Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο δρόμος του χρήματος - iShow.gr
Ο δρόμος του χρήματος (Margin call)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Θρίλερ
Είδος
Θρίλερ αμρικανικής παραγωγής 2011
Διάρκεια
105'
Συντελεστές
Υπόθεση
24 δραματικές ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008.
Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικάνικης εταιρίας επενδύσεων ανακαλύπτει ένα λάθος στην θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους.

Trailer
Πληροφορίες
Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η οικονομική κρίση επηρέασε με ουσιαστικό τρόπο όλους μας. Το MARGIN CALL αυτό που θέλει να δείξει είναι ότι οι άντρες και οι γυναίκες που δημιούργησαν αυτή την κρίση πέρα από τα διαφορά προσόντα τους, τις γνώσεις ή την ευφυΐα τους είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που έγιναν θύματα της αμέλειας ,της κοντόφθαλμης αντίληψης και των προτεραιοτήτων τους. Η Wall street μπορεί να είναι άψυχη αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτή είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά. Το Margin Call είναι η ιστορία αυτών των ανθρώπων στην πιο σκοτεινή νύχτα της καριέρας τους.

«Πολλοί αναρωτιούνται πως απέκτησα τόση βαθιά κατανόηση αυτής της βιομηχανίας, χωρίς να έχω ποτέ εργαστεί σε αυτήν» λέει ο Τζ. Σ. Κάντορ « όμως ο πατέρας μου εργάστηκε σε αυτό τον τομέα για σχεδόν 40χρόνια ,συγκεκριμένα για την Merrill Lynch,οπότε οπωσδήποτε είχα βαθιά γνώση των ανθρώπων του οικονομικού κόσμου και ακόμα περισσότερο, είχα ισχυρό αίσθημα κατανόησης για αυτό για το οποίοι αυτοί νοιάζονται περισσότερο από οτιδήποτε.»εξηγεί ο σκηνοθέτης.

O Κάντορ συνεργάστηκε στενά με τον πατέρα του και άλλους βετεράνους του οικονομικού κόσμου προκειμένου να κάνει το σενάριο αυτής της ταινίας ρεαλιστικό.

* Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Lehman Brothers που κατέρρευσε το 2008.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ OSCAR® (ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ 2012)


Συμμετέχουν
Κέβιν Σπέισι
Ντέμι Μουρ
Πολ Μπέτανι
Κάρλα Γκουτζίνο
Ζάκαρι Κουίντο
Stanley Tucci
Σάιμον Μπέικερ
Πεν Μπάνγκλεϊ
Άσλεϊ Γουΐλιαμς
Πήτερ Κιμ
Tim
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz