Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Γυμνοί στον ήλιο - iShow.gr
Γυμνοί στον ήλιο (Purple Noon )
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Αστυνομική
Θρίλερ
Δραματική
Είδος
Αστυνομικό δράμα γαλλικής και ιταλικής συμπαραγωγής 1960, σε επαναπροβολή 2020
Διάρκεια
118'
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Υπόθεση
Ο Αμερικανός Τομ Ριπλει (Αλέν Ντελόν) πηγαίνει στην Ιταλία για να πείσει τον πλούσιο Φιλίπ Γκρίνλιφ (Μορίς Ρονέ), να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να αναλάβει τις επιχειρήσεις του πατέρα του.
Ο Φίλιπ σκοπεύει να μην κάνει κάτι τέτοιο και ο φτωχός Τομ δέχεται να ζήσει μια ζωή πολυτέλειας, έτσι ώστε οι δύο άνδρες ουσιαστικά το μόνο που κάνουν, είναι να ξοδεύουν χρήματα όλη την ημέρα και να διασκεδάζουν όλη τη νύχτα.
Ο Τομ γίνεται κολλητός φίλος του Φιλίπ και της φίλη του, Μαρτζ (Μαρί Λαφορέ) και λατρεύει τη ζωή που κάνει. Ο Φίλιπ τελικά βαριέται με τον Τομ και γίνεται σκληρός και καταχρηστικός μαζί του, με αποτέλεσμα όταν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με ιστιοφόρο, να αφήσει τον Tομ πάνω στο κατάστρωμα του σκάφους, ο οποίος θα αναγκαστεί να βρεθεί στον ήλιο για αρκέτες ώρες.
Πάνω στο πλοίο, ο Τομ αποφασίζει να σκοτώσει τον Φίλιπ και να κλέψει την ταυτότητά του. Αφού η Μαρτζ βγαίνει στην ξηρά, ο Φίλιπ αντιμετωπίζει τον Tομ, ο οποίος παραδέχεται το σχέδιο του αρκετά άνετα. Ο Φίλιπ, πιστεύοντας ότι είναι ένα αστείο, ζητάει από τον Τομ τις λεπτομέρειες του σχεδίου. 
Trailer
Πληροφορίες
Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, αλλά αυτά που μπορεί να πετύχει, είναι περισσότερα, κι από αυτά που μπορεί να φανταστεί, ο ίδιος.
Ψυχολογικό δράμα Γαλλο-Ιταλικής παραγωγής 1960, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ρενέ Κλεμάν βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» της Πατρίτσια Χάισμιθ με την υποβλητική μουσική του Νίνο Ρότα.
Πρωταγωνιστούν ο Αλέν Ντελόν (στον ρόλο που άλλαξε την καριέρα του), η Μαρί Λαφορέ, ο Μορίς Ρονέ, ο Ενρο Κριζά, ο Φρανκ Λατιμόρ και η Ρόμι Σνάιντερ, κυκλοφορεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά με την αποκατεστημένη ψηφιακή κόπια 4Κ που παρουσιάστηκε στις Κάννες το 2013.
Η κόπια αποκαταστάθηκε από το εργαστήριο Immagine Ritrovata laboratory στην Ιταλία. 
Συμμετέχουν
Αλέν Ντελόν
Tom Ripley
Marie Laforêt
Marge Duval
Μορίς Ρονέ
Philippe Greenleaf
Erno Crisa
Inspector Ricordi
Frank Latimore
O'Brien
Billy Kearns
Freddy Miles
Ave Ninchi
Signora Gianna
Viviane Chantel
The Belgian lady
Nerio Bernardi
Agency Director
Barbel Fanger
Mr. Greenleaf
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz