Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Το μούτρο - iShow.gr
Το μούτρο (The mechanic)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Περιπέτεια
Δράσης
Είδος
Περιπέτεια δράσης αμερικανικής παραγωγής 2011
Διάρκεια
92'
Συντελεστές
Υπόθεση
Η ιστορία περιγράφει έναν πληρωμένο δολοφόνο που αποφασίζει να εκπαιδεύσει ένα νεότερό του, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όλα όμως ανατρέπονται όταν αποκαλύπτεται πως ο εκπαιδευόμενος είναι ο γιος ενός εκ των θυμάτων του "δασκάλου" του, που διψά για εκδίκηση.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η κλασική ταινία δράσης "Το Μούτρο" επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη σε ένα σύγχρονο remake. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που στην πρωτότυπη ταινία υποδύθηκε ο Τσαρλς Μπρόνσον, αναλαμβάνει ο Τζέισον Στέιθαμ ("Transporter"). Τον πλαισιώνουν οι Ντόναλντ Σάδερλαντ ("Pride and Prejudice") και Μπεν Φόστερ ("The Messenger"). Στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο Σάιμον Ουέστ ("Con Air").

Σενάριο

Οι παραγωγοί Ουίλιαμ Τσάρτοφ και Ντέιβιντ Ουίνκλερ είναι γιοι των παραγωγών της πρωτότυπης ταινίας του 1972, Ρόμπερτ Τσάρτοφ και Ίργουιν Ουίνκλερ. "Μας άρεσε πραγματικά η ιδέα ενός ριμέικ του "Μούτρου", της ταινίας που πολλοί θεωρούν κλασική", τονίζει ο Ουίλιαμ Τσάρτοφ. "Ήταν ουσιαστικά η πρώτη ταινία του είδους των ταινιών με πληρωμένους δολοφόνους. Αν και στη συνέχεια υπήρξαν πολλές ανάλογες ταινίες, ο Ντέιβιντ Ουίνκλερ κι εγώ σκεφτήκαμε ότι ο σεναριογράφος Λιούις Τζον Καρλίνο, που είχε γράψει επίσης το "The Great Santini" και άλλες σπουδαίες ταινίες, είχε δημιουργήσει μια εξαιρετική ιστορία. Και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την πρωτότυπη ταινία ήταν ότι πήρε ένα υπάρχον κινηματογραφικό είδος, το θρίλερ ή την ταινία δράσης, και δημιούργησε ένα νέο είδος ήρωα, τον πληρωμένο δολοφόνο... Ο Άρθουρ Μπίσοπ αναλαμβάνει τον Στιβ και του μαθαίνει τα μυστικά της "δουλειάς", και η σχέση τους γίνεται πολύ στενή και οικεία. Όμως τελικά, όπως στην κλασική μυθολογία, ο Στιβ στρέφεται εναντίον του Μπίσοπ και στο τέλος τον σκοτώνει. Η πρωτότυπη ταινία ήταν πολύ μελαγχολική και πολλοί την παρομοίαζαν με ευρωπαϊκά φιλμ της περιόδου εκείνης. Επομένως για τον Ντέιβιντ και για μένα, μέρος της πρόκλησης του να κάνουμε ένα ριμέικ σήμερα ήταν το γεγονός ότι οι ταινίες του 1972 βασίζονταν περισσότερο στην ατμόσφαιρα και στην εποχή. Και το κοινό τότε περίμενε διαφορετικά πράγματα από μια ταινία απ' ό,τι το κοινό σήμερα. Έτσι από την αρχή ξέραμε ότι έπρεπε να ανανεώσουμε την ταινία με τέτοιο τρόπο ώστε να την εκτιμήσουν οι σημερινοί θεατές."
Συμμετέχουν
Τζέισον Στέιθαμ
Arthur Bishop
Μπεν Φόστερ
Steve McKenna
Τόνι Γκόλντουιν
Dean
Ντόναλντ Σάδερλαντ
Harry McKenna
Τζεφ Τσέιζ
Burke
Mini Anden
Sarah
Τζέιμς Λόγκαν
Jorge Lara
Eddie J. Fernandez
Lara's Guard (ως Eddie Fernandez)
Joshua Bridgewater
Car Jacker
John McConnell
Vaughn
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz