Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Socialism - iShow.gr
Socialism (Film socialisme)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Κοινωνική
Δραματική
Είδος
Κοινωνικό δράμα γαλλικής παραγωγής 2010
Διάρκεια
75'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ένα κρουαζιερόπλοιο διασχίζει τη Μεσόγειο. Ένας εγκληματίας πολέμου με την εγγονή του, ένας Γάλλος και ένας Ρώσος αστυνομικός, ένας Παλαιστίνιος πρέσβης, ο Alain Badiou και η Patti Smith είναι μερικοί από τους επιβάτες και δίνουν την αφορμή για διαλόγους σε διαφορετικές γλώσσες και για διαφορετικά θέματα.
Trailer
Trailer
Πληροφορίες
Η σταθερά που διατρέχει τα πάντα είναι η επίσκεψη σε τοποθεσίες πασίγνωστων μύθων – αρχαίων και πιο πρόσφατων, «αληθινών» ή «ψεύτικων»: Αίγυπτος, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Νάπολη, Βαρκελώνη, Οδησσός. Ο Godard απευθύνθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη άδεια για γυρίσματα στην Επίδαυρο, αλλά οι δαιμόνιοι Έλληνες φορείς απαίτησαν …σενάριο.

Για την ταινία: Ο Γκοντάρ απευθύνθηκε στους αρμόδιους Έλληνες φορείς προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη άδεια για γυρίσματα στην Επίδαυρο, αλλά εκείνοι απαίτησαν …σενάριο. Φυσικά, ο Γάλλος auteur ποτέ δε δούλεψε με σενάριο και έτσι, όσο η ελληνική πλευρά προσπαθούσε να βρει μια φόρμουλα για να διευθετηθεί το γραφειοκρατικό (…) θέμα, ο Γκοντάρ ήρθε incognito στον Πειραιά για σύντομα γυρίσματα αφήνοντας πίσω την ιδέα της Επιδαύρου.

Εν μέρει μάθημα ιστορίας, εν μέρει πολιτικό σχόλιο, εν μέρει μια συμφωνία σε τρία μέρη, βασικά, μια ταινία του Γκοντάρ, άρα αταξινόμητη, απρόβλεπτη και ανατρεπτική. Το τρομερό παιδί της Nouvelle Vague, έγινε 81 χρόνων αλλά η δημιουργική μαγεία του είναι παρούσα.

H ταινία θα βγει αποκλειστικά στον κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Συμμετέχουν
Πάττι Σμιθ
Ζαν-Μαρκ Στελέ
Ελίζαμπεθ Βιτάλι
Αλέν Μπαντιού
Christian Sinniger
Nadège Beausson-Diagne
Maurice Sarfati
Gulliver Hecq
Eye Haidara
Quentin Grosset
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz