Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ράμπο: Το πρώτο αίμα - iShow.gr
Ράμπο: Το πρώτο αίμα (First Blood)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Περιπέτεια
Δραματική
Είδος
Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 1982
Διάρκεια
87'
Συντελεστές
Υπόθεση
Μετά τη δολοφονία ενός αστυνομικού, ο Γουίλ Τιζλ, σερίφης μιας μικρής επαρχιακής πόλης των ΗΠΑ, εξαπολύει άγριο κυνηγητό εναντίον του Τζον Ράμπο, βετεράνου του Βιετνάμ, που μόλις κατέφθασε εκεί και τον θεωρεί ως τον υπ’ αριθμόν 1 ύποπτο. Ο Ράμπο, οπλισμένος, καταφεύγει στους αφιλόξενους λόφους, έξω από την πόλη, αποφασισμένος να μην παραδοθεί στις Αρχές, επιστρατεύοντας τις ικανότητές του στον ανταρτοπόλεμο. Όταν οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται ότι αδυνατούν να τον συλλάβουν, καλούν σε βοήθεια τον Τρότμαν, πρώην διοικητή της διμοιρίας που ανήκε ο Ράμπο στο Βιετνάμ, προκειμένου να πείσει τον τελευταίο να παραδοθεί...
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Ο Τζον Ράμπο επιστρέφει από το Βιετνάμ, με έντονες τραυματικές μνήμες από την κόλαση του πολέμου. Όμως, κατά τραγική ειρωνεία, δεν συναντά και την καλύτερη υποδοχή από τους συμπατριώτες του, των οποίων η μισαλλοδοξία και ξενοφοβία θα τον κάνουν να αισθανθεί τόσο παρείσακτος και ανεπιθύμητος όσο και στο μακρινό Βιετνάμ. Όταν τελικά τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή, ο Ράμπο δεν διστάζει για μια ακόμη φορά να εμπιστευθεί το ένστικτο επιβίωσής του, επιστρατεύοντας τις γνώσεις του στην τεχνική του ανταρτοπόλεμου και κατά συνέπεια, να σπείρει την κόλαση γύρω του.
Βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Μορέλ, ο Τεντ Κότσεφ σκηνοθετεί μια υποβλητική περιπέτεια, όπου η κλιμακωτή δράση χρησιμοποιείται όχι ως αυτοσκοπός, αλλά για να εξυπηρετήσει τη δραματουργική σκιαγράφηση του κεντρικού χαρακτήρα. Έτσι, το φιλμ «Ράμπο: το πρώτο αίμα», είναι περισσότερο μια δραματική περιπέτεια ψυχολογικών προεκτάσεων, που προβάλλει τις τραγικές συνέπειες του πολέμου του Βιετνάμ στη συνείδηση του λαού των ΗΠΑ, παρά μια ακόμη ψυχαγωγική ταινία πολεμικής δράσης. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε προσφέρει μια δυναμική ερμηνεία ως ο μοναχικός Ράμπο.
Συμμετέχουν
Σιλβέστερ Σταλόνε
John J. Rambo
Ρίτσαρντ Κρένα
Col. Samuel Trautman
Μπράιαν Ντένεχι
Hope Sheriff Will Teasle
Μπιλ Μακ Κίνεϊ
State Police Capt. Dave Kern
Τζακ Στάριτ
Deputy Sgt. Arthur Galt
Michael Talbott
Deputy Balford
Κρις Μάλκεϊ
Deputy Ward
John McLiam
Orval the Dog Man
Alf Humphreys
Deputy Lester
Ντέιβιντ Καρούζο
Deputy Mitch
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz