Αναζήτηση
Το λιμάνι της αγωνίας - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Το λιμάνι της αγωνίας - iShow.gr
Είδος
Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 1954
Διάρκεια
104'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Αστυνομική
Θρίλερ
Ο Μπράντο ερμηνεύει έναν αποτυχημένο, πρώην επαγγελματία πυγμάχο, "αδέξιο" αλλά κατά βάθος συναισθηματικό, ο οποίος έχει εμπλακεί στις παράνομες δραστηριότητες των κακοποιών και ο οποίος αποφασίζει να καταγγείλει τα έργα του οργανωμένου εγκλήματος και να αποκαλύψει τον απατεωνίστικο ρόλο του σωματείου των λιμενεργατών.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
"Το λιμάνι της αγωνίας" είναι η τρίτη ταινία που γύρισε ο Μάρλον Μπράντο με σκηνοθέτη τον Ηλία Καζάν. Η ταινία αυτή αποτέλεσε τον θρίαμβό του, αλλά συνάμα και την τελευταία μεγάλη επιτυχία της πρώτης φάσης της καριέρας του. Το σενάριο του Μπάντι Σούλμπεργκ είναι βασισμένο σε μια σειρά βραβευμένων με Πούλιτζερ άρθρων του δημοσιογράφου Μάλκολμ Τζόνσον, που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Σαν" της Νέας Υόρκης το 1949.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας έχει γυριστεί στις αποβάθρες του λιμανιού της Νέας Υόρκης, στο "φυσικό" περιβάλλον των λιμενεργατών. Ο Καζάν χρησιμοποιεί τους πραγματικούς χώρους μ' έναν έξοχο τρόπο, δίνοντας στην σκηνοθεσία του ύφος ντοκιμανταίρ. Η ψυχρή και συχνά μελαγχολική φωτογραφία του Μπόρις Κάουφμαν υπηρετεί θαυμάσια τον ρεαλισμό της ταινίας, αναδεικνύοντας την κλασική πια ερμηνεία του Μπράντο στο ρόλο του Τέρι Μαλόι. Και η αίσθηση που προκάλεσε το φιλμ αντανακλάται στον αριθμό των 'Οσκαρ με τα οποία τιμήθηκε: οκτώ συνολικά - καλύτερης ταινίας (στον παραγωγό Σαμ Σπίγκελ), σκηνοθεσίας (στον Ελία Καζάν), σεναρίου (στον Μπαντ Σούλμπεργκ), φωτογραφίας (στον Μπόρις Κάουφμαν), καλλιτεχνικής διεύθυνσης (στον Ρίτσαρντ Ντέι), καλύτερου μοντάζ (στον Τζιν Μίλφορντ), αντρικής ερμηνείας (στον Μάρλον Μπράντο), και δεύτερης γυναικείας ερμηνείας (στην Εύα Μαρί Σεντ).

Συμμετέχουν
Μάρλον Μπράντο
Terry Malloy
Καρλ Μάλντεν
Father Barry
Λι Κομπ
Johnny Friendly
Ροντ Στάιγκερ
Charley 'the Gent' Malloy
Πατ Henning
Timothy J. 'Kayo' Dugan
Leif Έρικσον
Glover
Τζέιμς Westerfield
Big Mac
Τόνι Galento
Truck
Tami Mauriello
Tullio
Τζον F. Hamilton
'Pop' Doyle (ως John Hamilton)
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551