Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ταξίδι στο κέντρο της γης - iShow.gr
Ταξίδι στο κέντρο της γης (Journey to the center of the earth)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Περιπέτεια
Φαντασίας
Είδος
Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2008
Διάρκεια
83'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο ηφαιστειολόγος Τρέβορ Άντερσον μόλις πληροφορήθηκε με απογοήτευση πως το ερευνητικό εργαστήριο του αδελφού του Μαξ, που τα ίχνη του αγνοούνται εδώ και αρκετά χρόνια, πρόκειται να κλείσει λόγω έλλειψης χρηματικών πόρων. Παράλληλα, λαμβάνει γράμμα από την Ελίζαμπεθ, σύζυγο του Μαξ, που τον παρακαλεί να φροντίσει για δέκα μέρες τον Σον, γιος της και ανιψιό του, μέχρι να μετακομίσουν στον Καναδά. Φυσικά ο Τρέβορ δέχεται.
Η άφιξη του Σον στο σπίτι του Τρέβορ ξυπνά αναμνήσεις από το παρελθόν. Προτού αναχωρήσει, η Ελίζαμπεθ παραδίδει στον Τρέβορ ένα κουτί με προσωπικά αντικείμενα του Μαξ. Ανάμεσά τους υπάρχει και η κλασική νουβέλα του Ιουλίου Βερν με τίτλο «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης». Ο Τρέβορ και ο Σον δεν αργούν να προσέξουν πως οι επιστημονικές σημειώσεις που υπάρχουν στα κενά των σελίδων του βιβλίου έχουν το γραφικό χαρακτήρα του Μαξ.
Οι έρευνες οδηγούν τον Τρέβορ και τον Σον στην παγωμένη Ισλανδία. Εκεί έρχονται σ’ επαφή με τη Χάνα, Ισλανδή ηφαιστειολόγο, που προθυμοποιείται να τους βοηθήσει. Όμως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή. Κατά τη διάρκεια της ανάβασής τους σ’ ένα βουνό, η σφοδρή καταιγίδα που ξεσπά ξαφνικά, αναγκάζει τους τρεις εξερευνητές να καταφύγουν σε μια σπηλιά. Εγκλωβίζονται όμως εκεί καθώς μια κατολίσθηση φράζει το άνοιγμα της σπηλιάς.
Παγιδευμένοι στα έγκατα του βουνού, ο Τρέβορ, ο Σον και η Χάνα δεν μπορούν να φανταστούν πως βρίσκονται μόνο στην αρχή μιας απίστευτης περιπέτειας. Αναζητώντας έξοδο προς την επιφάνεια, επιλέγουν μια οδό που τους οδηγεί όμως προς το κέντρο της Γης. Στην επεισοδιακή πορεία τους θα ανακαλύψουν πρωτόγνωρους κόσμους, θα έρθουν αντιμέτωποι με πλάσματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία όπως ανθρωποφάγα φυτά, αιμοδιψείς δεινόσαυρους και ιπτάμενα πιράνχα, ενώ η αυξανόμενη ηφαιστειακή δραστηριότητα, που ανεβάζει τη θερμοκρασία, τους αναγκάζει να βιαστούν για να βρουν την έξοδο προτού είναι πολύ αργά…
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η ταινία είναι γυρισμένη σε 3D. Ο τηλεθεατής θα «ταξιδέψει» μαζί με τους πρωταγωνιστές σ’ αυτήν την υπόγεια περιπλάνηση.
Συμμετέχουν
Μπρένταν Φρέιζερ
Prof. Trevor Anderson
Τζος Χάτσερσον
Sean Anderson
Ανίτα Μπριμ
Hannah Ásgeirsson
Γκαρθ Γκίλκερ
Sigurbjörn Ásgeirsson
Σεθ Μάιερς
Professor Alan Kitzens
Jean Michel Paré
Max Anderson
Τζέιν Γουΐλερ
Elizabeth Anderson
Frank Fontaine
Old Man
Giancarlo Caltabiano
Leonard
Kaniehtiio Χορν
Gum-Chewing Girl
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz