Σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται μια γειτονιά της Αθήνας. Εκεί, κάνει στάσεις σε στέκια με ιστορική αξία για την εξέλιξη της γαστρονομίας στην πόλη, αλλά και στη χώρα, μέρη με σαφή ή ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, που αποτελούν ορόσημα για την κάθε γειτονιά: παλιοί φούρνοι, εστιατόρια με Χρυσούς Σκούφους, μαγειρεία που προσφέρουν την ίδια γεύση από γενιά σε γενιά κ.ά.
Συναντάει τους chef, τους μάγειρες, τους ιδιοκτήτες και μέσα από μια χαλαρή συζήτηση, μαθαίνει την ιστορία της επιχείρησης αλλά και τη δική τους προσωπική πορεία σε σχέση με το φαγητό και τη μαγειρική. Η προσέγγιση είναι σαφώς ανθρωποκεντρική, χωρίς ωστόσο να λείπει η συζήτηση γύρω από το μενού και την κουζίνα που «υπηρετεί» το κάθε μαγαζί ή chef. Ο Δημήτρης θα ξεδιπλώνει σε κάθε επεισόδιο μια καινούργια ιστορία.
Στο επίκεντρο θα είναι πάντα οι γειτονιές, οι άνθρωποι και οι γεύσεις που θα συναντάει. Μέσα από τις «στάσεις» του, θα πάρει ιδέες και θα εμπνευστεί για να φτιάξει τα δικά του πιάτα. Τέλος, κάθε φορά θα φτιάχνει δύο δικές του συνταγές, έχοντας πάρει στοιχεία από τους ανθρώπους που συνάντησε, τις ιστορίες και τις συνταγές τους, προσθέτοντας παράλληλα τη δική του «πινελιά» και υπογραφή.