Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Η γη της Επαγγελίας - iShow.gr
Η γη της Επαγγελίας (Promised land)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Δραματική
Είδος
Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2012
Διάρκεια
106'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο Στιβ, ένας πωλητής ο οποίος εργάζεται σε μια εταιρεία φυσικού αερίου, καταφθάνει σε μια αγροτική περιοχή μαζί με τη συνεργάτιδά του, τη Σου (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ). Με την πόλη να έχει πληγεί αρκετά από την οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών, οι δύο υπάλληλοι προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους της περιοχής να τους παραχωρήσουν το δικαίωμα γεώτρησης. Παρότι στην αρχή για τους δύο συναδέλφους η δουλειά φαίνεται εύκολη, στην πορεία περιπλέκεται λόγω της ένστασης του δασκάλου της περιοχής (Xαλ Χόλμπρουκ), τον οποίο υποστηρίζει και ο νεαρός επικεφαλής ενός ανεξάρτητου, τοπικού πολιτικού κινήματος (Τζον Κρασίνσκι).
Trailer
Πληροφορίες
Μετά το “Good Will Hunting” που του χάρισε την υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας, ο Γκας Βαν Σαντ συνεργάζεται και πάλι με τον Ματ Ντέιμον, σε μια δραματική ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Πρόκειται για μια ιστορία με χαρακτήρες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε πολύ εύκολα, μας είναι πολύ οικείοι. Μια συγκινητική ιστορία σχετικά με το τι συμβαίνει όταν οι αληθινοί άνθρωποι και το πραγματικό χρήμα συγκρούονται, καθώς επίσης και πως αντιδρούν οι άνθρωποι όταν πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρές αποφάσεις. Είναι μια ταινία που εξετάζει έντονα το πώς οι αξίες εξελίσσονται και πως μπορούν να χαθούν κυνηγώντας το χρήμα. Την αναζήτηση αυτή την βλέπουμε, εν μέρει, μέσα από τη μικρή αυτή αγροτική πόλη, στην οποία διαδραματίζεται το έργο.

Ένα έργο γύρω από ένα επίκαιρο και πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί την Αμερική αλλά και πολλές πράσινες οργανώσεις ανά τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία ασχολείται με το λεγόμενο “fracking” και τις βλαβερές συνέπειες που έχει. Πρόκειται για μια διαδικασία εξαγωγής φυσικού αερίου που μπορεί να μολύνει το νερό και να επιφέρει ανυπολόγιστες ζημιές στη ζωή των κατοίκων μιας περιοχής. Ο Ματ Ντέιμον, υποδύεται έναν υπάλληλο μιας εταιρείας που επισκέπτεται μια μικρή πόλη μαζί με τη συνάδελφό του (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) με σκοπό να πείσει τους κατοίκους της να του δώσουν τo δικαίωμα γεώτρησης, με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά που θα τους “ανακουφίσουν”. Tα πράγματα όμως δεν πάνε και τόσο καλά, όταν κάποιοι θα φέρουν αντιρρήσεις.

H ταινία Promised Land είναι «μια ιστορία με χαρακτήρες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε πολύ εύκολα, μας είναι πολύ οικείοι», λέει ο ηθοποιός και σεναριογράφος Ματ Ντέιμον. «Είναι μια συγκινητική ιστορία σχετικά με το τι συμβαίνει όταν οι αληθινοί άνθρωποι και το πραγματικό χρήμα συγκρούονται καθώς επίσης και πως αντιδρούν οι άνθρωποι όταν πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρές αποφάσεις», σχολιάζει ο ηθοποιός και επίσης σεναριογράφος της ταινίας Κρασίνσκι. Είναι μια ταινία που εξετάζει έντονα το πώς οι αξίες εξελίσσονται και πως μπορούν να χαθούν κυνηγώντας το χρήμα. Την αναζήτηση αυτή την βλέπουμε, εν μέρει, μέσα από τη μικρή αυτή αγροτική πόλη, στην οποία διαδραματίζεται το έργο.

Ο παραγωγός της ταινίας Κρις Μούρ προσθέτει: «Το Promised Land είναι μια ενδόμυχη σκιαγράφηση μερικών γνήσιων χαρακτήρων, αλλά καταπιάνεται επίσης και με μεγάλα ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας: ποιες είναι οι αξίες μας, τι είναι σημαντικό για εμάς, ποια είναι η στάση μας απέναντι σε συγκρούσεις μέσα στις κοινότητες;»

«Αυτό που μου αρέσει στο σενάριο του Ματ και του Τζον είναι ότι αντιμετώπισαν μεγάλα θέματα με πολύ χιούμορ και μετριοφροσύνη», λέει ο σκηνοθέτης Γκας Βαν Σαντ. Είναι μια ιστορία για πραγματικούς ανθρώπους, με κουσούρια αλλά και ταυτόχρονα και με καλοσύνη.
Ο Κραζίνσκι λέει, «το κοινό θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, ο στόχος μας όμως είναι να επηρεάσουμε τους θεατές – συναισθηματικά και χιουμοριστικά – δραματοποιώντας αυτούς τους χαρακτήρες παίρνοντας αποφάσεις και αντιμετωπίζοντας προκλήσεις. Ο αρχικός τίτλος του project ήταν Gold Mist, μια ειρωνική αναφορά στο χρώμα ενός πολυτελούς αυτοκινήτου αγορασμένο από έναν αγρότη άξιο της μοίρας του.

Η χημεία μεταξύ του Ντέιμον και του Κραζίνσκι ήταν τρομερή. Ο Ντέιμον κάνει την εξής παρατήρηση: «Το κοινό θα εκπλαγεί με τον Τζον. Υποδύεται έναν άνθρωπο ο οποίος από μόνος του έχει να πει μια ιστορία. Θα έλεγα ότι αυτός ο ‘τύπος είναι φοβερός’, παρόλο που ήδη τον ξέρω.»

Συμμετέχουν
Ματ Ντέιμον
Steve Butler
Τέρι Κίνεϊ
David Churchill
Carla Bianco
Waitress
Joe Coyle
Michael Downey
Χαλ Χόλμπρουκ
Frank Yates
Ντόροθι Σίλβερ
Arlene
Φράνσις ΜακΝτόρμαντ
Sue Thomason
Τάιτους Γουέλιβερ
Rob
Tim Guinee
Drew Scott
Max Von Schuler
Carson Allen
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz