Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Τα παιδιά της Νιόβης - iShow.gr
Τα παιδιά της Νιόβης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματική
Ιστορική
Είδος
Δραματική - ιστορική σειρά ελληνικής παραγωγής 2004-2005
Διάρκεια
45'
Συντελεστές
Κύκλοι
1
2
2
Υπόθεση
Εξ Ανατολών επιστρέφει ο Κώστας Κουτσομύτης στη μεγάλη οθόνη. Είκοσι δύο χρόνια μετά τον "Κλοιό", "Τα παιδιά της Νιόβης" του Τάσου Αθανασιάδη -μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στη Τηλεόραση- μεταφέρονται και στον κινηματογράφο… Με τη χρήση ανέκδοτων, ως τώρα, σκηνών, με ξεχωριστές λήψεις που έγιναν με κινηματογραφικές κάμερες και με ειδική ψηφιακή επεξεργασία αναβιώνει μια υπέροχη ανθρώπινη ιστορία. Όλα ξεκινούν το καλοκαίρι του 1917, όταν η Ελλάδα μπαίνει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και τελειώνουν τον Αύγουστο του 1922, όταν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ξεριζώνονται από τις εστίες τους. Το Σαλιχλί (γενέτειρα του συγγραφέα) είναι "Η μικρή μας πόλη", ο τόπος δράσης της ταινίας, μια ευημερούσα κωμόπολη της περιφέρειας του Αϊδινίου. Η ιστορία επικεντρώνεται στα μέλη της οικογένειας του αυτοδημιούργητου έλληνα τραπεζίτη Σαρρή Αναστασιάδη, στον περίγυρο της οποίας δραστηριοποιούνται σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, Έλληνες και Τούρκοι. Μέσα από περιπέτειες των ανθρώπων, έρωτες, πάθη, προσδοκίες, όνειρα και συγκρούσεις, αναδύονται οι συνήθειες και οι παραδόσεις στο χρώμα και τον ήχο της Ανατολής.
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Δραματική - ιστορική σειρά (σε δύο κύκλους), βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, παραγωγής 2004-2005

Όλα τα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους: στην Αλεξανδρούπολη, στη Ξάνθη, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, στο Γαλαξίδι.

Ο Κώστας Κουτσομύτης δημιουργεί μια υπέροχη τοιχογραφία της εποχής κινώντας έναν θίασο πενήντα τεσσάρων ηθοποιών:
Ο Γρηγόρης Βαλτινός (Σαρρής Αναστασιάδης) θα ερωτευθεί παράφορα την Ταρσή (Μαργαρίτα Αμαραντίδη) -«έτσι όπως ερωτεύονται μόνον οι 50ρηδες», μια 16χρονη χριστιανοπούλα που ματαιώνει το γάμο της μ' έναν πλούσιο Τούρκο.

Η Μαρία Τζομπανάκη είναι η Χρυσάνθη, σύζυγος του Σαρρή, η «μάνα κουράγιο» της οικογένειας. Μετά τη δολοφονία του άντρα της θα αναλάβει τα ηνία όχι μόνον της οικογένειας αλλά και της τράπεζας. Αγαπά την πατρίδα της -χωρίς εθνικισμούς- και κάνει τα πάντα για να σώσει τα παιδιά της όταν έρχεται το τέλος. Είναι ένα πρόσωπο-σύμβολο της συνέπειας και της δύναμης.

Η Άντζελα Γκερέκου στην τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση πριν τη στροφή στη πολιτική, υποδύεται τη Γαλλίδα Ζιζί, χήρα ενός αρχαιολόγου, η οποία ενδιαφέρεται να φυγαδεύσει στην Ελλάδα το θησαυρό που ανακάλυψε ο άντρας της.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος (Τρύφων Ιωαννίδης), εκτός από πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαλιχλί, είναι και το «μάτι της ιστορίας». Διευθυντής του «Κήρυκα», της τοπικής εφημερίδας, που μέσα από τις σελίδες της θα περάσει όλη η δραματική επικαιρότητα.

Ο Αντώνης Φραγκάκης είναι ο Νταϊκάλ Γιλμάζ, εκπρόσωπος της νέας στρατιωτικής τάξης του Κεμάλ. Θα ερωτευθεί την Χρυσάνθη, ένα αίσθημα που μένει μετέωρο μέχρι τέλους, με τους πρωταγωνιστές του να το καλύπτουν.

Ο Απόστολος Τότσικας ερμηνεύει το γιο της οικογένειας (Στέργιο) και οι Ελένη Αποστολοπούλου, Νερίνα Ζάρπα και Γιούλικα Σκαφιδά τις τρεις κόρες.

Την εμπνευσμένη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μίμης Πλέσσας, τα σκηνικά η Έντα Δημοπούλου, τα κοστούμια η Μαρία Δημητριάδη και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Αργύρης Θέος και ο Προκόπης Δάφνος. Η παραγωγή της ταινίας είναι των Final Cut, ΕΡΤ και Alpha TV με παραγωγό τον Γιάννη Κουτσομύτη.
Συμμετέχουν
Γρηγόρης Βαλτινός
Μαρία Τζομπανάκη
Χρυσάνθη Αναστασιάδου
Άντζελα Γκερέκου
Άγγελος Αντωνόπουλος
Τρύφων Ιωαννίδης
Γιώργος Μούτσιος
Χρήστος Πάρλας
Γιώργος Τσιτσόπουλος
Μαργαρίτα Αμαραντίδου
Μαρία Αναστασίου
Τάσος Αντωνιάδης
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz