Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα 2010-11 - iShow.gr
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα 2010-11
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θέατρο
Διάρκεια
90'
Συντελεστές
Υπόθεση
Στο πρόσωπο των θυγατέρων της καταπιεστικής Μπερνάρντα, ο Lorca αφηγείται μια μοναδική ερωτική ιστορία, μόνο που ο έρωτας μετατρέπεται σε συμφορά, η υπακοή γίνεται συνενοχή και η μητρότητα έγκλημα.
«Οι πιο ερωτικοί άνθρωποι κρύβονται» λέει ο Federico Garcia Lorca και είναι πολλές φορές μόνοι και είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στη μοναξιά και την καταπίεση.
Πληροφορίες
Η θεατρική εταιρεία «ΠΡΑΞΗ» (Μπέττυ Αρβανίτη) θα παρουσιάσει στην Α’ ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου της «ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ» το αριστούργημα του Federico Garcia Lorca, «TΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και σε νέα μετάφραση της Έφης Γιαννοπούλου.

Στον περίεργο, ποιητικό και σουρεαλιστικό κόσμο του Federico Garcia Lorca η οικογένεια και η κοινωνία τυραννάει όσους το αξίζουν και μόνο λίγοι μπορούν να διεκδικήσουν την ελευθερία και μπορούν να πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτήν. Σε ένα πολύ δραματικό, ίσως το καλύτερο έργο του, ο Lorca δημιουργεί πορτρέτα μοναδικών γυναικών. Πέντε κόρες και η μητέρα τους βασανίζονται από ερωτικό πάθος, αντιζηλία και μοναξιά.


Συμμετέχουν
Μπέτυ Αρβανίτη
Σμαράγδα Σμυρναίου
Αννέζα Παπαδοπούλου
Τζίνη Παπαδοπούλου
Γωγώ Μπρέμπου
Εκάβη Ντούμα
Κόρα Καρβούνη
Λουκία Μιχαλοπούλου
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz