Αναζήτηση
Ο θρύλος του Ζορό - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Ο θρύλος του Ζορό - iShow.gr
Είδος
Περιπέτεια εποχής, αμερικανικής παραγωγής 2005
Διάρκεια
118'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Περιπέτεια
Εποχής

Βρισκόμαστε στο 1850 και ο μασκοφόρος ήρωας απολαμβάνει πλέον μία ήσυχη οικογενειακή ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο μικρός του γιος, Χουάν, που είναι ήδη 10 ετών, δεν γνωρίζει τίποτα για την κρυφή ζωή του πατέρα του. Εξάλλου, ο Ζορό πρέπει να παραμείνει πιστός στην υπόσχεση που έχει δώσει στη σύζυγό του Ελένα (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς), να ξεχάσει δηλαδή για πάντα τη δεύτερη μυστική του ταυτότητα και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, ως Αλεχάντρο ντε λα Βέγκα. Στην αντίθετη περίπτωση, ο μόνος δρόμος είναι ο χωρισμός τους. Τώρα, όμως, οι ίδιοι άνθρωποι που ήθελαν να εμποδίσουν την Καλιφόρνια να γίνει μία από τις πολιτείες των Η.Π.Α., ετοιμάζονται να αναλάβουν ξανά ενεργό δράση και να αλλάξουν για πάντα το ρου της ιστορίας. Ο Ζορό δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τους σταματήσει. Όμως για να τους πολεμήσει θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την οικογένεια…

Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Ο σκηνοθέτης Μάρτιν Κάμπελ, μετά από επτά χρόνια ενώνει ξανά τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Κάρθιν Ζέτα Τζόουνς, σε μία ταινία δράσης που αποκαλύπτει εκ νέου το μύθο του Ζορό.

Στην καινούργια συναρπαστική περιπέτεια των Columbia Pictures και Spyglass Entertainment Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΖΟΡΟ, ο ριψοκίνδυνος μασκοφόρος ήρωας ξεκινά για την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής του. Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ, ο οποίος υπήρξε πολλές φορές υποψή­φιος για Χρυσή Σφαίρα, και η βραβευμένη με Όσκαρ ΚΑΘΡΙΝ ΖΕΤΑ-ΤΖΟΟΥΝΣ συναντιούνται ξανά κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάρτιν Κάμπελ, σ’ αυτή τη γεμάτη περιπέτεια ταινία, η οποία διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια, στις κρίσιμες μέρες όταν ενώνονταν οι πολιτείες της Αμερικής κάτω απ’ την ίδια σημαία.

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΖΟΡΟ εξελίσσεται αρκετά χρόνια μετά το τέλος της προηγούμενης περιπέτειας. Ο Αλεχάντρο (ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ) και η Έλενα (ΖΕΤΑ-ΤΖΟΟΥΝΣ) είναι παντρεμένοι και έχουν ένα γιο 10 χρονών, τον Χοακίν (ΑΝΤΡΙΑΝ ΑΛΟΝΣΟ). Αν και ο Αλεχάντρο συνεχίζει να φοράει τη μάσκα του Ζορό για να προστατεύει τους φτωχούς και καταπιεσμένους κατοίκους της Καλιφόρνια από την απληστία των αφεντι­κών τους, νιώθει ότι είναι διχασμένος ανάμεσα στο καθήκον και την επιθυμία του για μια ήσυχη οικογενειακή ζωή.

Τώρα, θα πρέπει να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον κίνδυνο, όταν η προοπτική να καταστεί η Καλιφόρνια η 31η πολιτεία, υπονομεύεται από ένα παράνομο σχέδιο, που υποκινούν αρκετοί γαιοκτήμονες και πλούσιοι επιχειρηματίες.
Σ’ αυτή τη γενναία απόπειρα να ματαιώσει τα σχέδιά τους, ο Ζορό ορμά ακάθεκτος σε μία κατάσταση η οποία απειλεί τη ζωή και την ασφά­λεια της οικογένειάς του.

Ο Ζορό, τον οποίο δημιούργησε το 1919 ο Τζόνστον ΜακΚάλεϊ για το μυθιστόρημά του, The Curse Of Capistrano, θεωρείται ο πρώτος μασκοφόρος ήρωας στη σύγχρονη αμερικανική λογοτεχνία. Όπως λέει σχετικά ο σκηνο­θέτης της ταινίας Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΖΟΡΟ, Μάρτιν Κάμπελ, «Ο Ζορό προστατεύει το συνηθισμένο άνθρωπο, κάτι που δεν το έκαναν πολλοί ήρωες πριν απ’ αυτόν. Πραγματικά είναι ο άνθρωπος του λαού. Δεν έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις ή περίεργες συσκευές, το μόνο που διαθέτει είναι: ένα ξίφος, ένα μαστίγιο και το εύστροφο μυαλό του. Ο Κάμπελ προσθέτει αμέσως, «Υπόψη ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά κατορθώματα που μπορεί να καταφέρει ο Ζορό μ’ αυτά τα τρία πράγματα, αλλά τελικά παραμένει ένας ήρωας με σάρκα και οστά, κι όχι ένας ψηφιακός χαρακτήρας όπως πολλοί από τους σημερινούς ήρωες του σινεμά.»

Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ, ο οποίος επιστρέφει στο ρόλο του κεντρικού ήρωα στην ταινία Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΖΟΡΟ, βλέπει τον ήρωα ως «Ένα χαρακτήρα που γεννήθηκε μέσα από τους ανθρώπους κι ο οποίος έχει μάθει να προσφέρει σ’ αυτούς. Οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιον δυνατό, και ο Ζορό είναι κάτι σαν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, κάποιος που μπορεί να τους σώσει από όλα αυτά που θεωρούν άδικα και άνομα.»

Όταν ο ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ διάβασε το σενάριο αυτής της ταινίας, βρήκε ότι περιείχε όλα τα στοιχεία που είχαν κάνει και την πρώτη ταινία τόσο διασκεδαστική. «Υπάρχει το κωμικό στοιχείο, που είναι τόσο βασικό για τέτοιου είδους ταινία, καλογραμμένοι διάλογοι, και μεγάλη δόση περιπέ­τειας. Ξέροντας ότι όχι μόνο ο Μάρτιν αλλά και πολλοί άλλοι, που είχαν δουλέψει στην πρώτη ταινία, θα επέστρεφαν στο πόστο τους, ήξερα ότι θα τα περνούσα και πάλι καταπληκτικά στο γύρισμα.»

Η ΖΕΤΑ-ΤΖΟΟΥΝΣ επιβεβαιώνει, «Κανείς από εμάς δε θα ήθελε να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια για τη μεγάλη οθόνη, αν δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα είχε την ίδια μαγεία όπως και η πρώτη ταινία. Αλλά όταν είδαμε ότι το σενάριο περιείχε όλα αυτά τα στοιχεία που θέλαμε, όλοι ξέραμε ότι θα ήταν μια ακόμη επιτυχία!» Συμπληρώνει ακόμα, «Νομίζω ότι αν δε με είχαν εκπαιδεύσει τόσο καλά ο Μπομπ Άντερ­σον και ο Μαρκ Άιβι στην πρώτη ταινία –και μιλάμε για κανονική εκπαί­δευση στο ξίφος, δε θα μου ήταν τόσο εύκολο, σ’ αυτή την ταινία, να εκπαιδευτώ τόσο καλά και τόσο γρήγορα,» ομολογεί η ΖΕΤΑ-ΤΖΟΟΥΝΣ, «ούτε οι σκηνές μάχης, που έχω σ’ αυτή την ταινία, θα έβγαιναν τόσο εύκολα. Κάτι μου συνέβαινε όποτε έπιανα το ξίφος στο χέρι μου. Ήταν λες και αποκτούσα δύναμη. Είναι ένα υπέροχο σπορ και μου φαίνεται ότι τώρα θα το έχω σαν χόμπι, γιατί είναι και εξαιρετική γυμναστική για όλο το σώμα.»

Όπως κάνει στις περισσότερες ταινίες δράσης, ο ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ επέμενε να κάνει ο ίδιος τις δικές του δύσκολες σκηνές. «Προσπαθώ να κάνω όσα περισσότερα μπορώ, γιατί θέλω να είμαι τίμιος με τους θεατές και θέλω να βλέπουν ότι ακόμη και σ’ αυτές τις σκηνές παίζω εγώ ο ίδιος,» ομολο­γεί ο ηθοποιός.

Ο ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ στάθηκε κάτι παραπάνω από συνεπής στα καθή­κοντά του, διαβεβαιώνει ο Κάμπελ. «Η αλήθεια είναι ότι ο ΑΝΤΟΝΙΟ είναι καλύτερος ξιφομάχος από τους περισσότερους κασκαντέρ μας. Είναι ο ηθοποιός που δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό κι αυτό βγαίνει στο τελικό αποτέλεσμα.»

Πότε προβάλλεται
05/12, στις 00:10
Συμμετέχουν
Αντόνιο Μπαντέρας
Don Alejandro de la Vega / Zorro
Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς
Elena de la Vega
Αλμπέρτο Reyes
Brother Ignacio
Julio Mechoso
Frey Felipe
Γκουστάβιο Sanchez-Parra
Guillermo Cortez (ως Gustavo Sánchez Parra)
Αντριάν Αλόνσο
Joaquin de la Vega
Νικ Τσίνλαντ
Jacob McGivens
Τζοβάνα Ζακάριας
Blanca Cortez (ως Giovanna Zacarias)
Κάρλος Cobos
Tabulador
Μάικλ Έμερσον
Harrigan
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551