Αναζήτηση
Υψηλή μαγειρική - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υψηλή μαγειρική - iShow.gr
Είδος
Κωμωδία γαλλικής παραγωγής 2012
Διάρκεια
95'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Βιογραφία
Κωμωδία
Η Ορτάνς Λαμπορί, μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από την θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο της Σενς Ελυζέ.
Παρόλο τον ανταγωνισμό και τη ζήλεια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της η Ορτάνς γρήγορα επιβάλλεται. Η αυθεντικότητα της μαγειρικής της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες…
Trailer
Πληροφορίες
Η ταινία είναι βασισμένη στην καταπληκτική αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, που υπήρξε για δύο χρόνια η προσωπική μαγείρισσα του Φρανσουά Μιτεράν.

Στην Αμερική τη διανομή της ταινίας ανέλαβε η Τhe Weinstein Company και στην Γαλλία την είδαν περίπου ενα εκατομμύριο θεατές!

H Nτανιέλ Ντελπές αντλεί συχνά έμπνευση από το ιστορικό βιβλίο του σεφ Ιντουάρ Νινιόν, «Έπαινος στη Γαλλική Κουζίνα» ( Eloge de la cuisine Francaise) που της χαρίζει ο Πρόεδρος στην ταινία.

Ο παραγωγός της ταινίας, Ετιέν Κομάρ, ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (Les Saveurs du palais ) είναι παραγωγός μεγάλων διεθνών επιτυχιών όπως το "Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων" (Des hommes et des dieux) και το "Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου" (Les Femmes du 6eme etage).
Ο Ζαν ντ’ Ορμεσόν, που ενσαρκώνει τον Πρόεδρο Μιτεράν στην ταινία, δεν είναι ηθοποιός, είναι Γάλλος διανοούμενος. Γνώριζε καλά τον Μιτεράν, με τον οποίο συζητούσαν φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα και υπήρξε ένας από τους επικριτές του.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 27 Ιουνίου 2013
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 19 Σεπτεμβρίου 2012
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συμμετέχουν
Κατρίν Φροτ
Hortense Laborie
Άρθουρ Dupont
Nicolas Bauvois
Ιπολίτ Ζιραρντό
David Azoulay
Jean-Marc Roulot
Jean-Marc Luchet
Φιλίπ Uchan
Coche-Dury
Laurent Poitrenaux
Jean-Michel Salomé
Hervé Πιέρ
Perrières (ως Hervé Pierre sociétaire de la Comédie Française)
Brice Fournier
Pascal Lepiq
Roch Leibovici
Olivier Moncoulon
Τόμας Chabrol
Le directeur de cabinet du préfet
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551