Αναζήτηση
Γόμορρα - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Γόμορρα - iShow.gr
Είδος
Αληθινή αστυνομική ιστορία ιταλικής παραγωγής 2008
Διάρκεια
130'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Αστυνομική
Αληθινή ιστορία

Πέντε διαφορετικές ιστορίες τοποθετημένες σε έναν φαινομενικά επινοημένο κόσμο, που οι ρίζες τους όμως είναι πέρα για πέρα αληθινές:
Ο "Ντον Τσίρο είναι ο "Sottomarino", ο άνθρωπος που δίνει χρήματα στις οικογένειες των μελών της συμμορίας που βρίσκονται στη φυλακή, μιας συμμορίας που έχει τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής. Οξυδερκής, διακριτικός και σε θέση να φέρνει εις πέρας τη δουλειά του χωρίς να ανακατεύεται σε εγκληματικές πράξεις. Μετά από κάποιες ξαφνικές αλλαγές στη δυναμική των συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή αρχίζει να καταρρέει. Δεν ξέρει πια από ποιον να πάρει διαταγές και ανησυχεί σοβαρά για την επιβίωσή του.
Ο Τοτό είναι δεκατριών χρονών και ανυπομονεί να "μεγαλώσει". Αποφασίζει να φοιτήσει στο "σχολείο της ζωής", κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά, μέχρι τη μέρα που αναγκάζεται να κάνει μια επιλογή και να πάρει μια απόφαση που δεν αναστρέφεται.
Ο Μάρκο και ο Τσίρο νομίζουν ότι "παίζουν" στον Σημαδεμένο του ΝτεΠάλμα. Στα μάτια των ανθρώπων του συστήματος δεν είναι παρά δυο "αδέσποτα" σκυλιά, που με τις αλαζονικές και θρασείες πράξεις τους παρεμποδίζουν την ρουτίνα των "επιχειρήσεων".
Ο Ρομπέρτο είναι απόφοιτος πανεπιστημίου και θέλει να δουλέψει. Ο Φράνκο του προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία: σταθερή δουλειά με πολύ καλές οικονομικές προοπτικές στον κλάδο της ταφής των τοξικών αποβλήτων. Αλλά η πραγματικότητα αυτής της διαδικασίας δημιουργεί σοβαρή σύγχυση στη συνείδηση του Ρομπέρτο. Ο Πασκουάλε είναι ένας ταλαντούχος ράφτης. Εργάζεται σε μια μικρή επιχείρηση που μισθώνεται κατά περιόδους από οίκους μόδας υψηλής ραπτικής. Κινέζοι ανταγωνιστές του δίνουν την ευκαιρία να τους διδάξει τα μυστικά της δουλειάς του για ένα πολύ σημαντικό ποσό. Αρχικά απορρίπτει την πρόταση αλλά τελικά παρασύρεται και ενδίδει, θέτοντας τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο.

Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

"Το οργανωμένο έγκλημα στην Ιταλία, είναι μια "επιχείρηση" που προκαλεί πόλεμο. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ευθύνεται για 10,000 θανάτους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές της σύγκρουσης Ισραηλινών και Παλαιστινίων από την κήρυξη της Ιντιφάντα είναι πολύ μικρότερες. Αυτή η "επιχείρηση" είναι από τις ισχυρότερες στην Ιταλία και αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία της Ευρώπης. Η κερδοφορία της υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τη στιγμή που τα αντίστοιχα παγκόσμια κέρδη του ομίλου FIAT δεν ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΑΒΙΑΝΟ (Συγγραφέας του βιβλίου ΓΟΜΟΡΡΑ)

Το βιβλίο "Γόμορρα" στην Ιταλία έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 33 γλώσσες.

Από τις 13 Οκτωβρίου 2006, εξαιτίας της επιτυχίας του βιβλίου του και των απειλών που δέχεται για τη ζωή του, ο Ρομπέρτο Σαβιάνο ζει υπό στρατιωτική προστασία.

Το "Γόμορρα" είναι η ταινία που υπέβαλε η Ιταλία να διαγωνιστεί για το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2009.

Συμμετέχουν
Σαλβατόρε Αμπρουτσέζε
Totò
Τζιανφελίτσε Ιμπαράτο
Don Ciro
Τόνι Σερβίλλο
Franco
Σιμόν Σατσετίνο
Simone
Σαλβατόρε Ruocco
Boxer
Βιντσέντσο Fabricino
Pitbull
Βιντσέντσο Altamura
Gaetano
Italo Renda
Italo
Maria Nazionale
Maria
Σαλβατόρε Στριάνο
Scissionista
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551