Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Δικός σου για πάντα - iShow.gr
Δικός σου για πάντα (The Lucky One)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Αισθηματική
Δραματική
Είδος
Αισθηματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2012
Διάρκεια
101'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο αμερικανός λοχίας Λόγκαν Τάιμπολτ (Έφρον) επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, έχοντας στα χέρια του το αντικείμενο στο οποίο χρωστά τη ζωή του -την φωτογραφία μιας γυναίκας που βρήκε και που δεν γνωρίζει ποια είναι. Ανακαλύπτει το όνομά της (Μπεθ), βρίσκει το μέρος που ζει, εμφανίζεται στην πόρτα της, και καταλήγει, να δουλεύει στην οικογενειακή της επιχείρηση... Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις επιπλοκές στη ζωή της, ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ τους, δίνοντας ελπίδα στον Λόγκαν ότι η Μπεθ θα μπορούσε να αποτελέσει στη ζωή του, κάτι πολύ περισσότερο από το γούρι του.
Trailer
Πληροφορίες
Υπάρχει πεπρωμένο; Η μοίρα ορίζει τις κινήσεις μας ή όλα στη ζωή είναι τυχαία; Το πανάρχαιο ερώτημα αν η ζωή μας ορίζεται από τη μοίρα, βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας του Νίκολας Σπαρκς ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Ο σκηνοθέτης Σκοτ Χικς λέει, «Αυτή η ιστορία μου τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον: η ιδέα ότι ένα τυχαίο γεγονός – μία φωτογραφία που κάποιος βρίσκει στη μέση του πουθενά - θα μπορούσε να αλλάξει όχι μόνο τη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και τις ζωές όλων των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Αυτή η ιδέα πραγματικά μου καρφώθηκε στο μυαλό. Η ιδέα του πεπρωμένου είναι αρκετά κεντρική, και μου άρεσε το ότι αντιμετωπίζεται με πολύ ρεαλιστικό τρόπο.» Ο Σπαρκς αποκαλύπτει ότι η βάση για την ιστορία του ήταν ένα πολύ χειροπιαστό στοιχείο. «Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια φωτογραφία: ένας στρατιώτης βρίσκει μια φωτογραφία μισο-θαμμένη στην άμμο. Μου έγινε έμμονη ιδέα το τι συμβαίνει στο μυαλό του, όταν βλέπει τη φωτογραφία μιας γυναίκας που θεωρεί ότι είναι το γούρι του.»

Στην ταινία ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, η φωτογραφία γίνεται κάτι περισσότερο από ένα γούρι. Χρησιμεύει ως καταλύτης για ένα ταξίδι ανακάλυψης και επούλωσης. Η ταινία ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αποτελεί το τέταρτο από τα μυθιστορήματα του Σπαρκς που η παραγωγός Ντενίζ Ντι Νόβι φέρνει στη μεγάλη οθόνη. Αναφέρει, «Ήμουν ερωτευμένη με τα βιβλία του Νίκολας, από τότε που διάβασα για πρώτη φορά το Notebook. Όλες οι ιστορίες του ανανεώνουν την πίστη στην αγάπη και στη δύναμή της, και αυτή εδώ δεν αποτελεί εξαίρεση. Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αγάπη μπορεί να τα κατακτήσει όλα, παρά τις αντιξοότητες.»

Στον κεντρικό ρόλο της ταινίας, ο Ζακ Έφρον ενσαρκώνει τον Λόγκαν, ένα λοχία που πάει κόντρα στο θάνατο, έχοντας ολοκληρώσει τρεις θητείες στο Ιράκ. Ο ηθοποιός συνδέθηκε με τις ιδέες της τύχης, την αγάπης και του πεπρωμένου, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας.» «Όλοι θέλουμε να ελπίζουμε ότι η αγάπη εξαρτάται από το πεπρωμένο,» σημειώνει. «Θέλουμε να είναι γραφτό. Συχνά έχουμε αυτήν την εντύπωση. Και γιατί όχι; Κι αυτό είναι που κάνει τόσο ενδιαφέρουσα την ιστορία.»

