Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ - iShow.gr
ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ (Le couperet)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Θρίλερ
Κοινωνική
Είδος
Κοινωνικό θρίλερ, Γαλλία, 2005
Διάρκεια
122'
Συντελεστές
Υπόθεση

Στη σημερινή Γαλλία, εταιρίες κλείνουν ή μεταφέρονται στην ανατολική Ευρώπη, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μένουν άνεργοι. Ο Μπρουνό, είναι χημικός σε μια εταιρία παραγωγής χαρτιού και ανήκει σε αυτούς που τους «θυσίασε» η εταιρεία τους. Όταν του ανακοινώνουν την απόλυση του, δεν παραλείπουν να τον διαβεβαιώσουν πως με τα προσό-ντα και το βιογραφικό του, πολύ σύντομα θα βρει δουλειά. Όμως ο χρόνος περνά και η ανεύ-ρεση εργασίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Βρίσκει μια θέση που του φαίνεται ιδανι-κή, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: είναι ήδη καλυμμένη. Ο Μπρουνό σκέφτεται πως αν αυτός που την έχει, βγει από τη μέση, θα έχει αρκετές πιθανότητες να είναι ο αντικαταστάτης του. Βρίσκει τρόπο να μαζέψει στα χέρια του τα βιογραφικά των ανταγωνιστών του και αφού κάνει το «ξεκαθάρισμα» καταλήγει στο ότι μόνο πέντε έχουν ίσες ή καλύτερες πιθανότητες από αυτόν.

Άρα αν αυτοί οι έξι άνθρωποι- μαζί με τον κάτοχο της θέσης- "εξαφανιστούν", τότε θα ξανα-κερδίσει όλα όσα έχασε: την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει σπίτι και δάνεια, τον σε-βασμό όλων, τη γυναίκα του που τον κοιτά με απαξία….

Trailer
Πληροφορίες

Ο σημαντικός σκηνοθέτης, ελληνικής καταγωγής Κώστας Γαβράς, εμπνέεται εδώ από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντόναλντ Γουέστλεϊκ και δημιουργεί μια πρωτότυπη ταινία, αποδεικνύοντας πως δεν κατέχει μόνο το καθαρό «πολιτικό» σινεμά. Σε αυτό λοιπόν το μαύρου χιούμορ κοινωνικό-πολιτικό θρίλερ, ο Γαβράς κρατά με επιδεξιότητα τις ισορροπίες και με τη βοήθεια της εξαιρετικής φωτογραφίας και ενός αριστοτεχνικού μοντάζ, η ταινία εναλλάσσεται γρήγορα από ταινία αγωνίας σε κοινωνική κομεντί, σε θρίλερ και πάλι από την αρχή. Με κύ-ριο θέμα και αφετηρία τις μάστιγες των ανεπτυγμένων κοινωνιών, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την ανεργία, ο Γαβράς εξετάζει όλα τα ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών: πα-γκοσμιοποίηση των αγορών, την απομόνωση, την μοναξιά, και όλα αυτά, ποτισμένα με γερές δόσεις πικρού χιούμορ που φέρνει γέλιο, ενώ παράλληλα δημιουργεί στον θεατή αισθήματα

Συμμετέχουν
Χοσέ Γκαρσία
Bruno Davert
Καρίν Βιάρν
Marlène Davert
Ζορντί Μονφίλ
Maxime Davert
Κρίστα Τερέ
Betty Davert
Ulrich Tukur
Gérard Hutchinson
Ολιβιέ Γκουρμέ
Raymond Machefer
Ιβόν Μπακ
Etienne Barnet
Thierry Hancisse
Inspecteur Kesler
Olga Grumberg
Iris Thompson
Γιολάντ Μορό
Préposée poste
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz