Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Πανδημία - iShow.gr
Πανδημία (Carriers)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τρόμου
Είδος
Ταινία τρόμου αμερικανικής παραγωγής του 2009.
Διάρκεια
84'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ένας θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στον πλανήτη, όπως και η ανασφάλεια των πολιτών που δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι. Τέσσερις νέοι προσπαθούν για την σωτηρία τους και αποφασίζουν να καταφύγουν σε μια ουτοπική παραλία στον Κόλπο του Μεξικού, περιμένοντας να επιβιώσουν της πανδημίας. Το ταξίδι τους μέσα από δρόμους της Αμερικάνικης Δύσης, αποδεικνύεται πιο επικίνδυνο από όσο περίμεναν, καθώς νόμοι και κανόνες δεν έχουν καμία υπόσταση πλέον. Η ζημιά στο αυτοκίνητό τους, που τους αφήνει μετέωρους σε ένα έρημο δρόμο, αποβαίνει καθοριστική για την έναρξη μιας σειράς γεγονότων που εκτυλίσσονται σε ένα τρομακτικό περιβάλλον όπου ο καθένας παλεύει για την επιβίωση εις βάρους του άλλου. Ξαφνικά, οι τέσσερις ήρωες αντιλαμβάνονται ότι η μόλυνση του ιού είναι μικρότερη αντίπαλος από τις φρικτές επιλογές που πρέπει να κάνουν τη στιγμή που χάνεται η ανθρωπότητα.
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
TRIVIA

  • Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την κάλυψη που είχε η νόσος των πτηνών από τα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. « Το είχαμε δει στις ειδήσεις πριν πάρει μεγάλη έκταση παγκοσμίως, αλλά δεν κάναμε αυτή την ταινία μόνο και μόνο για τη νόσο των πτηνών. Οι ταινίες μας είναι περισσότερο ταινίες χαρακτήρων, δηλαδή δεν αφορούν μόνο την καταστροφή αλλά το πώς οι άνθρωποι επηρεάζονται και αντιδρούν υπό αυτές τις συνθήκες. Μας αρέσουν οι ταινίες τρόμου και για αυτό χρησιμοποιούμε κάποια τέτοια στοιχεία για να χτίσουμε την ιστορία μας. Η κατάσταση πανδημίας δεν αναφέρεται στο σενάριο αλλά επίτηδες έχουμε βάλει να ακούγεται από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου. Πρόκειται για έναν κόσμο που δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω, δεν υπάρχουν ούτε κανόνες και ηθική», υποστηρίζουν οι αδερφοί Πάστορ ενώ ένας από τους παραγωγούς τονίζει: «Είναι μια δραματική μελέτη χαρακτήρων με στοιχεία τρόμου. Οι πρωταγωνιστές αναπτύσσουν τα βασικά ένστικτα της επιβίωσης, ενώ οι εμπειρίες τους είναι εφιαλτικές. Υπάρχουν σκηνές που θα σοκάρουν τους θεατές αλλά δεν υπάρχουν ζόμπι, όλα είναι σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο». Ο παραγωγός Άντονι Μπρέγκμαν είπε: «Το τρομακτικό αυτής της ταινίας δεν είναι ο ιός αλλά το τι κάνουν οι άνθρωποι όταν βρεθούν υπό πίεση. Και αυτό είναι κάτι που δεν το αντιμετωπίζουν οι περισσότερες από τις ταινίες αυτού του είδους. Σε αυτή την ταινία, δεν υπάρχει κανένα κατειλημμένο ή στοιχειωμένο σπίτι. Είναι μια πραγματική ιστορία που όλοι έχουμε διαβάσει στις εφημερίδες για αυτήν και μπορεί να συμβεί στο προσεχές μέλλον. Και αυτό είναι το πιο τρομακτικό».
  • Οι παραγωγοί επέλεξαν 4 νεαρούς ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν τους ήρωες της ταινίας καθώς ήθελαν να δείξουν τους αθώους χαρακτήρες τους στην αρχή και την αλλαγή που θα επακολουθήσει. Ο Κρις Πάιν ενσαρκώνει τον Μπράιαν τον αρχηγό της παρέας που είναι και ο μεγαλύτερος αδερφός του Ντάνι. «Ο μικρότερος αδερφός μου είναι το αγαπημένο παιδί των γονιών μας, είναι ο έξυπνος και έχει τα πάντα. Ο Μπράιαν είναι ένας τύπος που παράτησε το σχολείο, έκανε περίεργες δουλειές και δεν σκέφτεται με το μυαλό του αλλά ενεργεί με το στόμα του και τις γροθιές του. Καταλαβαίνει ότι πρέπει να είναι ο νηφάλιος της παρέας αλλά πρέπει να καταπολεμήσει τα θερμόαιμα ένστικτά του», δήλωσε ο Πάιν, ενώ ο Πούτσι τόνισε για τον χαρακτήρα που υποδύεται: «Όταν διάβασα το σενάριο δεν ήθελα καθόλου να είμαι ο Ντάνι, αλλά εμπιστεύτηκα τον Μπρέγκμαν. Όσο όμως έμπαινα στο πετσί του ρόλου διαπίστωνα ότι ο Ντάνι κάνει πολλά πράγματα που δεν θέλει και όλα αυτά προς χάριν της επιβίωσης. Είχε κερδίσει υποτροφία, είχε την ευκαιρία να βελτιώσει την ζωή του και ξαφνικά όλα χάνονται». Η Πάιπερ Περάμπο υποδύεται την Μπόμπι, το κορίτσι του Μπράιαν. «Η Μπόμπι είναι ένα πολύ σκληρό κορίτσι που έχει μια ιδιότυπη σχέση με τον φίλο της. Είναι σαν να είναι πρώτα φίλοι. Είχαμε δει την Πάιπερ σε αντίστοιχους ρόλους και ξέραμε ότι θα είναι ιδανική για αυτή την ταινία καθώς μπορεί να παίξει ένα αγοροκόριτσο», υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Πάστορ ενώ η Βαν Καμπ λέει για τον δικό της χαρακτήρα: «Η Κέιτ προέρχεται από μια πιο εύπορη οικογένεια, από μια καλύτερη περιοχή και σίγουρα δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη παρέα. Είναι ντροπαλή και δεν καταλαβαίνει τους άλλους. Δεν γνωρίζει ότι ο Ντάνι την βλέπει ερωτικά. Με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αποφασιστική. Δεν μπορεί να εκφράσει δυνατά τις ανάγκες τις αλλά ξέρει τι χρειάζεται να γίνει για το δικό της καλό. Είναι συνηθισμένη να δέχεται βοήθεια και όταν συνειδητοποιεί ότι κανείς άλλος δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει, τότε φτάνει στα άκρα για την δική της επιβίωση. Μου άρεσε αυτός ο ρόλος γιατί είναι διαφορετικός από αυτούς που έχω παίξει μέχρι τώρα».
  • Οι σκηνοθέτες διάλεξαν πολύ προσεκτικά το μέρος που θα γίνονταν τα γυρίσματα. Το Νέο Μεξικό και το Τέξας φάνηκε να είναι ο ιδανικός προορισμός. «Το καλό με το Νέο Μεξικό είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά τοπία σε πολύ κοντινή απόσταση, εν αντιθέσει με το Πάλμ Σπριγκς που έχεις μόνο έρημο. Έτσι μπορέσαμε να έχουμε βουνό, πεδιάδα, έρημο και άνθιση. Αυτό είναι σημαντικό όταν πρόκειται για road movie. Τελικά η φύση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της ταινίας καθώς σε αυτό το έξοχο περιβάλλον συμβαίνουν πολύ άσχημα πράγματα, οι άνθρωποι πεθαίνουν και αλληλοσκοτώνονται. Υπάρχει ελπίδα, η ζωή συνεχίζεται έστω και αν δεν θα είμαστε εμείς εδώ για να το δούμε.
  • Ο φωτισμός ήταν μια πρόκληση για την διευθυντή φωτογραφίας καθώς για τα εξωτερικά και τα νυχτερινά γυρίσματα δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Έπρεπε ο φωτισμός να παραμείνει ρεαλιστικός και αυτό σήμαινε το τοπίο να είναι σκοτεινό.
  • Οι μακιγιέρ και οι υπεύθυνοι των ειδικών εφέ ανέλαβαν το δύσκολο έργο της απεικόνισης των άρρωστων ανθρώπων. Μελέτησαν ειδικά την ισπανική γρίπη και το μπλε-μοβ χρώμα που αφήνει στο δέρμα. Αυτό που ήταν σημαντικό ήταν να δείξουν τα διαφορετικά στάδια του ιού που εξαπλώνεται. Στο τέλος χρησιμοποίησαν προσθετικά για να κάνουν τα μάτια και τα χείλη να δείχνουν πρησμένα.
  • Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, υπήρχαν αντιδράσεις από το κοινό που απέκτησε την αίσθηση του κινδύνου. Αυτό είναι το επιθυμητό και για τους θεατές.
Συμμετέχουν
Sequoyah Adams-Rice
Sick Child
Τζος Μπέρι
Man #2
Jeremy Burnell
Rifleman #2
Brighid Fleming
Sick Child
Jason E. Hill
Corpse
Tim D. Janis
Man #1
Dylan Kenin
Leader
Dale Malley
Luke
Κρίστοφερ Μελόνι
Frank
Πάιπερ Πέραμπο
Bobby
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz