Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι - iShow.gr
Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι (God loves caviar)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Αληθινή ιστορία
Είδος
Αληθινή ιστορία ελληνικής παραγωγής 2012
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Μουσική
Υπόθεση
Η ταινία καταπιάνεται με την ταραχώδη ζωή του δαιμόνιου Έλληνα που από πειρατής του Αιγαίου έφτασε στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας για να απλωθεί στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και να καταλήξει στη διχασμένη Ελλάδα της επανάστασης του 1821.
Trailer
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η ταινία επιλέχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο (6-16 Σεπτεμβρίου 2012), όπου και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της ανάμεσα σε μερικές από τις σπουδαιότερες νέες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά. Έτσι, η ταινία ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές τη διεθνή της πορεία, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τη διεθνή διανομή της από τη Sony Pictures Home Entertainment.

Η ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», αποδεικνύει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει, ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», καθώς ξεπερνώντας τις άπειρες δυσκολίες της για να ολοκληρωθεί ξεκινά την διεθνή της καριέρα, μεταφέροντας τις ελληνικές αξίες που δοκιμάζονται στις μέρες μας.

Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, με τη συμμετοχή ενός δυνατού διεθνούς cast (του Sebastian Koch, της Catherine Deneuve, του John Cleese και του Juan Diego Botto), η άρτια διεθνής παραγωγή της ταινίας, αλλά και η φήμη του Γιάννη Σμαραγδή εξασφάλισαν τη λαμπρή και δυναμική σταδιοδρομία της νέας του ταινίας που ξεχωρίζει ήδη με την επιλογή της στο πρόγραμμα του Τορόντο.

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» ακολουθεί την παράδοση προηγούμενων ταινιών του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή που αποτελούν σημαντικές καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες. Η ταινία «Καβάφης» έκανε την πρεμιέρα της εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 1996 με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς κοινό και κριτικοί υποδέχτηκαν την ιστορία του Αλεξανδρινού ποιητή με εγκάρδιο ενθουσιασμό σε κατάμεστες αίθουσες. Η ταινία επελέγη επίσης και συμμετείχε στο φεστιβάλ του Βερολίνου όπου προβλήθηκε με τεράστια επιτυχία. Παγκόσμια προβολή είχε επίσης σε 50 ακόμη διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων: Mar del Plata, Στοκχόλμης, Σαο Πάολο, Brisbane, Flanders, Jerusalem, k.a..

Ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε χαρακτηριστικά από το Τορόντο: «O κινηματογράφος είναι η μεγάλη λαϊκή τέχνη των καιρών μας, όπως μεγάλη λαϊκή τέχνη στην κλασική Ελλάδα ήταν η τραγωδία: μία τέχνη για όλους. Μια ταινία είτε προβάλλεται στις αίθουσες, είτε σε Φεστιβάλ θα πρέπει να προσελκύσει το ευρύτερο κοινό. Είχαμε την τύχη η ταινία μας από την πρώτη παγκόσμια προβολή της, να βρει κοινό και μάλιστα σε ένα μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ όπως του Τορόντο. Πολύ δε περισσότερο που τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί αρκετά πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Κρατώ από αυτή την πρώτη δημόσια προβολή της, την αγκαλιά μιας άγνωστης σε μένα γυναίκας, που τα δάκρυα και οι λυγμοί της δεν άφηναν να βγουν λέξεις από το στόμα της. Με τη σειρά μου ευχαριστώ και ευγνωμονώ τους θεατές για την ευτυχία που μας έδωσαν»

Το 2008 η ταινία “El Greco” συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου το κρατικό κανάλι του Καναδά CBC Newsworld το κατέταξε ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες από τα 300 συνολικά φιλμ από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.

Γνωστό για το κύρος του ως ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά γεγονότα της αμερικανικής ηπείρου, το καναδικό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στο εντυπωσιακό του πρόγραμμα τις ταινίες των Terrence Mallick, Tom Hanks, Robert Redford, Billy Bob Thornton, Κώστα Γαβρά και πολλών άλλων.

Στην ταινία συμμετέχουν ως συμπαραγωγός το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η ΕΡΤ, η Nova κ.α.
Συμμετέχουν
Σεμπάστιαν Κοχ
Varvakis
Κατρίν Ντενέβ
Empress Catherine II of Russia
Evgeniy Stychkin
Ivan
Juan Diego Botto
Lefentarios
Olga Sutulova
Helena
Τζον Κλιζ
McCormick
Άκης Σακελλαρίου
Kimon
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Varvakis
Λάκης Λαζόπουλος
Fisherman of God
Αλέξανδρος Μυλωνάς
Temporary Prime Minister
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz