Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Χαβάη Όσλο - iShow.gr
Χαβάη Όσλο (Hawaii, Oslo)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματική
Διάρκεια
125'
Συντελεστές
Υπόθεση
Οι ζωές επτά απελπισμένων ανθρώπων διασταυρώνονται στο Όσλο της Νορβηγίας, κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής μέρας του χρόνου. Ένα ζευγάρι μαθαίνει ότι το νεογέννητο μωρό τους είναι άρρωστο και κινδυνεύει να πεθάνει...
Μια ποπ-σταρ, που βρίσκεται σε απόγνωση, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Δυο ορφανά πιτσιρίκια επιδίδονται σε κλοπές και ζωγραφίζουν στους τοίχους… Ο καταδικασμένος για ένοπλη ληστεία Τρίγκβε, παίρνοντας μια σύντομη άδεια από τη φυλακή, ονειρεύεται να δραπετεύσει στην εξωτική Χαβάη. Ενώ ο αδελφός του, ο κλεπτομανής Λέον, βγαίνοντας με αφορμή τα γενέθλιά του από το άσυλο ψυχασθενών όπου κρατείται, είναι αποφασισμένος να συναντήσει την κοπέλα που αγαπάει, την Άσα, στο μπαρ ‘Χαβάη’… Ανάμεσα σ’ αυτούς τους άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους κινείται ο Βίνταρ, νοσοκόμος στο άσυλο ψυχασθενών και ‘προστάτης άγγελος’ του Λέον, που έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον.
Πληροφορίες
Από την κινηματογραφικά μάλλον άγνωστη Νορβηγία, έρχεται μια ταινία-έκπληξη, που ακολουθεί με επιτυχία τα πρότυπα ταινιών, όπως τα ‘Στιγμιότυπα’ του Ρόμπερτ Όλτμαν και η ‘Μανόλια’ του Τόμας Πολ Άντερσον. Στο ‘Χαβάη, Όσλο’ ο σκηνοθέτης Έρικ Πόπε αφηγείται πέντε ιστορίες, που συμβαίνουν παράλληλα για να συναντηθούν κάποια στιγμή γύρω από ένα αναπάντεχο δραματικό γεγονός, πετυχαίνοντας να δημιουργήσει ένα γοητευτικό δικό του κόσμο, όπου συνυπάρχουν ο ρεαλισμός με τη μαγεία, η τραγωδία με την αισιοδοξία. Υψηλού επιπέδου είναι και όλα τα επιμέρους στοιχεία της παραγωγής. Η ατμοσφαιρική φωτογραφία αναδεικνύει υποβλητικά το νυχτερινό Όσλο, το γρήγορο - αλλά όχι βεβιασμένο - μοντάζ ‘δένει’ άψογα τους αφηγηματικούς ρυθμούς, και οι κατάλληλα επιλεγμένοι και σωστά καθοδηγημένοι ηθοποιοί ζωντανεύουν ιδανικά τους πειστικούς χαρακτήρες των ηρώων. Οι φίλοι του κινηματογράφου δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτήν τη σπάνια παιζόμενη σημαντική δημιουργία.
Το ‘Χαβάη, Όσλο’ ήταν η νορβηγική πρόταση για τις υποψηφιότητες του Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.
Συμμετέχουν
Τροντ Έσπεν Σέιμ
Vidar
Γιαν Γκούναρ Ρόιζε
Leon
Έβι Κάσεθ Ρόστεν
Åsa
Στιγκ Χένρικ Χοφ
Frode
Silje Torp Færavaag
Milla
Πετρονέλα Μπάρκερ
Bobbie
Robert Skjærstad
Viggo
Benjamin Lønne Røsler
Mikkel (ως Benjamin Røsler)
Ferdinand Falsen Hiis
Magne (ως Ferdinand Falsen-Hiis)
Judith Darko
Tina
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz