Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα - iShow.gr
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Μεγάλου μήκους
Ελληνική Ταινία
Αισθηματική
Κομεντί
Είδος
Αισθηματική κομεντί ελληνικής παραγωγής 1965
Διάρκεια
102'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο Αντωνάκης, ανώτερος διευθυντής Υπουργείου, ιδιότροπος και στριμμένος, αλλά ρομαντικός κατά βάθος, μαθαίνει από το δικηγόρο της πρώην γυναίκας του ότι το σπίτι που άλλοτε κατοικούσε μαζί της πρόκειται να κατεδαφιστεί και να δώσει τη θέση του σε μια πολυκατοικία. Η νοσταλγία του παρελθόντος φέρνει τα βήματά του στην περιοχή και οι αναμνήσεις αρχίζουν να κατακλύζουν τη σκέψη του. Από τη γνωριμία του με την Ελένη, μια ταπεινή και αγράμματη λαϊκιά γυναίκα, μέχρι το γάμο, τις πρώτες συγκρούσεις κάτω από τη συζυγική εστία, την πλήρη ρήξη και τον τελικό χωρισμό...
Trailer
Πληροφορίες
Βραβείo Σκηvoθεσίας Φεστιβάλ Σικάγoυ 1965
Συμμετoχή στo Φεστιβάλ Βερoλίvoυ 1965

Ο Γιώργος Τζαβέλας, έμμεσα μεν αλλά με σαφήνεια, θίγει το πρόβλημα της μεταλλασσόμενης Αθήνας. Μαζί του, όμως, άμεσα και ξεκάθαρα, παρουσιάζει το πρόβλημα των ανθρωπίνων σχέσεων και των δυσκολιών του καθημερινού βίου. Το ζευγάρι του είναι ένα ζευγάρι χαρακτηριστικό της εποχής και των νέων ηθών, που αγωνίζεται να ξεπεράσει τις δυσκολίες της συμβίωσης και τα καταφέρνει. Από την άποψη αυτή, δεν είναι τυχαίο που η ταινία του απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Σικάγο, ενώ εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο φεστιβάλ του Βερολίνου. Όσο για τον "νεοφώτιστο" στον κινηματογράφο Γιώργο Κωνσταντίνου και την πιο "έμπειρη" Μάρω Κοντού, πλάθουν δύο θαυμάσιους ρόλους.

Ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης –Καρατζόπουλος γιορτάζοντας τα 50 χρόνια παρουσίας του στον Κινηματογράφο, παρουσιάζει την ταινία έγχρωμη σαν να γυρίστηκε χθες!
Ο χρωματισμός της ταινίας πραγματοποιήθηκε από την εταιρία WEST WING STUDIOS inc. στην Φλόριντα των ΗΠΑ το 2016.

Συμμετέχουν
Γιώργος Κωνσταντίνου
Μάρω Κοντού
Δέσπω Διαμαντίδου
Κατερίνα Γώγου
Λίλλη Παπαγιάννη
Δέσποινα Νικολαΐδου
Καίτη Λαμπροπούλου
Μπέτυ Μοσχονά
Σταύρος Ξενίδης
Δημήτρης Καλλιβωκάς
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz