Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Αδιακρισίες - iShow.gr
Αδιακρισίες (Duplicity)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αστυνομική
Περιπέτεια
Είδος
Αστυνομική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 2009.
Διάρκεια
120'
Συντελεστές
Υπόθεση
Η γοητευτική πράκτορας της CIA Κλερ Στένγουικ και ο ακαταμάχητος πράκτορας της MI6 Ρέι Κόβαλ δεν έχουν μάτια παρά ο ένας για τον άλλο (ως επί το πλείστον) και για το λόγο αυτό, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον κόσμο της κυβερνητικής κατασκοπίας για να αφοσιωθούν σε ένα κόλπο που θα τους αποφέρει πολλά εκατομμύρια, αρκεί να εκμεταλλευτούν εύστοχα τον πόλεμο μεταξύ δυο ανταγωνιστικών πολυεθνικών εταιρειών. Πώς; Εξασφαλίζοντας μια μυστική φόρμουλα για ένα προϊόν που θα θησαυρίσει όποιον το βγάλει στην αγορά πρώτος.
Σε ένα παιχνίδι γάτας ποντικιού είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ποιος εξαπατά ποιον και για τους δυο πράκτορες, το μεγαλύτερο ρίσκο τους είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο ένας τον άλλο, καθώς ο έρωτας είναι κακός σύμβουλος για κατασκόπους.

Φωτογραφίες
Πληροφορίες
INFO

• Η κατασκοπεία ήταν ανέκαθεν ένα θέμα που ιντρίγκαρε τον Τόνι Γκίλροϊ (βλέπε σενάρια Bourne) και έτσι, καταπιάνεται για άλλη μια φορά με αυτήν, με μια πιο ρομαντική, χιουμοριστική διάθεση, με πολλές ανατροπές και απρόοπτα. «Στατιστικά και μόνο, έχει αποδειχθεί πως η κλοπή μεταξύ εταιρειών φτάνει τα 50 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Δεν υπάρχει μεγάλη εταιρεία που να μην έχει αρμόδιο τμήμα συλλογής πληροφοριών, με άλλα λόγια ένα είδος κατασκοπείας του ανταγωνισμού.» σημειώνει ο σκηνοθέτης. Έτσι, ο πυρήνας της ταινίας είναι (φαινομενικά τουλάχιστον) ο αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ δύο εταιρειών ώστε να λανσάρουν ένα πρωτοποριακό προϊόν στην αγορά, αλλά ουσιαστικά η κινητήρια δύναμη της ταινίας είναι ο έρωτας δύο κατασκόπων που βρίσκονται (φαινομενικά τουλάχιστον) σε αντίπαλα στρατόπεδα…

• Ο έρωτας που ενώνει τους δύο πρωταγωνιστές μοιάζει κατ’ αναλογία με τον τρόπο ζευγαρώματος των σκορπιών, καθώς είναι και εκείνοι καταδικασμένοι, λόγω της δυσπιστίας που έχουν απέναντι στους ανθρώπους και του εθισμού τους στο ψέμα και την υιοθέτηση πολλαπλών πλαστών ταυτοτήτων, να περιορίζονται, όσον αφορά στην επιλογή ερωτικών συντρόφων και φίλων, στον κύκλο τους.

• Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι Τζούλια Ρόμπερτς (στο πολυαναμενόμενο comeback της)-Κλάιβ Όουεν (που είχε πάρει μέρος στο πρώτο Bourne, σε σενάριο του Γκιλρόϊ) ξανανταμώνουν μετά το Closer και η μεταξύ τους χημεία μεγάλη οθόνη, είναι μοναδική.

Συμμετέχουν
Κλάιβ Όουεν
Ray Koval
Τζούλια Ρόμπερτς
Claire Stenwick
Τομ Γουίλκινσον
Howard Tully
Πολ Τζιάματι
Richard Garsik
Dan Daily
Garsik's Aide
Lisa Roberts Gillan
Tully's Assistant (ως Lisa Roberts Gillan)
David Shumbris
Turtleneck
Rick Worthy
Dale Raimes
Oleg Shtefanko
Boris Fetyov (ως Oleg Stefan)
Denis O'Hare
Duke Monahan
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz