Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Η ιστορία της γέννησης - iShow.gr
Η ιστορία της γέννησης (The Nativity Story)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Θρησκευτική
Δραματική
Είδος
Θρησκευτικό δράμα αμερικανικής παραγωγής 2006.
Διάρκεια
101'
Συντελεστές
Υπόθεση
Στη Ναζαρέτ, μια πόλη «γονατισμένη» από τη βαριά φορολογία που έχει επιβάλλει ο βασιλιάς Ηρώδης, η νεαρή Μαρία πληροφορείται από τους γονείς της πως πρόκειται να παντρευτεί τον Ιωσήφ. Ενοχλημένη από την ιδέα να παντρευτεί έναν άνθρωπο που μόλις γνωρίζει, η Μαρία κρύβεται σ’ ένα άλσος για να ηρεμήσει και να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις της. Εκεί δέχεται την επίσκεψη του αρχάγγελου Γαβριήλ που της φέρνει το χαρμόσυνο μήνυμα πως είναι η εκλεκτή του Θεού, καθώς τώρα πια φέρει στην κοιλιά της τον γιο του. Μια πληθυσμιακή απογραφή που διατάζει ο βασιλιάς, αναγκάζει τον Ιωσήφ και τη Μαρία να μεταβούν στη Βηθλεέμ όπου εκεί η τελευταία θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού...


Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι ένα κινηματογραφικό ταξίδι στην καρδιά του μεγαλύτερου γεγονότος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το χρονικό ενός επίπονου ταξιδιού που πραγματοποιούν δυο άνθρωποι, η Μαρία και ο Ιωσήφ, μιας από θαύμα ανεξήγητης εγκυμοσύνης, και ενός ορόσημου στην ιστορία της ανθρώπων: της γέννησης του Ιησού. Η δραματική όσο και γοητευτική αυτή ιστορία ακολουθεί το επικίνδυνο ταξίδι του ζευγαριού, που θα πρέπει να διανύσει την απόσταση από τη Ναζαρέτ, ως τη Βηθλεέμ, όπου βρίσκεται το πατρογονικό σπίτι του Ιωσήφ, ύστερα από διαταγή του Βασιλιά Ηρώδη. Είναι ένα ταξίδι πάνω από 100 μίλια, μέσα από επικίνδυνες περιοχές, που γίνεται πολύ περισσότερο δύσκολο από το γεγονός ότι η Μαρία βρίσκεται στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών του 2004, ο σεναριογράφος Μάικ Ριτς είχε μία έμπνευση. «Διάβασα κάποια άρθρα πάνω στη Γέννηση, τη Μαρία και τον Ιωσήφ, τους Μάγους, τους βοσκούς.» λέει ο Ριτς. «Και αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι ενώ γνώριζα το πώς τελειώνει το ταξίδι στη Βηθλεέμ, είχα πολύ μικρή γνώση για το πώς έφτασαν ως εκεί, τι είδους άνθρωποι ήταν οι δυο τους, και τι είδους προκλήσεις αντιμετώπισαν στο δρόμο τους. Ως άνθρωπος που πιστεύω στο Θεό, και ως παραμυθάς που είμαι, αυτές ήταν κάποιες προκλητικά σαγηνευτικές ερωτήσεις.»

Ο Μάικ Ριτς μίλησε στον τότε ατζέντη του, τον Μάρτι Μπόουεν της United Talent Agency, για να γράψει ένα σενάριο βασισμένο στην ιστορία της Γέννησης. Έχοντας εκπροσωπήσει τον Μάικ Ριτς σε αρκετές ταινίες, ανάμεσά τους τις Finding Forrester και The Rookie, ο Μάρτι Μπόουεν αισθάνθηκε τη βαθιά, προσωπική πίστη του Ριτς και ξέροντας το δυνατό συγγραφικό του ταλέντο, σκέφτηκε ότι αυτό μπορεί να τον οδηγούσε στο να γράψει κάτι που θα ήταν δυνατό σε ιδέες και συναρπαστικό σε αφήγηση.

Η ιδέα αποδείχθηκε όντως τόσο δυνατή, που ο Ριτς ξεκίνησε μία εκτεταμένη έρευνα πάνω στο θέμα του, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει ποιοι αληθινά ήταν η Μαρία και ο Ιωσήφ, και τι μπορεί να σκέφτονταν. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2005 ερευνώντας κάθε πτυχή της ιστορίας τους. Διάβασε και ξαναδιάβασε τα Ευαγγέλια του Ματθαίου και του Λουκά, ψάχνοντας για επιπλέον πληροφορίες, από τη Βίβλο αυτή τη φορά, γύρω από το ταξίδι της Μαρίας και του Ιωσήφ.

«΄Ενιωσα να με συναρπάζουν οι εκπληκτικές αποφάσεις και επιλογές που έκαναν η Μαρία και ο Ιωσήφ, βασιζόμενοι αποκλειστικά στην πίστη τους προς το Θεό, και του ενός προς τον άλλον,» λέει ο Ριτς. «Το πρόβλημα είναι, ότι υπάρχει πολύ λίγο γραπτό υλικό για τη Μαρία και ακόμη λιγότερο για τον Ιωσήφ. Οπότε αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να διαβάσω για το κοινωνικο-πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής εκείνης. Η έρευνα μού απέφερε υλικό απ’ το οποίο άντλησα ιδέες, γιατί μου έδειξε τις δυναμικές της εποχής, και από εκεί μπόρεσα να αποκτήσω μια αληθινή αίσθηση σχετικά με το τι είχε να αντιμετωπίσει τότε η Μαρία.»

Εκτός από τη δική του εκτεταμένη έρευνα, ο Ριτς στράφηκε και σε ένα αριθμό ειδικών, και ζήτησε τη βοήθειά τους για να σιγουρέψει την ορθότητα και ακρίβεια του σεναρίου του. «Από νωρίς, θέλαμε να κυκλοφορήσουμε το σενάριο σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια ειδικών γινόταν, για να εμπλουτίζεται σε πληροφορίες,» λέει ο Ριτς. «Ιστορικοί, θεολόγοι, ειδικοί πάνω στον Ιουδαϊσμό και το Χρι­στιανισμό, ειδικοί πάνω στον Καθολικισμό, στον Οικουμενισμό- όλοι τους βοήθησαν να ενισχυθεί η αυθεντικότητα της ταινίας. Όχι μόνο σε οπτικό επίπεδο, αλλά και από την πλευρά της πνευματικότητας και της παράδοσης.»

Με τον Μάικ Ριτς (Finding Forrester) να υπογράφει το σενάριο και τις υποψήφιες για Όσκαρ Κίσα Καστλ - Χιουζ (Whale Rider) και Σορέ Αγκντάσλου (House of Sand and Fog) στους ρόλους της Μαρίας και της Ελισάβετ, αντίστοιχα, το Nativity αποτελεί μια ταινία που θα συζητηθεί και θα ξεσηκώσει. Η Κάθριν Χάρντγουικ, γνωστή από τις ταινίες Thirteen και Lords of Dogtown, σκηνοθετεί αυτό το τολμηρό εγχείρημα.

Συμμετέχουν
Κίσα Κασλ - Χιουζ
Mary
Όσκαρ Άιζακ
Joseph
Χιαμ Αμπάς
Anna
Σάουν Τουμπ
Joaquim
Σαϊραν Χαϊντς
Herod
Σόχρε Άγκντασλου
Elizabeth
Στάνλεϊ Τάουνσεντ
Zechariah
Αλεξάντερ Σίντιγκ
The Angel Gabriel
Nadim Sawalha
Melchior
Eriq Ebouaney
Balthasar
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz