορεία της ταινίας Slumdog Millionaire, στην οποία ήταν ο πρωταγωνιστής, αναζητούσε κάτι εντελώς διαφορετικό. Έτσι, όταν έμαθε για την ταινία, όντας και πιστός τηλεθεατής της σειράς, έστειλε μια κασέτα για να διεκδικήσει το ρόλο του Πρίγκιπα και σύντομα έλαβε τηλεφώνημα από τον Σιάμαλαν. Σχολιάζει για το ρόλο του «Ο Πρίγκιπας Ζούκο είναι διχασμένος ανάμεσα στο πάθος του και τον αγώνα του να ανακτήσει τη χαμένη του τιμή στα μάτια του πατέρα του. Πάντοτε λάτρευα την ιστορία γιατί σου δίνει πολλά μαθήματα κι όντας και θαυμαστής του Μπρους Λι, τρελαινόμουν για τις πολεμικές τέχνες που υπήρχαν στη σειρά κινουμένων σχεδίων.»
- Καθώς πολλές σκηνές περιελάμβαναν πλήθος συμμετοχών ώστε να διαμορφωθεί ο πληθυσμός του κάθε έθνους, εκλήθησαν άτομα όλων των ηλικιών που είχαν καλή φυσική κατάσταση λόγω ενασχόλησης με πολεμικές τέχνες, χορό, στρατό, γυμναστική. Για τους ρόλους των στρατιωτών του Έθνους της Φωτιάς τα άτομα έπρεπε να μοιάζουν με Ινδούς, Ιταλούς και με κατοίκους της Μέσης Ανατολής. Για το Έθνος της Γης όσοι επελέγησαν έμοιαζαν με Κορεάτες, Ιάπωνες, Μογγόλους και Αφρικανούς, ενώ το Έθνος του Νερού απαρτίζεται από άτομα Αγγλοσαξονικών καταβολών. Συνολικά πάνω από 6000 άτομα προσελήφθησαν για να δημιουργηθεί ο κόσμος της ταινίας.
- Στην ταινία χρησιμοποιείται η κινέζικη πολεμική τέχνη γνωστή ως Wushu, που περιλαμβάνει διάφορα στυλ (Baguazhang, Tai chi, Hung Ga, Shaolin Kung Fu).
- Όλοι οι ηθοποιοί πέρασαν από σκληρή εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και προγράμματα και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας εξασφάλιζαν την ακρίβεια των κινήσεων και χτυπημάτων.
- Κάθε ηθοποιός είχε από έναν κασκαντέρ να τους αντικαθιστά, με εξαίρεση τον Νόα Ρίνγκερ που είχε δύο.
- Χρειάστηκαν έξι μήνες στο μοντάζ για να βγει το τελικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα με τις πανοραμικές λήψεις και τα πολλά εφέ ώστε η έννοια της κάμψης των στοιχείων να είναι σαφής στο θεατή αλλά και εντυπωσιακή. Για το λόγο αυτό και για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σιάμαλαν έκοβε σκηνές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και της όλης παραγωγής και δεν περίμενε την τελική φάση του μοντάζ, ώστε να στέλνει όσο το δυνατόν καλύτερες μονταρισμένες σκηνές για την ενσωμάτωση και επένδυση των οπτικών εφέ, με τη φωτιά να συνιστά κυρίαρχο στοιχείο.
- Ο σχεδιασμός της ταινίας ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2007 με μελέτη ταξιδιωτικών περιοδικών, ιστορικών περιοδικών, κοινωνιολογικών εφημερίδων, νεκρών γλωσσών…
- Πρόκειται για την έβδομη συνεργασία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν με το συνθέτη Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ.
- Γυρίσματα έλαβαν χώρα εκτός από τις ΗΠΑ και στη Γροιλανδία.
Συμμετέχουν
Ντεβ Πάτελ
Zuko
Τζάκσον Ραθμπον
Sokka
Κλιφ Κέρτις
Firelord Ozai
Τζέσικα Άντρες
Suki
Σέισελλ Γκάμπριελ
Princess Yue
Νόα Ρίνγκερ
Aang
Σάουν Τουμπ
Uncle Iroh
Aasif Mandvi
Commander Zhao
Κάθριν Χάουτον
Gran Gran
Keong Sim
Earthbending Father
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551