Ο παραγωγός Κέβιν Μακ Κόρμικ συμφωνεί. «Ο Νικ Σπαρκς περιέπλεξε πολύ όμορφα τα θέματα της αγάπης και της μοίρας, και ο Σκοτ Χικς τα απέδωσε με έναν τρόπο που δημιουργεί αισθήματα έκπληξης και αναπόφευκτου.»

Ο Γουίλ Φέτερς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Σπαρκς στη μεγάλη οθόνη, σημειώνει, «δεν υπάρχουν λόγια για το πόσο συνεργάσιμος ήταν ο Σκοτ και το πόσο με βοήθησε.» Ο σεναριογράφος προσθέτει ότι ο συγγραφέας του είχε δώσει την καλύτερη δυνατή βάση. «Πριν ακόμα πιάσω το βιβλίο στα χέρια μου, μου είχε σφηνωθεί στο μυαλό η ιδέα αυτού του στρατιώτη, προσπαθώντας να καταλάβω γιατί γύριζε στο Ιράκ, το οποίο φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα κατά πόσον ή όχι τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, αλλά με κάποιο τρόπο ‘υφαίνεται’ στο σενάριο.»

Η Τέιλορ Σίλινγκ παίζει τη γυναίκα στη φωτογραφία, που γίνεται ένα φυλαχτό για έναν άντρα, του οποίου δεν ξέρει καν την ύπαρξη. «Πήρα μια ιδέα για το χαρακτήρα από την πρώτη κιόλας σελίδα. Και οι δύο ζουν με συναισθήματα μεγάλης απώλειας, αλλά και την αίσθηση ότι μπορούν να ευτυχήσουν και πάλι. Είτε πρόκειται για τη μοίρα τους είτε όχι, η ιστορία τους είναι απίστευτα ρομαντική.»

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, ένα γούρι και, είτε πραγματικά πιστεύουμε ή όχι σε αυτό, αυτό σηματοδοτεί κάτι ελπιδοφόρο,» λέει η Ντι Νόβι.

[[page_break]]
Μπεθ
Γιατί ήρθες εδώ;
Λόγκαν
Για να σε βρω.

Η ταινία ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ξεκινά στο Ιράκ, όπου ο χαρακτήρας του Έφρον, ο αμερικανός λοχίας Λόγκαν Τάιμπολτ, διανύει την τρίτη του θητεία. Παίρνει μέρος σε μία ανταλλαγή πυρών που πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Ο ίδιος ο ρόλος άλλαξε τον ‘Εφρον, ο οποίος κυριολεκτικά έπρεπε να μεταμορφωθεί σωματικά και συναισθηματικά. Έπρεπε να μοιάζει, να κινείται και να αντιδρά σαν λοχίας που έχει υπηρετήσει σε μία εμπόλεμη ζώνη και έχει ζήσει τη βία και την απώλεια πολύ περισσότερο απ΄ ότι η οικογένειά ή οι φίλοι του. Ο Χικς εξηγεί, «Όταν βλέπεις για πρώτη φορά τον Λόγκαν, πρέπει να ξέρεις τι έχει περάσει για να κατανοήσεις το τραύμα που κουβαλά εξαιτίας αυτών των εμπειριών. Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από τη δέσμευση του Ζακ να μην αλλάξει μόνο τη σωματική του διάπλασή, αλλά και να υιοθετήσει τη νοοτροπία ενός στρατιώτη. Δημιούργησε ένα σκληρό επιφανειακά και μυστηριώδη χαρακτήρα για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά.»

«Αρχικά δεν ήμουν πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω», θυμάται ο Έφρον, «αλλά όσο περισσότερο το σκεφτόμουν και συζητούσα γι 'αυτό με τον Σκοτ, τόσο καταλάβαινα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου να παίξω ένα ρόλο, διαφορετικό απ΄όσους είχα παίξει μέχρι τότε. Ήξερα ότι έπρεπε να δουλέψω πολύ για να είμαι σε θέση να ενσαρκώσω τον Λόγκαν, όμως ένιωσα ικανός να το κάνω στα χέρια του Σκοτ.»

Η Ντι Νόβι λέει, «Μία από τις αγαπημένες μου πτυχές σχετικά με το να είμαι παραγωγός είναι να παρακολουθώ τους ηθοποιούς να επανεφευρίσκουν τους εαυτούς τους, και αυτό είναι που έκανε και ο Ζακ. Μοιάζει σαν να είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο σε αυτήν την ταινία. Το πώς περπατάει, το πώς στέκεται... ήταν συγκινητικό το να τον βλέπω να γίνεται ο Λόγκαν.»

Ο Μακ Κόρμικ συμφωνεί, «Ακόμα κι αν ποτέ δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, ο Ζακ ήταν πραγματικά σε θέση να αποδώσει με μοναδικό τρόπο το χαρακτήρα του Λόγκαν. Κυριολεκτικά, είδαμε κάποιον που ενώ σε όλες τις προηγούμενες ταινίες έπαιζε το νεαρό, μεταμορφώθηκε σε άνδρα μπροστά στα μάτια μας. Πραγματικά, έδωσε ζωή στο χαρακτήρας του Νικ Σπαρκ. Εκτός από το να μοιάζει με λοχία, ο Ζακ απέδωσε εξίσου και τον πόνο και τη δύναμη του χαρακτήρα.»

Η προετοιμασία του ‘Εφρον για να ενσαρκώσει τον έμπειρο λοχία, περιλάμβανε σκληρή εξάσκηση αρκετούς μήνες πριν από την παραγωγή με τον στρατιωτικό σύμβουλο Τζέιμς Ντέβερ, ένα βετεράνο που εξέτισε είκοσι πέντε χρόνια στο σώμα πεζοναυτών των ΗΠΑ. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ξυπνά στις 3:30 π.μ. ακόμα και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και να ακολουθεί αυστηρή δίαιτα, η οποία του πρόσθεσε 9 κιλά. Και η εξωτερική του μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε με την αλλαγή στο κούρεμά του, που τόσο τον χαρακτηρίζει.

Η αρχική προεργασία για το ρόλο, ήταν εξίσου, αν όχι, περισσότερο, απαιτητική. Για να μπει στην ψυχή του χαρακτήρα, ο Έφρον ταξίδεψε με τον Χικς στο στρατόπεδο Pendleton προκειμένου να μιλήσει με πεζοναύτες και να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους.

Ο ‘Εφρον θυμάται, «Όταν έφτασα εκεί ήταν σαν να μπήκα σε ένα διαφορετικό κόσμο. Είχαν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Σου μιλούσαν κοιτώντας σε ευθεία στα μάτια. Είναι στην πρώτη γραμμή και έχουν βιώσει κάποιες πολύ μακάβριες καταστάσεις. Καθίσαμε και μιλήσαμε για αρκετές ώρες και ήταν οι πιο εκπληκτικές συνομιλίες που είχα ποτέ με κάποιον. Όσον αφορά στο κομμάτι της έρευνας, η εμπειρία ήταν ανεκτίμητη. Δεν υπάρχουν λόγια να τους ευχαριστήσω αρκετά. Οι ιστορίες και τα προσωπικά συναισθήματα που μοιράστηκαν μαζί μου έγιναν μέρος του καμβά για το χαρακτήρα του Λόγκαν.»

[[page_break]]
«Λάβαμε σοβαρά υπόψη μας το τι περνούν αυτοί οι νέοι που υπηρετούν την πατρίδα στο εξωτερικό,» παρατηρεί η Ντι Νόβι. «ο Ζακ το σεβάστηκε αυτό. Το ‘απορρόφησε’, το εσωτερίκευσε, και νομίζω ότι αυτό φαίνεται στην ταινία. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά, τιμώντας ταυτόχρονα αυτούς τους ανθρώπους.»

Είναι ενδιαφέρον ότι ένας μεγάλος αριθμός των πεζοναυτών με τους οποίους συναντήθηκαν ο ‘Εφρον και ο Χικς είχαν διάφορα γούρια που έπαιρναν μαζί τους στη μάχη. Ο Χικς περιγράφει, «ένας λοχίας έπαιρνε πάντα μαζί του μία παλιά τράπουλα. Κάποια στιγμή την έχασε, γεγονός που τον στεναχώρησε πολύ, αλλά ενώ δεν το περίμενε ποτέ, την ξαναβρήκε, κατά τύχη. Ήταν πολύ συγκινητικό να συνειδητοποιείς το πως ένιωθε για το γούρι του.»

Κεντρικό στοιχείο της ταινίας είναι η σχέση του Λόγκαν με αυτό που θεωρεί ως το δικό του γούρι, τη φωτογραφία μίας άγνωστης γυναίκας που βρίσκει στη μέση της εμπόλεμης ζώνης. Ο ‘Εφρον λέει, «Το γεγονός ότι τη βρήκε του έσωσε τη ζωή. Ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και μετά από αυτό φαίνεται να επιβιώνει σε καταστάσεις που δεν θα μπορούσε λογικά να επιβιώσει, ενώ οι άλλοι γύρω του δεν είναι τόσο τυχεροί. Και γι 'αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτόν.»

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ο Λόγκαν αισθάνεται ότι η οικογένειά του δεν τον «χωρά». Ο Γουίλ Φέτερς λέει ότι πολλοί από τους φίλους του που υπηρέτησαν μοιράζονται αυτό το συναίσθημα. «Η ‘αποσύνδεση’ που αισθάνονται αυτοί οι βετεράνοι όταν γυρνούν στα σπίτια τους είναι τεράστια. Χρειάζεται χρόνος για να μπεις ξανά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Το περιβάλλον που κάποτε τους ήταν οικείο, τώρα μοιάζει ξένο. Τίποτα δεν είναι και πάλι το ίδιο.»

Ταυτόχρονα, ο Λόγκαν δεν μπορεί να ξεπεράσει την περιέργειά του για τη γυναίκα της φωτογραφίας, που του έσωσε τη ζωή χωρίς να το ξέρει. Αποφασίζει ότι πρέπει να προσπαθήσει να την εντοπίσει. Οπότε ψάχνει στο διαδίκτυο για να βρει το φάρο που φαίνεται στο φόντο της φωτογραφίας. Και τελικά τα καταφέρνει. Αμέσως ξεκινά το ταξίδι από το Κολοράντο στη Λουιζιάνα, έχοντας μαζί του το σκύλο του, το Δία.

Η έρευνα των παραγωγών της ταινίας να βρουν το αντικείμενο της αναζήτησής του Λόγκαν άρχισε και τελείωσε με την ηθοποιό Τέιλορ Σίλινγκ, η οποία ενσάρκωσε την Μπεθ Γκριν. «Η Τέιλορ εκφράζει πολυδιάστατα τα συναισθήματά της, γεγονός εξαιρετικό,» λέει ο Χικς. «Μπορείς να διαβάσεις στα μάτια της το βάθος και τις ποικίλες πτυχές της εκφραστικότητάς της.»

Όταν οι κινηματογραφιστές έφεραν πρόσωπο με πρόσωπο την Σίλινγκ και τον Έφρον, η χημεία τους στη μεγάλη οθόνη, «έκλεισε» τη συμφωνία. «Αυτό είναι πάντα ένα μεγάλο στοίχημα,» σημειώνει ο Χικς, «το ερώτημα του τι θα γίνει όταν αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν μαζί. Θα υπάρξει χημεία; Από την πρώτη στιγμή, η επαφή μεταξύ του Ζακ και της Τέιλορ ήταν εμφανής.»

Ωστόσο, όταν η Μπεθ συναντά τον Λόγκαν, υπάρχει καχυποψία από τη μεριά της. «Έχουν και οι δύο ‘ραγίσματα’ κατά κάποιο τρόπο,» αναγνωρίζει ο ‘Εφρον. «Εκείνη είναι δύσπιστη και εκείνος από την άλλη μεριά δεν μπορεί να της πει τον πραγματικό λόγο που βρίσκεται εκεί.» Στη φωτογραφία, η Μπεθ χαμογελά, αλλά η γυναίκα που πρωτοσυναντά ο Λόγκαν «προφανώς έχει βιώσει μία τεράστια απώλεια», λέει η Σίλινγκ. «Αργά ή γρήγορα θα ‘ξεδιπλώσει τα χαρτιά της’ στο τραπέζι: τη θλίψη της, τις άμυνές της, τον πόνο, το πόσο ευάλωτη είναι. Είτε είναι έτοιμη ή όχι, ο Λόγκαν εμφανίζεται μπροστά της και αποτελεί μία ευκαιρία για αυτήν να επουλώσει τις πληγές της. Από αυτήν την άποψη θαυμάζω την Μπεθ για το θάρρος και τη δύναμη να το δοκιμάσει αυτό, ακόμα κι αν είναι τρομακτικό για εκείνη.»

Η Ντι Νόβι προσθέτει, «η Μπεθ είναι μια διαζευγμένη μητέρα που έχει βάλει τα όνειρά της σε αναμονή έως ότου ο Λόγκαν έρχεται στο προσκήνιο και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ίσως έχει το δικαίωμα να γίνει και πάλι ευτυχισμένη και να αφήσει τον έρωτα να μπει και πάλι στη ζωή της.»
Η Μπεθ ζει στο πατρικό της, και είναι υπεύθυνη για ένα κέντρο εκπαίδευσης σκύλων, που διευθύνει μαζί με τη γιαγιά της. Η βετεράνος ηθοποιός Μπλάιθ Ντάνερ παίζει την Ελι, η οποία παρατηρώντας τη σχέση του Λόγκαν με τον Δία, τον προσλαμβάνει για να τη βοηθήσει, παρά τις αντιρρήσεις της Μπεθ. Ο Χικς σχολιάζει ότι η Έλι θα μπορούσε να έχει ‘απώτερα’ κίνητρα. «Η Έλι διαβλέπει μια σπίθα μεταξύ του Λόγκαν και της Μπεθ και τη δυνατότητα μιας σχέσης μεταξύ τους. Η Μπλάιθ έβαλε όλο το ταλέντο και την εξυπνάδα της, στο να ενσαρκώσει αυτόν τον όχι και τόσο συνηθισμένο ρόλο της γιαγιάς.»
«Μου άρεσε που συμμετείχα στην ταινία ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,» λέει η Ντάνερ. «Είναι μία ταινία με καρδιά. Η Έλι παρατηρεί διακριτικά τα πάντα, αν και μένει στο παρασκήνιο. Είναι ένας προστάτης, αγαπά με θέρμη την εγγονή της και δισέγγονή της, της αρέσει που μένουν όλοι μαζί στο σπίτι της, και, εκείνοι, μαζί με την επιχείρησή της, της δίνουν όρεξη για ζωή. Παρόλο που δεν πιστεύω στη μοίρα, ήταν ωραίο να παίξω έναν χαρακτήρα που κάνει αυτό το ταξίδι. Γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι το πεπρωμένο του Λόγκαν: να γίνει μέρος της ζωής τους.» Ο Μακ Κόρμικ σημειώνει, «η Έλι έχει μια μεγάλη καρδιά και είναι ανοιχτή στη ζωή, ό, τι και αν της επιφυλάσσει. Η Μπλάιθ την ενσάρκωσε με πολύ χιούμορ. ‘Φωτίζει’ όλες τις σκηνές που παίρνει μέρος.»
Ένα άλλο πρόσωπο που ικανοποιείται με την άφιξη του Λόγκαν είναι ο 7χρονος γιος της Μπεθ, ο Μπεν, τον οποίο παίζει ο Τόμας Στιούαρτ Ρίλεϊ. Οι παραγωγοί πέρασαν από οντισιόν εκατοντάδες παιδιά για να βρουν τον κατάλληλο για τον Μπεν. Η Ντι Νόβι λέει, «Πετύχαμε το τζάκποτ με τον Ρίλεϊ.»
Ο Λόγκαν γίνεται γρήγορα φίλος με τον Μπεν, ο οποίος ευχαριστιέται να τον κερδίζει στο σκάκι και να του κάνει επίδειξη των μαγικών του κόλπων. Ο Λόγκαν, επίσης, όχι μόνο δέχεται, αλλά ενθαρρύνει το ταλέντο του Μπεν στο βιολί, κάτι που ο δικός του πατέρας απορρίπτει. Ο Στιούαρτ έκανε μαθήματα βιολιού, προκειμένου να παίξει τα σόλο του. «Ήταν δύσκολο να μάθω να παίζω βιολί. Έπρεπε να πέσω κατευθείαν στα βαθιά,» θυμάται ο Στιούαρτ. «Αλλά το αγαπημένο μου ήταν τα μαγικά κόλπα. Έμαθα ένα σωρό!»
Η Σίλινγκ παρατηρεί, «Στα διαλλείματα των γυρισμάτων, ο Ρίλεϊ ήθελε να παίζει με τα ηλεκτρονικά του παιχνίδια, αλλά όταν στήνονταν οι κάμερες, απλά ‘έκλεινε το διακόπτη’. Ήταν αξιοθαύμαστος.»
Ο Χικς προσθέτει, «το ότι βρήκαμε τον Ρίλεϊ ήταν ένα απίστευτο δώρο. Έχει μια τέτοια γλυκιά, φυσική γοητεία και ενθουσιασμό. Είναι λες και έχει φυλαγμένη ενέργεια μέσα του, την οποία διοχέτευσε στο χαρακτήρα του.»
Ο πατέρας του Μπεν, και ο πρώην σύζυγός της Μπεθ, είναι ο αναπληρωτής σερίφης της πόλης, ο Κιθ Κλέιτον, ο οποίος χρησιμοποιεί το γιο τους, τον Μπεν ως πιόνι για να εκφοβίζει και να ελέγχει την Μπεθ. Και η κατάσταση γίνεται χειρότερη όταν εξαιτίας της ζήλειας του θεωρεί τον Λόγκαν παρείσακτο στην οικογένειά του.
Ο Τζέι Ρ. Φέργκισον, ο οποίος παίζει το ρόλο, αναφέρει, «ο Κιθ χρησιμοποιεί τη θέση του ως σερίφης και ο πατέρας του Μπεν για να πετύχει αυτό που θέλει. Με την εξουσία που διαθέτει κρατά κλεισμένη την Μπεθ σε ένα κουτί. Όταν Λόγκαν έρχεται στην πόλη, είναι η πρώτη φορά που κάποιος τον προκαλεί χωρίς να κάνει πίσω.»
«Είναι ο ανταγωνιστής του Λόγκαν στην ταινία, αλλά, όπως με όλους τους μεγάλους ανταγωνιστές, τον συμπονάς κατά κάποιο τρόπο. Ο Τζέι έχει μεγάλη δύναμη και ισχυρή σκηνική παρουσία, η οποία είναι πολυεπίπεδη. Διαπιστώνει κανείς ότι μέσα του εκτυλίσσεται μία μεγάλη σύγκρουση,» σημειώνει ο Χικς.
«Βρήκα τις αλληλένδετες σχέσεις αυτών των τόσο διαφορετικών ανθρώπων πολύ συναρπαστικές,» συνεχίζει ο σκηνοθέτης. «Δεν είναι μόνο η υπόσχεση του ειδυλλίου μεταξύ του Λόγκαν και της Μπεθ. Υπάρχουν πέντε άτομα οι ζωές των οποίων αλλάζουν ολοκληρωτικά όταν ο Λόγκαν βρίσκει αυτήν τη φωτογραφία στην άμμο.»

