Αναζήτηση
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Οι δύο πύργοι - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Οι δύο πύργοι - iShow.gr
Είδος
Περιπετειώδης ταινία φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2002.
Διάρκεια
165'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Περιπέτεια
Φαντασίας

Η περίφημη «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» αποτελεί πια παρελθόν. Ο Μπόρομιρ είναι νεκρός, ο Φρόντο και ο Σαμ κατευθύνονται μόνοι τους προς την Μόρντορ για να καταστρέψουν το Δαχτυλίδι, ο Μέρι και ο Πίπιν συλλαμβάνονται από τους Ούρουκ – Χάι και οι Άραγκορν, Λίγκολας και Γκίμλι έχουν συνάψει φιλικές σχέσεις με τους Ρόχαν, μια φυλή, που προετοιμάζεται για πόλεμο.
Εντωμεταξύ οι δύο Πύργοι που βρίσκονται μεταξύ της Μόρντορ και της Ίζενγκαρντ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σπείρουν την καταστροφή. Ο μάγος Σάρουμαν, που συμμάχησε με τις δυνάμεις του Κακού, εκτελώντας τις διαταγές του Σάουρον οργανώνει έναν στρατό από αιμοδιψή Ορκς για να κατακτήσει τη Μέση Γη. Μπροστά σ’ αυτή την απειλή, οι υπερασπιστές του Καλού αποφασίζουν να αντισταθούν σθεναρά. Έτσι ο Γκάνταλφ αναλαμβάνει να οργανώσει το σχέδιο άμυνας απέναντι στις ορδές των Ορκς.
Παράλληλα, ο Γκόλουμ, ένας από τους πρώην κατόχους του Δαχτυλιδιού, που αναζητά με τυφλό πάθος το μαγικό αυτό αντικείμενο, συναντά τον Φρόντο και τον Σαμ. Η προσπάθειά του να το κλέψει όχι μόνο αποτυγχάνει αλλά τα δύο ξωτικά τον συλλαμβάνουν και τον πιέζουν να τους δείξει τον δρόμο που οδηγεί στο Μάουντ Ντουμ, το μέρος όπου πρέπει να καταστραφεί το Δαχτυλίδι. Ενώ αυτά συμβαίνουν στη σκοτεινή Μόρντορ, ο Πόλεμος ανάμεσα στο Καλό και το Κακό δεν αργεί να ξεσπάσει...

Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Θεωρούμενη από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο ως η συναρπαστικότερη περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ, η τριλογία του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν "Ο ΄Αρχοντας των Δαχτυλιδιών" εξιστορεί τον επικό αγώνα για την απόκτηση του περίφημου "Δαχτυλιδιού". Αν το Δαχτυλίδι επιστρέψει στα χέρια του δημιουργού του, του σκοτεινού ΄Αρχοντα Σόρον, θα του δώσει τη δύναμη να κυριαρχήσει σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Η New Line Cinema παρουσιάζει τον "ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΥΡΓΟΙ", τη δεύτερη ταινία στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, μια επική περιπέτεια για τη μάχη του Καλού ενάντια στο Κακό, που εξελίσσεται στη Μέση-Γη. Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου του 2002. Η τριλογία σημαίνει αυτόματα έναν πρωτοφανή κινηματογραφικό άθλο - τρεις ταινίες που γυρίστηκαν ταυτόχρονα μέσα σε ενάμιση περίπου χρόνο.

Η πρώτη ταινία της τριλογίας, "Ο ΄Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού", έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 19 Δεκεμβρίου του 2001, για να κερδίσει αμέσως την αποδοχή των κριτικών αλλά και τον ενθουσιασμό του κοινού, γεγονός αδιάψευστο κι από τα 860 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις που έκανε σ΄ όλο τον κόσμο. Η ταινία τιμήθηκε με 13 υποψηφιότητες για ΄Οσκαρ, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο φιλμ του 2001, από τα οποία κέρδισε τέσσερα, ανάμεσά τους και το ΄Οσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ για τις πρωτοπόρες τεχνικές που χρησιμοποίησε ο Τζάκσον και η δημιουργική ομάδα της ταινίας, προκειμένου να αναπαραστήσουν το μυθικό σύμπαν του Τόλκιν.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, μετά το θάνατο του Μπορομίρ (ΣΟΝ ΜΠΙΝ) και την πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο της Κάζαντ-Ντουμ, η Συντροφιά αναγκάστηκε να χωριστεί. Αν και μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, το κάθε μέλος της αρχικής Συντροφιάς δεν ένιωσε μικρότερη ευθύνη για τον ηρωϊκό σκοπό που είχαν αναλάβει. Χαμένοι στους λόφους του ΄Εμιν Μιούιλ, ο Φρόντο (ΕΛΑΪΤZΑ ΓΟΥΝΤ) κι ο Σαμ (ΣΟΝ ΟΣΤΙΝ) συνειδητοποιούν ότι τους ακολουθεί το μυστηριώδες Γκόλουμ (ΑΝΤΙ ΣΕΡΚΙΣ). ΄Ενα πανούργο πλάσμα που έχει υποστεί την αρνητική επίδραση του Δαχτυλιδιού, το Γκόλουμ υπόσχεται να οδηγήσει τα Χόμπιτ ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ αν το ελευθερώσουν. Ο Σαμ δεν εμπιστεύεται το νέο τους σύντροφο, αλλά ο Φρόντο νιώθει οίκτο για το Γκόλουμ, που παρόμοια μ΄ αυτόν ήταν κάποτε Δαχτυλιδοκουβαλητής.

Διασχίζοντας τη Μέση-Γη ο ΄Αραγκορν (ΒΙΓΚΟ ΜΟΡΤΕΝΣΕΝ), μαζί με τον Λέγκολας τον τοξότη των ξωτικών (ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΠΛΟΥΜ) και τον Γκίμλι το νάνο (ΤΖΟΝ-ΡΙΣ ΝΤΕΪΒΙΣ) συναντούν το πολιορκημένο βασίλειο του Ρόαν, του οποίου ο κάποτε πανίσχυρος βασιλιάς του, ο Θέοντεν (ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΧΙΛ), έχει πέσει θύμα στα μάγια του Σάρουμαν, εξαιτίας των πανούργων τεχνασμάτων του προδότη Φιδόγλωσσου (ΜΠΡΑΝΤ ΝΤΟΥΡΙΦ). Η ΄Εογουϊν (ΜΙΡΑΝΤΑ ΟΤΟ), η ανιψιά του βασιλιά, αναγνωρίζει στο πρόσωπου του πολεμιστή των Ανθρώπων, του ΄Αραγκορν, έναν ηγέτη ο οποίος αν και νιώθει ότι έλκεται από αυτήν, δεν παύει να έχει στην καρδιά του άσβεστη την αγάπη για τη γυναίκα-ξωτικό, την ΄Αργουεν (ΛΙΒ ΤΑΪΛΕΡ).

Ο Γκάνταλφ (ΙΑΝ ΜΑΚ ΚΕΛΕΝ) αναγεννάται ως Γκάνταλφ ο Λευκός, μετά την αποφασιστική μάχη του με τον Μπάρλονγκ και θυμίζει στον ΄Αραγκορν τον προορισμό του να ενώσει τους ανθρώπους του Ρόαν με τους εναπομείναντες ανθρώπους που αντιστέκονται σθεναρά στο βασίλειο της Γκόντορ. Εν τω μεταξύ, τα αιχμαλωτισμένα Χόμπιτ, ο Μέρι (ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΜΟΝΑΓΚΑΝ) και ο Πίπιν (ΜΠΙΛΙ ΜΠΟΪΝΤ), ξέφυγαν χωρίς τη βοήθεια κανενός, από τους Ουρούκ-Χάι και κατέφυγαν στο μυστηριώδες δάσος του Φάνγκορν, όπου εκεί ανακαλύπτουν έναν αναπάντεχο σύμμαχο ανάμεσα στα αρχαία δέντρα -τον Δεντρογένη, ένα δέντρο που ζει και περπατά, το δάσος του οποίου έχει καταστρέψει ο Σάρουμαν (ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΙ).

Στα παράλληλα ταξίδια τους, τα μέλη της Συντροφιάς θα αντιμετωπίσουν πανίσχυρες στρατιές, απίστευτες δυσκολίες κι αξεπέραστες παραπλανήσεις αλλά, ταυτόχρονα, θα γίνουν μάρτυρες της αρχαίας σοφίας, των απίστευτων θαυμάτων και της ακλόνητης δύναμης του λαού τους. ΄Ολοι μαζί θα πρέπει να σταθούν ενάντια στις πανίσχυρες δυνάμεις που εκπέμπουν οι Δυο Πύργοι -ο Πύργος του ΄Ορθανκ στο ΄Ισενγκαρντ, όπου ο διεφθαρμένος μάγος Σάρουμαν έχει εκπαιδεύσει έναν πανίσχυρο στρατό από 10.000 πλάσματα και το Οχυρό του Σόρον στη Μπαράντ-Ντουρ, βαθιά μέσα στους σκοτεινούς τόπους της Μόρντορ.

Η ταινία "ΟΙ ΔΥΟ ΠΥΡΓΟΙ" παρουσιάζει πλήθος από νέους γοητευτικούς ήρωες όπως είναι: Το Γκόλουμ. Το είδαμε για λίγο στην πρώτη ταινία να ακολουθεί τη Συντροφιά. Είναι ένα μυστηριώδες πλάσμα που για πρώτη φορά το βλέπουμε καθαρά και μάλιστα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση και την καταστροφή του "Ενός Δαχτυλιδιού". Οι άνθρωποι του Ρόαν -ανάμεσα στους οποίους η πανέμορφη ΄Εογουϊν (ΜΙΡΑΝΤΑ ΟΤΟ), ο αδελφός της ΄Εομερ (ΚΑΡΛ ΟΥΡΜΠΑΝ) κι ο μαγεμένος βασιλιάς τους Θέοντεν (ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΧΙΛ). Ο Φιδόγλωσσος (ΜΠΡΑΝΤ ΝΤΟΥΡΙΦ), ο διπρόσωπος σύμβουλος του Θέοντεν και κατάσκοπος του Σάρουμαν στο βασίλειο του Ρόαν. Ο Φαραμίρ (ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΓΟΥΕΝΧΑΜ), απ΄ τη φυλή των ανθρώπων, ο γκοντοριανός αδελφός του σκοτωμένου Μπορομίρ (ΣΟΝ ΜΠΙΝ). Ο Δεντρογένης, από τους Εντ, ένα ζωντανό δέντρο που είναι και το γηραιότερο πλάσμα στη Μέση-Γη.

Συμμετέχουν
Ελάιζα Γουντ
Frodo Baggins
Βίγκο Μόρτενσεν
Aragorn
Λιβ Τάιλερ
Arwen
Ίαν Μακ Κέλεν
Gandalf
Κρίστοφερ Λι
Saruman the White
Κέιτ Μπλάνσετ
Galadriel
Σον Άστιν
Sam
Ορλάντο Μπλουμ
Legolas Greenleaf
Μπρους Allpress
Aldor
Τζον Bach
Madril
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551