Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Τα ναυτιλιακά νέα - iShow.gr
Τα ναυτιλιακά νέα (The Shipping News)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Διάρκεια
111'
Συντελεστές
Υπόθεση
΄Οταν ο Κόυλ (ΚΕΒΙΝ ΣΠΕΪΣΙ), ένας άτυχος, μοναχικός κάτοικος της βόρειας Νέας Υόρκης, χάνει σε τροχαίο ατύχημα τη γυναίκα του (ΚΕΪΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ), με την οποία ποτέ δεν γνώρισε την αληθινή αγάπη, η ζωή του αλλάζει για πάντα. Χτυπημένος από τη λύπη αλλά με τη λαχτάρα της λύτρωσης, δέχεται ν΄ ακολουθήσει μια μακρινή του θεία (ΤΖΟΥΝΤΙ ΝΤΕΝΤΣ) στη Νέα Γη, στο γεμάτο μυστήρια σπίτι των προγόνων του, παίρνοντας μαζί και τη μικρή του κόρη, Μπάνι (ΑΛΙΣΑ, ΚΕΤΛΙΝ και ΛΟΡΕΝ ΓΚΑΪΝΕΡ).
Στο μικρό ψαράδικο λιμανάκι του Κίλικ-Κλόου, ο Κόυλ βρίσκει δουλειά ως ανταποκριτής στην τοπική εφημερίδα, που έχει τον ιδιόμορφο τίτλο "The Gammy Bird" (το ανάπηρο πουλί). Με κάθε νέο άρθρο που γράφει, ο Κόυλ νιώθει να έρχεται πιο κοντά, να γνωρίζει καλύτερα αυτή την ιδιόμορφη μικρή κοινωνία, όμως άλλο τόσο νιώθει ότι γνωρίζει βαθύτερα και τον ίδιο του τον εαυτό.
Σταδιακά, ένας αισθηματικός δεσμός τον ενώνει με την Γουέιβι (ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ), μια γυναίκα που τυραννιέται από τους δικούς της, προσωπικούς δαίμονες. Καθώς η ζωή του ξετυλίγεται σιγά-σιγά στη Νέα Γη -έναν τόπο που διαθέτει μυστηριώδη ομορφιά αλλά και αρκετές δυσκολίες- το παρελθόν του σβήνει και αναμειγνύεται με το παρόν κι ο Κόυλ νιώθει να μεταμορφώνεται σε άλλον άνθρωπο.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η ταινία "Τα Ναυτιλιακά Νέα", που βασίζεται πάνω στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο της Ε. Άννι Πρου, είναι το χρονικό ενός ταξιδιού που πραγματοποιεί ένας δημοσιογράφος, χάρη στο οποίο γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του, με την ευκαιρία της επιστροφής του στο πατρογονικό σπίτι του στις ακτές της Νέας Γης.

Πρόκειται για ένα πορτρέτο μιας οικογένειας του καιρού μας, άλλοτε μελαγχολικό και άλλοτε κωμικό, και μια ιστορία για τη θριαμβευτική μεταμόρφωση ενός συνηθισμένου ανθρώπου, καθώς αυτός αγωνίζεται να ξαναχτίσει τη ρημαγμένη του ζωή και να γιατρέψει την κατεστραμμένη του ψυχή.

Παίζουν
Κέβιν Σπέισι
Quoyle
Τζούλιαν Μουρ
Wavey Prowse
Τζούντι Ντεντς
Agnis Hamm
Κέιτ Μπλάνσετ
Petal
Πιτ Πόστλεθγουεϊτ
Tert Card
Σκοτ Γκλεν
Jack Buggit
Ρις Άιφανς
Beaufield Nutbeem
Γκόρντον Πίνσεντ
Billy Pretty
Τζέισον Μπερ
Dennis Buggit
Larry Pine
Bayonet Melville
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz