Αναζήτηση
Αληθοφανή ψέμματα - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αληθοφανή ψέμματα - iShow.gr
Είδος
Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2009.
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Κωμωδία
Μα τι είχε κατά νου ο Μαρκ Γουίτεκερ; To ανερχόμενο αστέρι στον κολοσσό της αγροτικής βιομηχανίας Archer Daniels Midland (ADM), ξαφνικά γίνεται «καρφί».

Παρόλο που αποκαλύπτει στο FBI τη συνωμοσία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του για τον καθορισμό τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ίδιος φαντάζεται εαυτόν να τυχαίνει υποδοχής ήρωα και να παίρνει προαγωγή. Πριν όμως να συμβούν όλα αυτά, το FBI θα χρειαστεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες. Ο Γουίτεκερ συμφωνεί πρόθυμα να φορέσει κοριό και να μεταφέρει κασετόφωνο κρυφά στον χαρτοφύλακά του, βλέποντας τον εαυτό του σαν μυστικό πράκτορα.

Δυστυχώς για το FBI, ο υπ’ αριθμόν ένας μάρτυρας τους, δεν καταφέρνει να πλησιάσει αρκετά και να αποσπάσει τις κρίσιμες πληροφορίες. Οι διαρκείς αλλαγές στα λεγόμενα του Γουίτεκερ αρχίζουν να εκνευρίζουν τους πράκτορες (Σκοτ Μπάκουλα, Τζόελ ΜακΧέιλ) και απειλούν την υπόθεση κατά της ADM, μιας και γίνεται σχεδόν αδύνατη η αποκωδικοποίηση του τι είναι αληθινό και τι αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασίας του Γουίτεκερ.


Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Από 1η Οκτωβρίου οι λάτρεις της έβδομης τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην μεγάλη οθόνη ένα διαφορετικό πληροφοριοδότη. Ο βραβευμένος με Oscar για το Traffic Steven Soderbergh, υπογράφει την σκηνοθετική επιμέλεια της ταινίας και του πρωταγωνιστή αυτής Matt Damon, επίσης βραβευμένου με Oscar.

Τα «Αληθοφανή ψέματα» φαίνεται ότι αναμένονται με ευχαρίστηση από κριτικούς και κοινό.

Η υπόθεση στηρίζεται στην αληθινή ιστορία του ανώτερου πράκτορα πληροφοριών στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Mark Whitacre (Matt Damon), είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στην τεράστια γεωργική βιομηχανία Archer Daniels Midland, στην οποία εργάζεται. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζει να θέσει τέλος στα σκοτεινά παιχνίδια των ανωτέρων του, που επιχειρούν να δημιουργήσουν εναρμονισμένες πολιτικές, τα λεγόμενα καρτέλ, στις τιμές των προϊόντων;

Ο Mark δεν βλέπει άλλη διέξοδο από το να αποτανθεί στο FBI για να θέσει τέλος στα βρώμικα παιχνίδια της εταιρείας του και να μετατραπεί στον ήρωα που επιθυμεί. Ξαφνικά λοιπόν μετατρέπεται από καλός υπάλληλος σε πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών και συνδρομητής των βασικών μυστικών πρακτόρων Scott Bakula και Joel McHale.

Αποδέχεται να φορέσει κοριό για να παράσχει τις σωστές πληροφορίες ακόμα και να βάλει μαγνητόφωνο στον χαρτοφύλακά του για να καταγράψει όλα εκείνα που θα αποκαλύψουν την κομπίνα.

Εδώ είναι όμως που όταν πέρνεις σοβαρά ένα ρόλο που δεν γνωρίζεις πολλά απρόοπτα μπορούν να σου χτυπήσουν την πόρτα. Η φαντασία μπερδεύεται με τη λογική και οι πραγματικοί πράκτορες του FBI κινδυνεύουν να χάσουν την υπόθεση.

Ο Mark τους βοηθάει ή τους αποπροσανατολίζει; Και όταν ειδικά μια προαγωγή κάνει την εμφάνισή της τότε τι να πιστέψεις κανείς;

Ο μανιοκαταθλιπτικός Whitacre όπως προκύπτει από το βιβλίο του δημοσιογράφου των New York Times, Kurt Eichenwald δίνει τη θέση του σε μια πιο κωμική φιγούρα ακριβώς γιατί έτσι θα ήθελε να τον παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Steven Soderbergh.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Scott Z. Burns («The Bourne Ultimatum») και το καστ των ηθοποιών κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση της ταινίας.

Συμμετέχουν
Ματ Ντέιμον
Mark Whitacre
Melanie Lynskey
Ginger Whitacre
Frank Welker
Mr. Whitacre
Σκοτ Μπάκουλα
Brian Shepard
Joel McHale
Robert Herndon
Πάτον Όσβαλντ
Ed Herbst
Τόνι Χέιλ
Τόμας Wilson
Mark Cheviron (ως Tom Wilson)
Μάικ O/Malley
Ράστι Σουίμερ
Elizabeth
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551