Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Το τανγκό των Χριστουγέννων - iShow.gr
Το τανγκό των Χριστουγέννων
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Δραματική
Είδος
Δραματική ταινία ελληνικής παραγωγής 2011
Διάρκεια
102'
Συντελεστές
Υπόθεση
Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.
Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.
Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.
Trailer
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να μας μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011.

Το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΚΗΣ – Σκηνοθεσία
Η μεταφορά του βιβλίου του κ. Ξανθούλη στη μεγάλη οθόνη ξεκίνησε από μια ιδέα του Γιάννη Μπέζου, όταν ένα Σάββατο του 2007, μου πρότεινε το βιβλίο και συζητήσαμε τις δυνατότητες κινηματογραφικής μεταφοράς του.
Το βιβλίο μας αφηγείται μια ιστορία με πολλές ανατροπές, με καθαρούς χαρακτήρες, με αρχή, μέση και τέλος, ένα στοιχείο δηλαδή που χρειάζεται ένα καλό σενάριο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ – Μανώλης Λόγγος
Θεώρησα ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να μεταφερθεί στην οθόνη, να γίνει εικόνα και να γίνει μια πολύ ωραία ταινία.
Το μυθιστόρημα είναι μια βάση. Είναι βέβαια μια πρώτη ύλη, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει τι κρύβει ο Ξανθούλης και όχι αυτό που μας λέει, γιατί αυτό που μας λέει το διαβάζουμε. Εάν έχει ενδιαφέρον, αυτό μπορεί να έχει αντίκρισμα στην οθόνη.
Ο ρόλος μου είναι κλασσικό παράδειγμα ενός συντηρητικού αξιωματικού, σε μια άλλη εποχή, πολύ μακριά από την δική μας. Σαν αίσθημα βέβαια, δεν είναι τόσο μακριά. Αυτοί οι άνθρωποι υποδύονται πολλές φορές τους αυστηρούς, στην πλευρά της δουλειάς τους. Στο σπίτι τους, όμως, έχουν μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Αυτό έχει και ο δικός μου χαρακτήρας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ – Στέφανος Καραμανίδης
Τόσο το βιβλίο, όσο και το σενάριο του Βαγγέλη Νάση έχει ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Είναι μια ταινία που έχει σενάριο, έχει φωτογραφία, έχει μουσική, έχει δυνατά πράγματα. Πιστεύω πως η ιστορία της ταινίας θα μιλήσει στον κόσμο. Είναι μια ταινία που μιλάει για τον έρωτα.

ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – Ζωή Λόγγου
Η Ζωή είναι μια μελαγχολική φιγούρα μέσα στην ταινία. Έχει παντρευτεί σε νεαρή ηλικία, έχει ένα παιδί, της έχει περάσει ο έρωτας, έχει αρχίσει και κουράζεται, δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον στη ζωή της… περιμένει αυτή την πολυπόθητη μετάθεση. Μέχρι που της έρχεται ένας δίσκος τανγκό.
Τα γυρίσματα ήταν μια πολύ κουραστική διαδικασία, αλλά παράλληλα και μια φοβερή εμπειρία. Εκεί, σε αυτές τις καταστάσεις, ανακαλύπτεις τις δυνάμεις σου.

ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ – Λάζαρος Λαζάρου
Ο Λάζαρος Λαζάρου είναι ένας φαντάρος στον Έβρο τελείως έξω από τα νερά του. Μια καλλιτεχνική φύση που προσπαθεί να βρει διεξόδους μέσα σε αυτό το τόσο αυστηρό κλίμα για να μπορέσει να επιβιώσει.
Τα γυρίσματα της ταινίας ήταν τα πιο δύσκολα γυρίσματα που έχω κάνει. Το ότι έπρεπε να είμαι στον Έβρο, να βρέχει καταρρακτωδώς και να υποκρίνομαι πως όλα είναι εντάξει και φυσιολογικά, ήταν δύσκολο.
Όσο για την ταινία, τι να πρωτοπώ. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από τις προσδοκίες μας. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέρος αυτής της τόσο σημαντικής κινηματογραφικής δουλειάς

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΣΒΑΣ – Νότης Βοσκόπουλος
Νιώθω τυχερός που μέσα από το ρόλο μου, μου δόθηκε η δυνατότητα να ‘σχολιάσω’ τις σχιζοειδείς προσωπικότητες των χουντικών αξιωματικών.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΙΟΛΟΥ – Μουσική

’Το Τανγκό των Χριστουγέννων’ είναι μια ταινία ensemble. Τέσσερις άνθρωποι, τρεις διαφορετικές ερωτικές σχέσεις, γι αυτό και υπάρχουν τρία διαφορετικά μουσικά θέματα, τα οποία μπλέκονται μεταξύ τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ – Συγγραφέας του βιβλίου
Πριν από πολλά χρόνια ο κ Καστανιώτης, ο εκδότης μου τότε, μου ζήτησε να γράψω ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα. Αυτή ήταν η αρχή για την δημιουργία του βιβλίου που θα δούμε σε λίγες μέρες στην μεγάλη οθόνη.
Η δημιουργία μιας ταινίας πρέπει να ξεφεύγει από ένα βιβλίο. Μπορεί να βασίζεται σε αυτό, αλλά είναι απαραίτητο το βιβλίο να τσαλακωθεί, να αλλάξουν όλα και να δοθούν με έναν άλλο τρόπο. Νομίζω πως αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό σου δίνει μια καλή ταινία.
Για τον Στέφανο Καραμανίδη:
Υπηρέτησα κανονικά στον στρατό και έχω συναναστραφεί τέτοιους ανθρώπους. Άτομα που κατακλύζονταν από τέτοιου είδους συναισθηματικές φορτίσεις, άτομα που καταλάβαινες ότι ήταν δέσμια παθών και πόθων, αλλά που δε μπορούσαν να εκφραστούν.
Για τον Λάζαρο Λαζάρου:
Αυτά τα άτομα είναι τα πλέον επικίνδυνα στον στρατό. Είναι αυτά που μπορεί να περάσουν καλύτερα ή χειρότερα. Είναι όμως και εκείνοι που είναι πολύ χρήσιμοι στο στράτευμα, αυτοί που θα μεσολαβήσουν για διάφορα πράγματα, παράδειγμα την οργάνωση μιας γιορτής.


Συμμετέχουν
Γιάννης Μπέζος
Μανώλης Λόγγος
Αντίνοος Αλμπάνης
Λάζαρος Λαζάρου
Γιάννης Στάνκογλου
Στέφανος Καραμανίδης
Βίκυ Παπαδοπούλου
Ζωή Λόγγου
Ελένη Κοκκίδου
Παρασκευή
Βασίλης Ρίσβας
Νότης Βοσκόπουλος
Νικόλας Παπαγιάννης
Αναστασίου
Φοίβος Κοντογιάννης
Μπαλάσκας
Γιώργος Παπαγεωργίου
Γιατρός
Βαγγέλης Ρωμνιός
Μπάκας
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz