Αναζήτηση
Ο πατέρας των παιδιών μου - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Ο πατέρας των παιδιών μου - iShow.gr
Είδος
Κοινωνική ταινία γερμανικής παραγωγής 2010
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Κοινωνική
Ο Γκρεγκουάρ Κάνβελ έχει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει ένας άντρας: μια σύζυγο που λατρεύει, τρία αξιαγάπητα παιδιά και μια δουλειά που του κεντρίζει το ενδιαφέρον. Είναι παραγωγός ταινιών. Το να ανακαλύπτει ταλαντούχους ανθρώπους και να δημιουργεί ταινίες που ταιριάζουν στην αντίληψή του για το σινεμά είναι ακριβώς ο λόγος που ζει. Αφιερώνει σχεδόν όλο τον χρόνο και την ενέργειά του στη δουλειά του. Είναι υπερδραστήριος, δεν σταματά ποτέ. Εκτός από τα Σαββατοκύριακα, που τα περνά στην εξοχή με... οικογενειακά διαλείμματα, που είναι τόσο πολύτιμα. Ώσπου μια μέρα θα έρθει αντιμέτωπος με μια βαριά αλήθεια: η εταιρεία του έχει μεγάλα χρέη. Θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα με την πιθανή αποτυχία και την κούραση που τον καταβάλλει;
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΩΝ - ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνέντευξη με τη Σκηνοθέτιδα

Πώς προέκυψε το σενάριο της συγκεκριμένης ταινίας;
Η ταινία προέρχεται από τη συνάντησή μου με τον Ουμπέρ Μπαλσάν. Τον πρωτοσυνάντησα στις αρχές του 2004. Αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο του 2005. Ήθελε να είναι παραγωγός στην πρώτη μου ταινία. Ο ενθουσιασμός του και η εμπιστοσύνη του ήταν καθοριστικά για μένα για το φιλμ "All is Forgiven". Δεν έγραψα αυτή την ταινία ως ευγνωμοσύνη, αλλά εξαιτίας της προσωπικότητας του Μπαλσάν. Είχε μια ιδιαίτερη ζεστασιά, μια κομψότητα και μια αύρα. Η ενέργειά του, το πάθος του για τις ταινίες και η ευαισθησία του, ήταν αυτά που με έκαναν να γράψω το συγκεκριμένο σενάριο. Ασφαλώς, υπάρχει επίσης και η αυτοκτονία του. Τα αισθήματα της αποτυχίας και της απελπισίας που αποκαλύπτονται είναι δυσβάστακτα, όμως αυτό δεν αναπληρώνει τα υπόλοιπα. Δεν γίνεται η μόνη αλήθεια. Ήθελα το φιλμ αυτό να αποτυπώσει το παράδοξο των αντιφατικών κινήσεων ενός ατόμου, τη διαμάχη ανάμεσα στη δύναμη και το τρωτό του χαρακτήρα, την επιθυμία για ζωή και την παρόρμηση του θανάτου.

Την ίδια στιγμή όμως, έχετε κάνει και μια ταινία για τον ίδιο τον κινηματογράφο και τον κόσμο του. Δίνετε έμφαση στα κομμάτια της προετοιμασίας ενός γυρίσματος, στις οικονομικές δυσκολίες, αλλά και στον παραγωγό, που είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας σας.
Λίγα χρόνια πριν, το ανεξάρτητο σινεμά δεν θα μου κέντριζε καθόλου το ενδιαφέρον. Όμως η γνωριμία μου με τον Μπαλσάν άλλαξε τα πάντα και μου παρείχε μια νέα, διαφορετική αντίληψη για το σινεμά. Για μένα, μια ταινία με ήρωα έναν παραγωγό θα είχε να κάνει με τη δουλειά του, την αφοσίωσή του, τον έρωτα και τη ζωή. Συχνά, όταν βλέπω έναν παραγωγό στην οθόνη, το σινεμά δεν είναι όπως το καταλαβαίνω και το βιώνω στην καθημερινότητά μου. Τα λεφτά είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στην ταινία, νομίζω, επειδή ακριβώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όπου κι αν κοιτάξουμε, η δουλειά του παραγωγού είναι συνώνυμη με οικονομικά θέματα. Οι κινηματογραφιστές έχουν επίσης αυτή την έγνοια αλλά όχι στον ίδιο βαθμό, γιατί οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται είναι διαφορετικοί.

Η ταινία σας παρουσιάζει έναν χαρισματικό άνδρα στις δόξες του. Ο ήρωας έχει μια γοητεία και μια αύρα. Όμως οι δυσκολίες που εμφανίζονται τον καταρρακώνουν.
Θα έλεγα ότι οι αμφιβολίες και η απελπισία του υπάρχουν από την αρχή και φαίνονται στις εκφράσεις και στις σιωπές του. Αλλά γενικά υπερτερεί η ευχαρίστηση που παίρνει από τη δουλειά του και τη συντροφιά της γυναίκας του και των παιδιών του. Ακόμη κι έτσι, η ανησυχία και η κόπωση τον καταβάλλουν ώσπου "πλημμυρίζει" από απελπισία. Το φιλμ προσπαθεί να δείξει πώς αυτή η δύναμη για ζωή τελικά γίνεται μια αυτοκαταστροφική δύναμη.
Συμμετέχουν
Κιάρα Κασέλι
Sylvia Canvel
Λουί-Ντο Λένκεσεν
Grégoire Canvel
Ερίκ Ελμοσνινό
Serge
Άλις ντε Λενκεσένγκ
Clémence Canvel
Μανέλ Ντρις
Billie Canvel
Μάικλ Abiteboul
Σαντρίν Ντιμάς
Valérie
Ντομινίκ Frot
Άλις Gautier
Valentine Canvel
Valerie Λανγκ
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551