Αναζήτηση
Νώε - iShow.gr
Νώε  
2014
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Νώε - iShow.gr
Είδος
Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2014
Διάρκεια
139'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Περιπέτεια
Δραματική
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον διάσημο από τη Βίβλο χαρακτήρα του Νώε, του προφήτη του Θεού, που σώζει την οικογένειά του και εκπροσώπους όλου του ζωικού βασιλείου μέσα στην κιβωτό, όταν η Γη πλήττεται από μια φονική πλημμύρα, τον βιβλικό κατακλυσμό που αφανίζει τον κόσμο. Ο διάσημος ηθοποιός ενορχηστρώνει τη διάσωση του ζωικού βασιλείου, το οποίο θα κατοικήσει στην νέα Εδέμ, έχοντας στο πλευρό του σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο «βετεράνος» Άντονι Χόπκινς στο ρόλο του Μαθουσάλα, η Τζένιφερ Κόνελι και η νεαρή σταρ του Χάρι Πότερ, Έμα Γουάτσον. Όλοι μαζί με προεξάρχοντα το σκηνοθέτη φαντάζονται και ζωντανεύουν κινηματογραφικά την άγνωστη ζωή του Νώε και της οικογένειάς του στην πορεία τους προς μια νέα ημέρα για όλη την Κτίση. Ζώα, κεραυνοί, βροχές, μάχες, εντυπωσιακά (και τρισδιάστατα) εφέ και φυσικά η τεράστια ξύλινη κιβωτός πρωταγωνιστούν στην επικών προδιαγραφών περιπέτεια που θα συμπαρασύρει με τον θεαματικό κατακλυσμό και το κοινό σε μια ιστορία καταστροφής και ελπίδας.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Εμπνευσμένος από την επική ιστορία θάρρους, θυσίας και ελπίδας, ο οραματιστής σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι φέρνει στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα και τρισδιάστατα τη δική του εκδοχή του «Νώε».

INFO

• Ολόκληρη η ιστορία του Νώε – ο τελευταίος ευσεβής άνθρωπος σε έναν κόσμο διαφθαρμένο και βίαιο – και της Κιβωτού, την οποία εκλήθη να κατασκευάσει προτού καταστραφεί η Γη, καλύπτουν ελάχιστες σελίδες στο Βιβλίο της Γένεσης. Αλλά αυτές οι λίγες σελίδες άσκησαν μοναδική επιρροή σε δισεκατομμύρια κόσμου, προσφέροντάς τους την ελπίδα, ακόμα και στο χείλος του αφανισμού. Με δεδομένο, μάλιστα, πως η αναφορά στον Νώε είναι σύντομη, δίχως διαλόγους και με υπαινικτική, σχεδόν, αναφορά στα συναισθήματα του Νώε, οι δημιουργοί θέλησαν να δραματοποιήσουν τα θεμελιώδη θέματα της ιστορίας και να διερευνήσουν τα ερωτήματα που θέτει η Βίβλος, αυτοσχεδιάζοντας σε πολλά σημεία (έχοντας διαβάσει και Τους Παπύρους της Νεκρής Θάλασσας, το Βιβλίο του Ενώχ και το Βιβλίο των Ιωβηλαίων καθώς και ιστορικές και σύγχρονες αναλύσεις θεολόγων και ιστορικών).
• Κινηματογραφικά, η ιστορία της Κιβωτού έχει αναπαρασταθεί κυρίως σε επίπεδο κινουμένων σχεδίων, με την ταινία του 1928 “Noah’s Ark” να συνιστά μια σύμμειξη του βιβλικού κατακλυσμού με δράμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία του Αρονόφσκι αποτελεί την πρώτη πραγματική κινηματογραφική απεικόνιση της βιβλικής ιστορίας, εστιάζοντας σε θέματα όπως η αδυναμία και οι αποτυχίες των ανθρώπων καθώς και η απόλυτη συγχώρεση. Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης επισημαίνει πως «υπήρχαν διάφορες εκδοχές, ακόμα και κωμικές, αλλά κυρίως κινουμένων σχεδίων, καθώς και ένα μιούζικαλ με τον Ντάνι Κέι. Ιστορικά οι προσεγγίσεις είτε ενείχαν το στοιχείο του φολκλόρ είτε ήταν χιουμοριστικές ή παιδικές. Αλλά αν δεις την ιστορία αυτή στο πλαίσιο της Γένεσης καταλαβαίνεις πως είναι κάτι πολύ περισσότερο από ζώα που σώζονται σε ζευγάρια. Είναι η ιστορία δέκα γενεών κακίας που σταδιακά οδηγεί τον Θεό στην απόφαση να τα καταστρέψει όλα. Είναι, κατ’ εμέ, η πρώτη ιστορία αναφορικά με το τέλος του κόσμου.»
• Ενώ βρισκόταν στο σχολείο ο Αρονόφκσι, σε ηλικία 13 ετών, έγραψε ένα ποίημα για την ιστορία του Νώε που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό και τον έφερε ως την έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να το διαβάσει. Κάπου εκεί γεννήθηκε η απόφασή του να ασχοληθεί με το γράψιμο κι ο «Νώε έγινε ο προστάτης άγιος μου στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις μου» δηλώνει Αρονόφσκι ο οποίος θέλει με την ταινία να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ιστορία της Βίβλου, συμπληρώνοντας κάποιες λεπτομέρειες με τη φαντασία του. Ξεκινώντας την κινηματογραφική του καριέρα, άρχισε να ονειρεύεται την ημέρα που θα έκανε ταινία την ιστορία του Νώε, εστιάζοντας στον τρόπο που μια οικογένεια (εκείνη του Νώε) κατορθώνει να επιβιώσει του κατακλυσμού, σε μια πορεία γεμάτη ελπίδα, διαπροσωπικές εντάσεις και αναζήτηση ουσιαστικού νοήματος ύπαρξης. Ο σκηνοθέτης υπογραμμίζει πως ο «Νώε», δεν είναι ένα «συμβατικό βιβλικό έπος. Ήταν ο πρώτος που φύτεψε αμπέλια, ήπιε κρασί και μέθυσε. Το λέει η Βίβλος. Ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν πάτησε στη στεριά. Υπέφερε από ενοχές επειδή επιβίωσε. Είναι ένας σκοτεινός, πολύπλοκος χαρακτήρας». Και συνεχίζει «Είμαι ενθουσιασμένος που το Χόλιγουντ πείσθηκε να γυρίσει μια αληθινά θεαματική βιβλική ταινία λόγω του μεγέθους της παραγωγής. Επιτέλους θα μπορέσουμε να την ζωντανέψουμε και να απευθυνθούμε σε πιστούς και μη πιστούς.».
• Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νώε εξαρχής οι δημιουργοί ήθελαν τον Ράσελ Κρόου, όπερ και εγένετο. Την αφοσιωμένη γυναίκα του Νώε, που ποτέ δεν αναφέρεται ονομαστικά στη Βίβλο, υποδύεται η Τζένιφερ Κόνελι η οποία με ενθουσιασμό ξανασυνεργάζεται τόσο με τον Κρόου όσο και με τον Αρονόφσκι. Στο ρόλο του Μαθουσάλα, του μέντορα του Νώε, βρίσκουμε τον Άντονι Χόπκινς, ενώ στο ρόλο του βασιλιά, της Νέμεσις του Νώε, που ενσαρκώνει όλα όσα οδήγησαν τον Θεό στον αφανισμό της ανθρωπότητας, έχουμε τον Ρέι Ουίνστον (ο βασιλιάς αναφέρεται στη Γένεση, αλλά όχι στην ιστορία του Νώε). Το καστ συμπληρώνουν η Έμα Γουάτσον στο ρόλο της Ίλα, ο Λόγκαν Λέρμαν (Χαμ), Ντάγκλας Μπουθ (Σημ) και Λίο Κάρολ (Ιάφεθ).
• Ο Αρονόφσκι θέλησε να κατασκευάσει κανονικά μια Κιβωτό (με τις διαστάσεις της Βίβλου), ώστε η αίσθηση των ηθοποιών να είναι ρεαλιστική και η ιστορία να είναι αληθινή και να δίνει στο κοινό την αίσθηση του τεραστίου μεγέθους της (έχοντας λεπτομερή, σχεδόν, περιγραφή της στη Γένεση). Όσον αφορά στα ζώα, αυτά ήταν όλα δημιουργημένα ψηφιακά, καθώς η συνύπαρξή τους, στην πραγματικότητα, θα ήταν αδύνατη. Τέλος, οι έκπτωτοι άγγελοι, οι Φύλακες, όπως λέγονται, έχουν τις φωνές των Φρανκ Λανγκέλα, Μαρκ Μαργκόλις και Νικ Νόλτε.
• Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στην Ισλανδία καθώς, η χώρα συνδυάζει τόσο το σκοτεινό τοπίο της καταστροφής όσο και το ειδυλλιακό τοπίο του Κήπου της Εδέμ. Πλήθος κασκαντέρ από τη Νέα Υόρκη (πάνω από 400 άτομα) έλαβαν μέρος στις σκηνές μάχης, ενώ μεγάλη πρόκληση ήταν και η βροχή, που απαίτησε τη δημιουργία τεράστιων σωλήνων και χρήση γερανών για να μεταφερθούν και χρησιμοποιηθούν τόνοι νερού.
• Στη μουσική της ταινίας βρίσκουμε και την τραγουδίστρια, συνθέτρια Πάτι Σμιθ.

Συμμετέχουν
Ράσελ Κρόου
Noah
Τζένιφερ Κόνελι
Naameh
Ρέι Γουίνστον
Tubal-cain
Άντονι Χόπκινς
Methuselah
Έμμα Γουάτσον
Ila
Λόγκαν Λέρμαν
Ham
Ντάγκλας Μπουθ
Shem
Νικ Νόλτε
Samyaza
Μαρκ Μάργκολις
Magog
Kevin Durand
Rameel
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551