[[page_break]]
Λόγκαν
Απλά μου αρέσουν τα σκυλιά. Περισσότερο από τους ανθρώπους κάποιες φορές.

Οι σκύλοι που πήραν μέρος στην ταινία, ήταν επίσης αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, ειδικότερα, ο Δίας, ο σκύλος του Λόγκαν και σταθερός σύντροφός του, τον οποία «έπαιξε» ο Ρόουντι, έξι ετών, γερμανικός ποιμενικός. Ο Δίας είναι το μόνο ζωντανό πράγμα με το οποίο μπορεί να σχετιστεί ο Λόγκαν, όταν επιστρέφει στο σπίτι του από τον πόλεμο.

Όπως και με τους συναδέρφους του, ο ‘Εφρον και ο Ρόουντι ήταν αχώριστοι στο πλατό. «Είναι ενδιαφέρον να έχεις έναν κολλητό όπως τον Ρόουντι,» λέει ο ‘Εφρον. «Το να τον έχω πάντα στο πλάι μου με βοήθησε να ταυτιστώ με τον χαρακτήρα. Αναπτύχθηκε ένας απίστευτος δεσμός μεταξύ μας.»
Ο Σπαρκς βασίστηκε για το χαρακτήρα του Δία στο δικό του γερμανικό – ποιμενικό, τον Ρεξ, ένα από τα πέντε σκυλιά που ο συγγραφέας αποκαλεί «συναδέλφους», και οι οποίοι του κάνουν συντροφιά όσο γράφει.
Ο Ρόουντι «συνεργαζόταν» με τον εκπαιδευτή ζώων της ταινίας, Μπουν Ναρ, από τότε που ήταν ενός έτους, έχοντας στο βιογραφικό του ταινίες, όπως τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόσφατη Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore. Η εταιρεία του Ναρ, η Boone Narr’s Animals for Hollywood, εκπαίδευσε και τα υπόλοιπα σκυλιά που βλέπουμε στην ταινία, και ζουν στο κέντρο εκπαίδευσης ζώων της Μπεθ και της Έλι.

Ο Χικς ήθελε η σχέση μεταξύ των ηθοποιών και των ζώων να είναι όσο το δυνατόν πιο στενή, έτσι ο ‘Εφρον, η Σίλινγκ και η Ντάνερ, δούλεψαν με τα σκυλιά για ένα μήνα, στο ράντσο του Ναρ στο Castaic της Καλιφόρνια, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στη Λουιζιάνα.
Για να παίξουν τους έμπειρους εκπαιδευτές σκύλων, η Σίλινγκ και η Ντάνερ, έπρεπε να μάθουν πώς να χειρίζονται τα σκυλιά. Η Σίλινγκ έπρεπε επίσης να μάθει να τρέχει, κρατώντας στα χέρια της πολλά σκυλιά μαζί. Οι εκπαιδευτές της άρχισαν να της μαθαίνουν πως να τρέχει αρχικά με ένα σκύλο, μετά με δύο και στη συνέχεια με πέντε.

«Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά τα σκυλιά είναι δυνατά, και μπορούν να σε ρίξουν εύκολα κάτω!» λέει γελώντας. «Δεν φανταζόμουν όμως ότι θα ήταν τόσο διασκεδαστικό.»
Ο Ναρ και οι δύο εκπαιδευτές ζώων οδήγησαν από το Λος Άντζελες στη Νέα Ορλεάνη ένα ρυμουλκούμενο όχημα με 15 σκυλιά, από διαφορετικές ράτσες. Το μεγαλύτερο ήταν ένα ανατόλιαν σέπαρντ που ζύγιζε 72 κιλά και το μικρότερο, ένα ημίαιμο τσιουάουα που ζύγιζε 7. Μεταξύ των άλλων ρατσών, που έκαναν το ταξίδι ήταν ένα μπουλντόγκ, ένα ροτβάιλερ, ένα σουηδικό βάλχουντ, ένα γουέστι, και ένα γκόλντεν ριτρίβερ. Όλα τα σκυλιά ήταν αρσενικά, εκτός από την Τζέσι, ένα ιρλανδικό τεριέ. Ένα μαύρο λαμπραντόρ, ονόματι Ντέξτερ, είχε υιοθετηθεί από μία φιλοζωική εταιρεία στο Λος Άντζελες μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τα γυρίσματα, και υποβλήθηκε σε εκτεταμένη εκπαίδευση προκειμένου να «παίξει» ένα στρατιωτικό σκυλί στις σκηνές του πολέμου στο Ιράκ.

Συμμετέχουν
Ζακ Έφρον
Logan
Τέιλορ Σίλινγκ
Beth
Μπλάιθ Ντάνερ
Ellie
Ράιλι Τόμας Στιούαρτ
Ben
Τζέι Ρ. Φέργκιουσον
Keith Clayton
Άνταμ Λεφέβρ
Judge Clayton
Robert Hayes Jr.
Victor (ως Robert Terrell Hayes)
Τζον Κρεστ
Deputy Moore
Russell Durham Comegys
Roger Lyle (ως Russ Comegys)
Σάρον Μόρις
Principal Miller
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz