Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Όρκος σιωπής - iShow.gr
Όρκος σιωπής
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σειρά
Δραματική
Είδος
Δραματική σειρά ελληνοκυπριακής παραγωγής 2014
Συντελεστές
Υπόθεση
Ένας ανεξιχνίαστος φόνος…
Ένα ανείπωτο μυστικό…
Μια παράνομη ερωτική ιστορία…
Ένας μάρτυρας, που δε μίλησε ποτέ…
Ένας έρωτας χωρίς αύριο…

Ποιος θα τολμήσει να σπάσει τον «Όρκο Σιωπής»;

Επίκεντρο της σειράς είναι μια επιφανής οικογένεια του Ναυπλίου, με ρίζες απ’ τη Λεμεσό. Πρόκειται για την οικογένεια του Πέτρου (Δάνης Κατρανίδης) και της Αλεξάνδρας Ασλάνη (Κάτια Δανδουλάκη), και τα τέσσερα παιδιά τους: Τον Άρη (Παναγιώτης Μπουγιούρης) και τη Σοφία (Υρώ Λούπη), παιδιά της Αλεξάνδρας από τον πρώτο της γάμο και τα παιδιά της Αλεξάνδρας και του Πέτρου: τον Έκτορα (Μάνος Ιωάννου) και τη Μαρίνα (Αντιγόνη Δρακουλάκη).

Από την αρχή της ιστορίας θα μας απασχολήσει μια δολοφονία, που έγινε πριν από τέσσερις δεκαετίες. Θύμα ο Παύλος Δημοσθένους, πατέρας του Άρη και της Σοφίας, πολιτικός παράγοντας και πλούσιος επιχειρηματίας με δραστηριότητες όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα.

Ο Πέτρος Ασλάνης, που ήταν στενός φίλος του Παύλου, είναι τώρα μεγάλος οικονομικός παράγοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Βασίστηκε στην περιουσία της Αλεξάνδρας αλλά την «αυγάτισε», όπως συνηθίζει να λέει συχνά.

O Πέτρος και η Αλεξάνδρα όμως κρατάνε κρυμμένα κάποια μυστικά, σαν να είναι δεμένοι με «όρκο σιωπής». Και δεν είναι οι μόνοι. Η σκοτεινή ιστορία, που θα αρχίζει να φωτίζεται, έχει πολλά παρακλάδια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο άδικος χαμός του πατέρα του έχει σημαδέψει τον Άρη, που έχει περάσει τη ζωή του προσπαθώντας να μάθει ποιος πραγματικά τον σκότωσε. Αυτή η εμμονή έχει δημιουργήσει συγκρούσεις και διχόνοιες ανάμεσα σε αυτόν και τα άλλα μέλη της οικογένειας, καθώς υπάρχουν πράγματι πολλά ερωτηματικά και σκοτεινές πτυχές, τις οποίες όμως κανείς δε δείχνει διατεθειμένος να απαντήσει.

Όσα έγιναν στο παρελθόν, θα τα παρακολουθήσουμε από την αρχή, κομμάτι - κομμάτι, σαν flash back, παράλληλα με τη ζωή και την πορεία σήμερα, όσων, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, είχαν παίξει ρόλο στη διαμόρφωση τους τότε. Αλλά και όσων, άθελα τους, θα βρεθούν μπλεγμένοι στο κουβάρι, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται και που θα καθορίσει τη ζωή τους.

• Η σχέση του Άρη και της Ηλέκτρας (Κατερίνα Μισιχρόνη): Ένας ανομολόγητος έρωτας ενός παντρεμένου άντρα με μια γυναίκα, που ίσως έχει το κλειδί για τα κομμάτια του παζλ, που του λείπουν, για να εξιχνιάσει, έστω και μετά από σαράντα χρόνια, το μυστήριο της δολοφονίας του πατέρα του.
• Η παράνομη ερωτική ιστορία του Έκτορα και της Ελένης (Μαρία Κορινθίου): Μιας γυναίκας, που απατά τον άντρα της με τον αδελφό του, χωρίς να υποψιάζεται ότι εκείνος τη χρησιμοποιεί.
• Ο προσωπικός αγώνας της Σοφίας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια συνομωσία. Παρακολουθούμε τα προβλήματα και τις περιπέτειές της στην προσπάθεια να απελευθερωθεί.

Αυτές είναι κάποιες από τις ανθρώπινες ιστορίες, που θα βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο, παράλληλα με τον αγώνα του Πέτρου και της Αλεξάνδρας να εμποδίσουν την αποκάλυψη των μυστικών, που τους βαραίνουν. Φιλοδοξίες, νεανικοί έρωτες, πάθη, ακόμα και εγκλήματα. Και βέβαια συνεχείς ανατροπές.

Τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μετά το θάνατο του Παύλου Δημοσθένους, κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες, θα γίνουν αφορμή να αρχίσουν να φωτίζονται, λίγο - λίγο, τα σκοτεινά σημεία αυτής της ιστορίας. Και εμπλέκουν πολλούς, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες. Η ζωή όλων θα αλλάξει δραματικά.
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
“Όρκος Σιωπής”, είναι ο τίτλος της νέας σειράς του Star σε συνεργασία με το κυπριακό κανάλι “Σίγμα”.

Επίκεντρο της σειράς είναι μια επιφανής οικογένεια του Ναυπλίου, με ρίζες απ’ τη Λεμεσό. Πρόκειται για την οικογένεια του Πέτρου και της Αλεξάνδρας Ασλάνη, και τα τέσσερα παιδιά τους: Τον Άρη και τη Σοφία (παιδιά της Αλεξάνδρας από τον πρώτο της γάμο) και τα παιδιά της Αλεξάνδρας και του Πέτρου: Τον Έκτορα και τη Μαρίνα.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι:
Κάτια Δανδουλάκη
Δάνης Κατρανίδης
Παναγιώτης Μπουγιούρης
Αντιγόνη Δρακουλάκη
Υρώ Λούπη
Μάνος Ιωάννου
Τόνυ Δημητρίου
Σταύρος Λούρας
Πανίκος Πιλαλής

Το σενάριο υπογράφουν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη, το συγγραφικό δίδυμο με τις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως οι σειρές «Ψίθυροι Καρδιάς», «Άγγιγμά Ψυχής», «Έρωτας Κλέφτης», «Αρχιπέλαγος».

Η σκηνοθεσία είναι των έμπειρων Γιάννη Βασιλειάδη, Γιώργου Σιούγα («Μυστικά της Εδέμ», «Βέρα στο Δεξί» κ.α.)
Συντονισμός παραγωγής: Tanweer Alliances
Τηλεοπτική επιμέλεια: Δημήτρης Τοκαρής («Σε Φόντο Κόκκινο», «7 Ουρανοί και Σύννεφα αλήτες» κ.α)

Η σειρά θα προβάλλεται ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να γίνουν σε Λεμεσό και Ναύπλιο.

Συμμετέχουν
Κάτια Δανδουλάκη
Αλεξάνδρα Ασλάνη
Δάνης Κατρανίδης
Πέτρος Ασλάνης
Παναγιώτης Μπουγιούρης
Άρης Δημοσθένους
Αντιγόνη Δρακουλάκη
Μαρίνα Ασλάνη
Ηρώ Λούπη
Σοφία Δημοσθένους
Μάνος Ιωάννου
Τόνυ Δημητρίου
Τόνυ Ελευθερίου
Σταύρος Λούρας
Πανίκος Πιλαλής
Ηλίας
Κώστας Κάππας
Σταύρος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz