Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο τσιλιαδόρος - iShow.gr
Ο τσιλιαδόρος (The Lookout)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματική
Είδος
Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2007
Διάρκεια
90'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο Κρις Πρατ είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας χόκεϊ του σχολείου του. Το μέλλον του φαίνεται λαμπρό αλλά μια νεανική τρέλα αλλάζει όλη τη ζωή του. Ένα βράδυ κάνει μια επικίνδυνη βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί με την κοπέλα του και δύο φίλους με ολέθρια αποτελέσματα. Ο πρώην αθλητής τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και έχει απώλεια μνήμης σε σημείο που η καθημερινότητά του γίνεται εφιάλτης καθώς και η παραμικρή πράξη τού φαίνεται δύσκολη και αξεπέραστη. Για κάθε τι που πρέπει να κάνει είναι αναγκασμένος να κρατάει σημειώσεις. Μη μπορώντας να ζήσει μόνος και να φροντίσει τον εαυτό του συγκατοικεί με τον πανέξυπνο και πολύ υπερήφανο Λούις, που είναι όμως τυφλός. Εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, ο Κρις δεν μπορεί να βρει μια καλή δουλειά και έτσι δουλεύει ως καθαριστής σε μια τράπεζα, περιμένοντας ένα θαύμα για να ξεκολλήσει η ζωή του από το τέλμα. Όλα αλλάζουν γι' αυτόν όταν μια συμμορία τον μπλέκει σε ένα σχέδιο ληστείας εκατομμυρίων από την τράπεζα...
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Από το σεναριογράφο/ σκηνοθέτη Σκοτ Φρανκ (Out of Sight) έρχεται η ταινία Ο ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ, μία ευρηματική και συγκινητική ιστορία, ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον πιο παράξενο άνθρωπο: τον Κρις Πρατ (Τζόζεφ Γκόρνοτν Λέβιτ), έναν νυχτερινό επιστάτη, που εξαιτίας ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος, υποφέρει από απώλεια μνήμης, γεγονός που κάνει την καθημερινότητά του έναν εφιάλτη, καθώς και η παραμικρή πράξη του φαίνεται βουνό…Όλα όμως αλλάζουν στη ζωή του όταν βρίσκεται μπλεγμένος σε μία ληστεία εκατομμυρίων.

Η συναρπαστική ιστορία του Φρανκ δεν έχει να κάνει μόνο με την παρανομία, αλλά και με την εναλλακτική, συγκινητική και απολαυστική ιστορία του Κρις Πρατ, που ήταν κάποτε το χρυσό αγόρι του αθλητισμού στη μικρή πόλη, όπου μεγάλωσε. Ο Κρις τα είχε όλα – μία όμορφη κοπέλα, προερχόταν από μία καλή οικογένεια και τον περίμενε ένα λαμπρό μέλλον. Αλλά μετά από ένα σοβαρό αυτοκινιτιστικό δυστύχημα, ο Κρις μπήκε σε έναν νέο παράξενο κόσμο, όπου ακόμα και τα πιο απλά πράγματα του φαίνονται αδύνατα, καθώς δε μπορεί να θυμηθεί πώς να τα κάνει και τίποτα δεν βγάζει νόημα για αυτόν. Μην μπορώντας να ζήσει μόνος του και να προσέξει τον εαυτό του – συγκατοικεί με τον μέντορά του, τον πανέξυπνο και πολύ υπερήφανο, Λούις (Τζεφ Ντάνιελς), που είναι όμως τυφλός. Για τα προς το ζην, ο Κρις σκουπίζει το πάτωμα της τράπεζας και περιμένει ένα θαύμα για να ξεκολλήσει η ζωή του από το τέλμα.
Τα πράγματα ξαφνικά αλλάζουν όταν συναντά τον Γκάρι Σπάργκο (Μάθιου Γκουντ), έναν παλιό γνώριμό του από το σχολείο και έναν φιλόσοφο της…ζωής, που αρχίζει να τονώνει την αυτοπεποίθηση του Κρις, τον βοηθά να βρει κοπέλα- μία στριπτιτζού, τη Λάβλι Λέμονς (Άιλα Φίσερ). Όμως, αυτό είναι μόνο η αρχή ενός μεγαλύτερου σχεδίου του Γκάρι, καθώς στην πορεία θέλει να μπλέξει τον Κρις στο σχέδιο του να ληστέψει την τράπεζα στην οποία εργάζεται.
Καθώς, η ληστεία της τράπεζας αποτυγχάνει και βρίσκονται όλοι μπλεγμένοι, το αβέβαιο μέλλον του Κρις και ακόμα πιο σημαντικό – η επιβίωση του Λούις, κρέμονται από μία κλωστή. Τώρα εξαρτάται από τον νεαρό περιθωριακό που καλά – καλά δεν μπορεί να σκεφτεί μόνος του, να βρει έναν τρόπο να ξεγελάσει και να προλάβει αυτούς που τους κυνηγούν…με το δικό του, μοναδικό, τρόπο.

Συμμετέχουν
Joseph Gordon-Levitt
Chris Pratt
Τζεφ Ντάνιελς
Lewis
Matthew Goode
Gary Spargo
Άιλα Φίσερ
Luvlee
Κάρλα Γκουτζίνο
Janet
Μπρους Μακ Γκιλ
Robert Pratt
Alberta Watson
Barbara Pratt
Άλεξ Μπόρσταϊν
Mrs. Lange
Sergio Zio
Deputy Ted
David Huband
Mr. Tuttle
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz