Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Θυμάμαι - iShow.gr
Θυμάμαι (Raccontami)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σειρά
Κωμωδία
Δραματική
Είδος
Σειρά ιταλικής παραγωγής 2006.
Διάρκεια
100'
Συντελεστές
Κύκλοι
1
1
2
Υπόθεση
Κεντρικός άξονας της σειράς είναι οι περιπέτειες της οικογένειας Φερούτσι – που αποτελείται από τον πατέρα, τη μητέρα, τη γιαγιά, τη θεία και τα τρία παιδιά - στη δεκαετία του ’60. Μέσα από τις καθημερινές ιστορίες της οικογένειας, προβάλει άλλος ένας «πρωταγωνιστής» της καθημερινότητάς τους: η τηλεόραση, το νέο Μέσο που επηρεάζει και καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων σε μια εποχή που όλα αλλάζουν.
Μέσα από ένα φλας μπακ στο παρελθόν, ο πιο μικρός γιός της οικογένειας Φερούτσι, ο Κάρλο – ενήλικας πλέον – θυμάται εκείνα τα χρόνια, από τη γέννησή του στις 3 Ιανουαρίου 1954, ημερομηνία που συμπίπτει με την γέννηση της τηλεόρασης στην Ιταλία.
Ρώμη, Άνοιξη 1964: Ο Λουτσιάνο και η Έλενα βαφτίζουν το εγγόνι τους, το πρωτότοκο παιδί του Αντρέα και της Φρατζέσκας. Τα βαφτίσια όμως διακόπτονται απότομα από την άφιξη ενός μυστήριου νέου άντρα από την Ελλάδα, του Ρόκο. Και ενώ όλα δείχνουν πως η τελετή θα καταλήξει σε τραγωδία, παρεμβαίνει εγκαίρως ο πατέρας Νεγκοσιάντε και τον πείθει να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Ποιό παιχνίδι της μοίρας όμως ενώνει τον νέο αυτόν άντρα και τη μικρή του αδερφή με την οικογένεια Φερούτσι; Γιατί θέλει τόσο πολύ να εκδικηθεί τον Λουτσιάνο;
Το μυστήριο κορυφώνεται όταν εξαφανίζεται ο αξιωματικός Μολίκα ο οποίος είχε φτάσει στην Ρώμη στις 2 Ιουνίου για την στρατιωτική παρέλαση. Πρωτού εξαφανιστεί είχε συναντήσει την Άννα, κόρη του Λουτσιάνο και της Έλενα, για την οποία πάντα έτρεφε συναισθήματα.
Η Άννα, που εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του συντρόφου της, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση της εξαφάνισής του Μολίκα πάρα τις επίμονες αντιρρήσεις που δέχεται από το περιβάλλον της και ανακαλύπτει σημαντικά στοιχεία. Ο Αντρέα, ο αδελφός της, επίσης προσπαθεί να ακολουθήσει τη δική του πορεία, ερχόμενο σε σύγκρουση με την οικογένειά του. Συνεργάζεται με τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση, όμως επαναστατεί εναντίον του και προσπαθεί να τον εξαναγκάσει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρία, νομίζοντας πως έτσι θα την εκσυγχρονίσει. Αυτό όμως επηρεάζει βαθιά τις σχέσεις τους και δημιουργεί μεγάλες και προστριβές. Η Τίτη, αδερφή της Άννας και του Αντρέα, επίσης αναστατώνει την οικογένεια με τις ρομαντικές της σχέσεις, τη δίψα της για νέες εμπειρίες αλλά και με την προκλητική άρνησή της να ακολουθήσει τους κανόνες και τις αρχές.
Η Έλενα, σε αντίθεση με τον σύζυγό της, δείχνει να καταλαβαίνει τα παιδιά της, με τις αντιφάσεις τους, τα πάθη αλλά και τα ξεσπάσματά τους. Μέσα από τις δικές τους επιλογές
ανακαλύπτει τις προσωπικές της επιθυμίες που είχε παραμερίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Λουτσιάνο, από την άλλη πλευρά που έχει μπει σε μια διαμάχη με την Τίτη και τον Αντρέα, δεν είναι έτοιμος να υποχωρήσει και να αποδεχτεί τις αλλαγές που φέρνει η νέα εποχή νομίζοντας πως έτσι υπερασπίζεται την τιμή και τις αρχές της οικογένειάς του.
Και ενώ η οικογένεια Φερούτσι δοκιμάζεται, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ακόμη απειλή. Ο πρώην συνεργάτης του Λουτσιάνο, ο Σαρτόρι, που είχε δραπετεύσει στον Λίβανο μετά την καταδίκη του για παράνομη πτώχευση επιστρέφει στη Ρώμη. Σκοπός του είναι να εκδικηθεί τον Λουτσιάνο και είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να τον καταστρέψει, καταφέρνοντας μάλιστα να εκμεταλλευτεί ακόμη και τη διαμάχη πατέρα και υιού. Για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιεί την Σοφία, μια νεαρή ηθοποιό, έτοιμη να κάνει τα πάντα για τη δόξα και το χρήμα.
Το μυστήριο του νεαρού που ήρθε από την Ελλάδα για να εκδικηθεί τον Λουτσιάνο οδηγεί σε άλλη μια αντιπαράθεση τους δύο άνδρες, αποκαλύπτοντας μια ανθρώπινη σύγκρουση, πέρα από τις οικονομικές τους διαφορές. Ποιος πραγματικά είναι ο Ρόκο και τους πραγματικούς λόγους που τον υποκινούν θα τα αποκαλύψει η Τίτι, η οποία έλκεται από τον νεαρό έλληνα και την αινιγματική συμπεριφορά του. Η αποκάλυψη της αλήθειας, όμως, μπερδεύει τα συναισθήματα της Τίτι και πέφτει σαν βόμβα στην υπόλοιπη οικογένεια.
Σε μια εποχή που αλλάζει, με πολλές κοινωνικές αλλαγές, η οικογένεια Φερούτσι, φαίνεται να κλονίζεται κάτω από την πίεση ενός νέου τρόπου ζωής. Είναι μια μεταβατική περίοδος για την Ιταλία που αναδιαμορφώνεται επηρεασμένη από τον άνεμο αλλαγής που κυριαρχεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και, κυρίως, την Αμερική, αφήνοντας σταδιακά πίσω της κάποια από τα ήθη του παρελθόντος. Σε αυτή τη συγκυρία, η οικογένεια Φερούτσι θα πρέπει να επιβιώσει και να βρει την ισορροπία της…
Συμμετέχουν
Μάσιμο Γκίνι
Luciano Ferrucci (52 επεισόδια, 2006-2008)
Lunetta Savino
Elena Ferrucci (52 επεισόδια, 2006-2008)
Mariolina De Fano
Nonna Innocenza (52 επεισόδια, 2006-2008)
Edoardo Natoli
Andrea Ferrucci (52 επεισόδια, 2006-2008)
Carlotta Tesconi
Titti Ferrucci (52 επεισόδια, 2006-2008)
Gianluca Grecchi
Carlo Ferrucci (51 επεισόδια, 2006-2008)
Primo Reggiani
Antonio Dentici (42 επεισόδια, 2006-2008)
Ivano Marescotti
Livio Sartori (35 επεισόδια, 2006-2008)
Giorgia Cardaci
Anna Sorrentino / ... (34 επεισόδια, 2007-2008)
Maria P. Petruolo
Francesca Fortini (34 επεισόδια, 2007-2008)
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz