Αναζήτηση
Ναπολέων - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ναπολέων - iShow.gr
Είδος
Δραματική περιπέτεια εποχής, γαλλικής παραγωγής 2002
Διάρκεια
177'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Ξένη Ταινία
Περιπέτεια
Δραματική

Έτος 1793. Ο νεαρός Ναπολέων Βοναπάρτης, αξιωματικός του γαλλικού στρατού, απελευθερώνει την Τουλόν από τους φιλοβασιλικούς και τα αγγλικά στρατεύματα ενώ στη συνέχεια, το 1798, μετατίθεται στην Αίγυπτο για να αποκόψει τις προμήθειες των Άγγλων από την Ινδία. Παντρεύεται τη νεαρή και παρορμητική Ζοζεφίν Ντε Μπορνέ, που παρόλο που θα αποτελέσει τον έρωτα της ζωής του, δεν θα καταφέρει να του χαρίσει απογόνους.
Το 1799 επιστρέφει στη Γαλλία. Τα πολιτικά του προσόντα συναγωνίζονται επάξια τις στρατιωτικές του ικανότητες. Έτσι, ο Ναπολέων, δημοφιλής στο γαλλικό λαό, καταλαμβάνει την εξουσία με πραξικόπημα ενώ το 1804 χρίζει τον εαυτό του αυτοκράτορα της Γαλλίας. Παράλληλα χωρίζει τη Ζοζεφίν και παντρεύεται τη Μαρία Λουίζα, πριγκίπισσα της Αυστρίας, που του χαρίζει έναν απόγονο.
Την εποχή των περίφημων «ναπολεόντειων πολέμων», ο γαλλικός στρατός υποτάσσει την Αυστρία και την Πρωσία. Ο Ναπολέων αναδιοργανώνει την Ευρώπη τοποθετώντας συγγενείς του στις σημαντικότερες θέσεις «βασιλέων» και «ηγεμόνων». Παρόλα αυτά, στην προσπάθειά του να υποδουλώσει τους Ρώσους αποτυγχάνει οικτρά, γεγονός που παρακινεί τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να συνασπιστούν εναντίον του. Οι απελευθερωτικοί πόλεμοι, από το 1812 ως το 1815, θέτουν τέλος στα αυτοκρατορικά όνειρα του Ναπολέοντα. Αναγκάζεται σε παραίτηση και οδηγείται εξόριστος στη νήσο Έλβα, όπου εκεί παραμένει για 10 μήνες. Μετά την επάνοδό του στο Παρίσι, οι ελπίδες του να συντρίψει τα αγγλικά στρατεύματα καταλήγουν στην καθοριστική ήττα του γαλλικού στρατού στο Βατερλό. Αυτή τη φορά ο Ναπολέων εξορίζεται στο νησί της Αγίας Ελένης, στον κόλπο της Γουϊνέας, όπου εκεί περνά τα 6 τελευταία χρόνια της ζωής του.

Φωτογραφίες
Συμμετέχουν
Κριστιάν Κλαβιέ
Napoléon
Ιζαμπέλα Ροσελίνι
Joséphine de Beauharnais
Ζεράρ Ντεπαρτιέ
Joseph Fouché
Τζον Μάλκοβιτς
Charles Talleyrand
Ανούκ Αιμέ
Letizia Bonaparte
Heino Ferch
Armand Augustin Louis, Marquis de Caulaincourt
Σεμπάστιαν Κοχ
Marshal Jean Lannes
Ennio Fantastichini
Joseph Bonaparte
Γκιγιόμ Ντεπαρντιέ
Muiron
Αλεξάντρα Μαρία Λάρα
Countess Marie Walewska
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551