Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο άλλος - iShow.gr
Ο άλλος (The other man)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Θρίλερ
Μυστηρίου
Είδος
Δραματική ταινία αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2008
Διάρκεια
81'
Συντελεστές
Υπόθεση
Η καθημερινότητα ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη θα ανατραπεί όταν η γυναίκα του Λίζα με την οποία είναι παντρεμένος για περισσότερα από 20 χρόνια εξαφανίζεται ξαφνικά από τη ζωή του. Προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβη, θα ανακαλύψει ένα σημείωμα με το γραφικό της χαρακτήρα της, και μαζί την πόρτα για μια δεύτερη ζωή, καλά κρυμμένη από τον ίδιο και την κόρη του. Κυριευμένος από θυμό, δε θα αργήσει να ανακαλύψει την διεύθυνση του φίλου της γυναίκας του και θα τον προσεγγίσει, προκειμένου να ανασκευάσει όλα τα χρόνια που η Λίζα ζούσε έναν δεύτερο, κρυφό δεσμό.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Το διήγημα Ο ΑΛΛΟΣ, στο οποίο βασίζεται η ταινία, συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Μπέρνχαρντ Σλινκ, με τίτλο Ερωτικές Αποδράσεις. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κριτική

Βασισμένη στο διήγημα του Μπέρνχαρντ Σλινκ, η ταινία Ο ΑΛΛΟΣ μιλά για την ιστορία του Πίτερ (Λίαμ Νίσον) που χάνει τη γυναίκα του Λίζα (Λόρα Λίνεϊ) όταν ανακαλύπτει ότι εκείνη για καιρό λαμβάνει e-mails και μηνύματα στο κινητό της από έναν άγνωστο άντρα. Κόντρα στη συμβουλή της κόρης του, Άμπιγκεϊλ (Ρομόλα Γκαράι), με μοναδικό σκοπό να πάρει εκδίκηση, ο πληγωμένος Πίτερ πηγαίνει στο Μιλάνο για να βρει τον μυστηριώδη Ραλφ (Αντόνιο Μπαντέρας) και να ανακαλύψει την αλήθεια για το δεύτερο άντρα στη ζωή της γυναίκας του.


Όταν στον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Έιρε ανατέθηκε να γράψει το σενάριο για την ταινία Ο ΑΛΛΟΣ, διάβασε το διήγημα του Μπέρνχαρντ Σλινκ και συνειδητοποίησε ότι πολλά από τα θέματα του διηγήματος του τράβηξαν το ενδιαφέρον, σε διάφορα επίπεδα: «Μιλούσε για τόσα πράγματα που σημαίνουν πολλά για μένα. Κυρίως για την αγάπη, την προδοσία και τη συγχώρεση. Για τα συναισθήματα που βιώνεις όταν μαθαίνεις άσχημα πράγματα για έναν άνθρωπο που πίστευες ότι γνώριζες πολύ καλά. Για τη συνειδητοποίηση… ότι είναι δυνατό να αγαπάς έναν άνθρωπο που μπορεί και να μην ξέρεις τόσο καλά, το ίδιο με έναν άνθρωπο που ξέρεις.»

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω στην ταινία είναι να θέσω μία σειρά ερωτήματα στο κοινό, υποθέτοντας ότι θα μπορεί να ταυτιστεί με τις ζωές αυτών των χαρακτήρων, αλλά οι απαντήσεις αυτές δεν δίνονται ποτέ και δεν θεωρώ ότι είναι και η δουλειά μας να βγάζουμε συμπεράσματα μέσα από τις ταινίες, που φτιάχνουμε. Υπάρχει παρόλα αυτά μία συμφιλίωση και ένα ευτυχές τέλος. Η ταινία ζητά κάτι από το κοινό και δεν του τα δίνει όλα έτοιμα στο πιάτο.»

Η παραγωγή της ταινίας Ο ΑΛΛΟΣ ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2008. Τα γυρίσματα κράτησαν 8 εβδομάδες και πραγματοποιήθηκαν στα Ealing Studios, στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιταλία.

Απο Τον Σκηνοθέτη Της Ταινίας "Ημερολογιο Ενος Σκανδάλου"
Για για Να Προστατεύσεις Την Αλήθεια, Αξίζει Να Ζει Σ’ Ένα Ψέμα;
Συμμετέχουν
Αντόνιο Μπαντέρας
Ralph
Λίαμ Νίσον
Peter
Ρόμολα Γκαράι
Abigail
Λόρα Λίνεϊ
Lisa
Abigail Canton
Designer
Amanda Drew
Joy
Kas Graham
Drunk Tramp
Laurence Richardson
Mark
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz