Αναζήτηση
Μαμά 2 u - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μαμά 2 u - iShow.gr
Είδος
Χορός από την ομάδα χορού Αμάλγαμα
Διάρκεια
60'
Συντελεστές
Άλλοι συντελεστές
Μαρία Γοργία
Χορογραφίες
Σταύρος Αποστολάτος
Μουσική επιμέλεια
Μαρία Γοργία
Δραματουργία
Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτισμοί
Άση Δημητρολοπούλου
Σκηνικά - κοστούμια
Αγγελική Σβορώνου
Φωτογραφίες
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Θέατρο

Η πλοκή του έργου ξεδιπλώνεται μέσα από μία σύνθεση κινητικών δράσεων (χορευτικής φύσης αλλά και καθημερινότητας) και λόγου, αναδεικνύοντας την προβληματική και την αδυναμία του βιολογικού Φύλου να υπάρξει αυτόνομα ως έννοια, αλλά ακόμα και ως πράξη-αποτέλεσμα ως ένα βαθμό. Τέσσερις χορευτές και μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση αναπτύσσουν σωματικές πρακτικές μέσω των οποίων προσδιορίζονται, αναπροσδιορίζονται και ανατρέπονται τα κοινωνικά αλλά και τα βιολογικά τους Φύλα.

Πληροφορίες

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή Μαμά 2 u στο θέατρο Beton 7. Στην παράσταση συμμετέχει και η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα ανάμεσα σε τέσσερις χορευτές επί σκηνής.


Το έργο της ομάδας χορού Αμάλγαμα διερευνά και εμπνέεται από την προβληματική των θεωριών της κοινωνικής κατασκευής του Φύλου και της επιτελεστικής υλοποίησης αυτού. Το έργο έχει ως κύριο άξονα επιρροής τις αναλύσεις της Τζούντιθ Μπάτλερ, όπου η έννοια του Φύλου θεωρητικοποιείται ως παραστασιακή επιτέλεση, δηλαδή ως ένα κοινωνικό δράμα που αποκρυσταλλώνεται στο χρόνο, μέσω της επιτελεστικής επανάληψης (performative reiteration) σωματικών πρακτικών.


Συμμετέχουν
Ειρήνη Ιγγλέση
Σταύρος Αποστολάτος
Λευτέρης Βάβουλας
Ράνια Γλυμίτσα
Κυριάκος Χατζηιωάνου
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551