Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Μια τρυφερή σχέση - iShow.gr
Μια τρυφερή σχέση (Music of the heart)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κοινωνική
Δραματική
Είδος
Κοινωνικό δράμα αμερικανικής παραγωγής του 1999
Διάρκεια
124'
Συντελεστές
Υπόθεση
Η Ρομπέρτα, καθηγήτρια μουσικής που την έχει εγκαταλείψει ο άνδρας της με δυο παιδιά, κάνει διάφορες άσχετες δουλειές μέχρι να καταφέρει να προσληφθεί σε γυμνάσιο του Χάρλεμ. Παρά την έλλειψη πόρων του σχολείου και την αδιαφορία της διεύθυνσης η Ρομπέρτα θα καταφέρει όχι μόνο να διδάξει στους μαθητές της το βιολί και να τους εμφυσήσει την αγάπη για την κλασσική μουσική, αλλά και να οργανώσει μια νεανική ορχήστρα από ταλαντούχους μαθητές.
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Ο Γουές Κρέιβεν, ειδικευμένος σε ταινίες τρόμου («Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες», “Scream”) αποδεικνύει ότι μπορεί με την ίδια δεξιοτεχνία να σκηνοθετήσει και άλλου ύφους ταινία καταγράφοντας έξοχα τις προσπάθειες της Γκάσπαρι να μυήσει τους μαθητές της στην μαγεία της κλασσικής μουσικής αλλά και να σώσει το μουσικό πρόγραμμα του σχολείου, δέκα χρόνια αργότερα, όταν αυτό κινδυνεύει από περικοπές κονδυλίων. Έξοχη, όπως πάντα, η Μέριλ Στρίπ στο ρόλο της Ρομπέρτα Γκάσπαρι, έναν ρόλο που της απόφερε μία ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ στη σπουδαία καριέρα της.
Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Ρομπέρτα Γκασπάρι που κατόρθωσε να οργανώσει μαθήματα μουσικής σε γυμνάσιο του υποβαθμισμένου Χάρλεμ και μάλιστα να φτάσει, μαζί με τους μαθητές της, να δίνει συναυλία στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ.
Συμμετέχουν
Αίντα Κουίν
Brian Turner
Άντζελα Μπάσετ
Principal Janet Williams
Γκλόρια Έστεφαν
Isabel Vasquez
Κλόρις Λίτσμαν
Assunta Guaspari
Henry Dinhofer
Lexi at 5
Μάικλ Αντζάρανο
Nick at 7
Robert Ari
Supervisor
Teddy Coluca
Taxi Driver
Josh Pais
Dennis Rausch
Barbara Gonzalez
Janet's Secretary
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz