Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο Καλός Μαθητής - iShow.gr
Ο Καλός Μαθητής
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θέατρο
Διάρκεια
90'
Συντελεστές
Υπόθεση
Η υπόθεση αφορά έναν υποδειγματικό και ταλαντούχο μαθητή λυκείου ο οποίος ανακαλύπτει πως ο ηλικιωμένος γείτονας του είναι στη πραγματικότητα ένας πρώην αξιωματικός των Ναζί, καταζητούμενος ως εγκληματίας πολέμου. Με την απειλή να τον καταδώσει, ο νεαρός εκβιάζει τον γέρο αξιωματικό να τον ψυχαγωγήσει με ιστορίες από τα στρατόπεδα εξόντωσης στα οποία ήταν διοικητής…

Αυτή είναι μόνο η αρχή της αλλόκοτης σχέσης μέντορα-μαθητή που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δυο κεντρικούς ήρωες, σε ένα παιχνίδι εξουσίας με μοιραίες συνέπειες. Οι εφιαλτικές διηγήσεις των εγκλημάτων πολέμου τους επηρεάζουν αναπάντεχα και τους δυο, καθώς ο αριστούχος μαθητής αφυπνίζει τον σκοτεινό εαυτό του, ενώ ο εγκληματίας πολέμου επανέρχεται στις σαδιστικές συνήθειές του. Η κατάσταση κορυφώνεται όταν γίνονται συνεργοί σε έναν φόνο.
Πληροφορίες
Από το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη, η παράσταση του έργου με τίτλο «Ο Καλός Μαθητής» σε σκηνοθεσία Ζαφείρη Χαϊτίδη, στην Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση Ο Καλός Μαθητής βασίζεται στο μυθιστόρημα Apt Pupil του Stephen King, γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά (με ελληνικό τίτλο: Μαθήματα φόβου) του σκηνοθέτη Brian Singer. Το έργο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με επίκαιρα διδάγματα, έντονες συγκρούσεις, εντυπωσιακές εικόνες και απρόβλεπτες ανατροπές.

Ο Ζαφείρης Χαϊτίδης και η Δέσποινα Χαϊτίδη είναι οι ιδρυτές της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας.
Συμμετέχουν
Μελέτης Γεωργιάδης
ΚΕΡΤ ΝΤΟΥΣΑΝΤΕΡ
Nathaniel Thomas McGill
ΤΟΜ ΜΠΟΟΥΝΤΕΝ
Δημήτρης Καρανίκας
ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΦΡΕΝΤΣ / ΜΟΡΙΣ ΧΕΗΖΕΛ
Νίκος Παντελίδης
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΟΟΥΝΤΕΝ / ΑΣΤΕΓΟΣ
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz