Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Το δέντρο της ζωής - iShow.gr
Το δέντρο της ζωής (The tree of life)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Επιστημονική Φαντασία
Δραματική
Είδος
Δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2011
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο Τζακ είναι ένα 11χρονο αγόρι που αντιμετωπίζει τη ζωή με θαυμασμό. Η μητέρα του αντιπροσωπεύει την αγάπη και τη συμπόνια, ενώ ο πατέρας του τον διδάσκει ότι, για να επιβιώσει στον κόσμο, πρέπει να βάζει πάνω απ’ όλα τον εαυτό του. Η εικόνα του Τζακ όμως για τη ζωή σκοτεινιάζει, όταν βιώνει για πρώτη φορά γύρω του την αρρώστια, τον πόνο και το θάνατο. Η αναζήτηση της αλήθειας για τον κόσμο, αλλά και για τον εαυτό του, τον οδηγεί σε μονοπάτια που ποτέ δεν φανταζόταν.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Μια ταινία ύμνος στη ζωή με την υπογραφή του Τέρενς Μάλικ ("Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή") τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στο σενάριο. Η ταινία σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία του Μπραντ Πιτ με τον Σον Πεν.

Η νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ, “Το Δέντρο της Ζωής”, απέσπασε το ανώτατο βραβείο – τον Χρυσό Φοίνικα – στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών.

Σενάριο
Ο Τέρενς Μάλικ πάντα δημιουργούσε οπτικά εντυπωσιακές και έντονα συναισθηματικές ταινίες, που βάζουν τον θεατή σε σκέψεις. Καθεμία από τις ταινίες του είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, προσφέροντας μυστήριο και βάθος. Η νέα του ταινία, "Το Δέντρο της Ζωής", ίσως είναι ταυτόχρονα η πιο προσωπική αλλά κι η πιο επική δουλειά του μέχρι στιγμής ? μια αναζήτηση που ξεκινά από τους αστικούς πύργους του σήμερα και φτάνει μέχρι την αυλή μιας οικογένειας στο Τέξας των ‘50s, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά από την αρχή της ζωής στη γη και φτάνει μέχρι το τέλος του γνωστού σύμπαντος, αναζητώντας αυτό που είναι αληθινό, που έχει διάρκεια, που είναι άπειρο.

Η ιστορία ξετυλίγεται συμφωνικά, σαν ένα κομμάτι μουσικής που είναι χωρισμένο σε κινήσεις ή τα κλαδιά ενός δέντρου, ακολουθώντας την εξέλιξη της ζωής ενός ανθρώπου ? του Τζακ Ο’ Μπράιεν, ο οποίος προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που τον απασχολούσαν για χρόνια σχετικά με το θυμό του πατέρα του, την αγάπη της μητέρας του, το θάνατο του αδερφού του, αλλά και την προσωπική του "πάλη" με το νόημα της ζωής και την πίστη. Η ιστορία του Τζακ έχει ως φόντο την απέραντη ομορφιά του κόσμου και τους επαναλαμβανόμενους ρυθμούς του ίδιου του σύμπαντος. Ο ανθρώπινος αγώνας του γίνεται μέρος των τεραστίων δημιουργικών και καταστροφικών δυνάμεων του σύμπαντος, καθώς αρχίζει να διαισθάνεται το δεσμό του με την σκόνη των αστεριών, τα προϊστορικά πλάσματα που κάποτε περιπλανιούνταν πάνω στη γη και την ύστατη μοίρα του. Είναι μια βαθιά ιστορία αγάπης για το πώς η αγάπη αναδύεται από τη ζωή και το πώς η ζωή αναδύεται από την αγάπη.

Το "Δέντρο της Ζωής" είναι ένα ταξίδι σε ανεξερεύνητα μέρη για τους σύγχρονους σινεφίλ, ένα ταξίδι που θα αγγίξει αναμφίβολα κάθε θεατή με διαφορετικό τρόπο. Καθώς ο Μάλικ εισέρχεται σε πλούσιους από φαντασία κόσμους όπως οι παιδικές αναμνήσεις, η Ιστορία πριν την ανθρωπότητα και το βασίλειο των αστεριών, η ιστορία εναλλάσσεται ανάμεσα στο μικροσκοπικό επίπεδο της καρδιάς και το απεριόριστο φάσμα αιώνων.

Trivia
Για το "Δέντρο της Ζωής" δημιουργήθηκαν εικόνες που δεν έχουν έχει ξαναδεί το κοινό στο πάνθεον της κινηματογραφικής Ιστορίας: εικόνες του σχηματισμού του σύμπαντος και της γης από το εκρηκτικό χάος, την ανάπτυξη και την εξέλιξή σε θαυμάζιες δομές ζωής. Ο Μάλικ συμβουλεύτηκε μια σειρά επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, ώστε να κατανοήσει καλύτερα όλους τους παράγοντες ? τη φυσική, την αστρονομία και τη βιολογία ? που συνετέλεσαν σε αυτό που επιχειρούσε να απεικονίσει, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του ψηφιακά εφέ. Συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό με τη διακεκριμένη ομάδα του Ντάγκλας Τράμπελ ? γνωστός για τη δουλειά του στην ταινία "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" ? και με τον βετεράνο των εφέ Νταν Γκλας ("Matrix Reloaded", "V for Vendetta").

Συμμετέχουν
Μπραντ Πιτ
Mr. O'Brien
Σον Πεν
Adult Jack
Τζοάννα Γκόινγκ
Jack's Wife
Φιόνα Σόου
Grandmother
Πελ Τζέιμς
Second Woman
Crystal Mantecon
Elisa
Τζέσικα Τσαστέιν
Mrs. O'Brien
Lisa Marie Newmyer
First Woman in City
Jenny Shakeshaft
Sixth Woman
Tamara Jolaine
Mrs. Stone
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz