Αναζήτηση
Ο κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Ο κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις - iShow.gr
Είδος
Οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων γαλλικής και βέλγικης συμπαραγωγής 2014
Διάρκεια
90'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Παιδικά
Κινούμενα σχέδια
Ο Κιτρινομύτης, ένα μικρό ορφανό πουλί που δεν έχει αφήσει ποτέ τη φωλιά του και λαχταρά για μια δική του οικογένεια. Χάρη σε ένα γύρισμα της τύχης, αναγκάζεται να αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο: εκείνον του ηγέτη του σμήνους των πουλιών που φεύγουν για την Αφρική. Ο Κιτρινομύτης ενθουσιάζεται με την πρόκληση αλλά έχει ελάχιστες εμπειρίες που μπορούν να τον βοηθήσουν - κι έτσι ξεκινά η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του! Το υπέροχο του ταξίδι, γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, μεταμορφώνεται σε μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Γνωρίστε τους χαρακτήρες της ταινίας

Κιτρινομύτης
Ο ήρωάς μας είναι ένα έφηβο πουλί που ψάχνει τον εαυτό του, ταυτόχρονα ενθουσιασμένος με την ιδέα ενός ταξιδιού αλλά και τρομοκρατημένος για τους κινδύνους που το συνοδεύουν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όταν αντιλαμβάνεται ότι έχει βάλει σε κίνδυνο την νέα του οικογένεια, ο Κιτρινομύτης ανακαλύπτει ότι είναι αρκετά δυνατός για να τους προστατεύσει!

Δάφνη
Είναι η μοναχοκόρη του Δαρείου, μία πνευματώδης και διασκεδαστική δασκάλα για τα μικρά πουλιά. Σιγά-σιγά, έρχεται κοντά με τον Κιτρινομύτη κι έτσι δεν παίρνει χαμπάρι αμέσως την απειρία του στην καθοδήγηση του σμήνους. Όπως θα έκανε και ο Δαρείος, όμως, διακρίνει, παρά τα λάθη του Κιτρινομύτη, ότι έχει καλή καρδιά και ότι τελικά μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Κάρλο
Ο πεισματάρης Καρλο έχει το χάρισμα του προσανατολισμού και αμέσως αντιλαμβάνεται ότι πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Οι κακοί του τρόποι, όμως, και η αλαζονεία του κάνουν τα άλλα πουλιά αδιάφορα σε ό,τι έχει να πει και άρα κανείς δεν τον ακούει…

Πασχαλίτσα
Η Πασχαλίτσα είναι η θετή μητέρα του Κιτρινομύτη. Τον προσέχει όλη του τη ζωή και τον εκπαιδεύει να συναντήσει τις προκλήσεις του έξω κόσμου. Τον ενθαρρύνει να βρει τη δική του οικογένεια και τελικά παρεμβαίνει έτσι ώστε να αναλάβει το ρόλο του αρχηγού του σμήνους. Σαν καλή νεράιδα, στέκεται στο πλευρό του για να εξασφαλίσει ότι θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του.

Τζάνετ
Η Τζάνετ είναι η δυναμική αδερφή του Δαρείου και η μητέρα του Κάρλο. Είναι κάτι σαν δεύτερη μητέρα του Κιτρινομύτη και πάντα τον υποστηρίζει, παρόλο που οδηγεί το σμήνος στην βέβαιη καταστροφή!

Δαρείος
Ο Δαρείος είναι ένας κοσμογυρισμένος και σοφός αρχηγός, που έχει οδηγήσει το σμήνος σε πολλά ταξίδια. Η εξαφάνισή του στην αρχή της ταινίας δημιουργεί ένα τεράστιο κενό που προσπαθούν να καλύψουν ο Κιτρινομύτης και ο Κάρλο.


Τι πρέπει να ξέρει κάθε σωστός αρχηγός σμήνους

Αποδημητική σχολή
Πολλά νεαρά αποδημητικά πουλιά δεν χρειάζεται να μάθουν το πώς πρέπει να πετάξουν – το ξέρουν ενστικτωδώς. Άλλα ακολουθούν τους γονείς τους ή τους ενήλικους του είδους τους για να το μάθουν. Όταν πετούν σε σμήνος, μαθαίνουν τον δρόμο, καθώς και το ποια είναι τα καλά σημεία για να περάσουν τον χειμώνα. Μετά την πρώτη τους φορά, δεν θα χρειαστούν ποτέ ξανά οδηγό!

Μεγάλο λάθος
Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένα αποδημητικό σμήνος είναι ο κακός καιρός. Αν ο άνεμος είναι πολύ δυνατός και προς την λανθασμένη κατεύθυνση, μπορεί να τους παρασύρει πάνω από τη θάλασσα και τότε, εξαντλημένα, να πέσουν στο νερό. Οι δυνατές βροχές μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, και οι νεαροί ταξιδιώτες είναι οι πιο ευάλωτοι στον κίνδυνο αυτό.

Τα αξιοθέατα δείχνουν το δρόμο
Για εμάς είναι κάτι όμορφο για να κοιτάμε, για τα αποδημητικά πουλιά είναι κάτι σαν… χάρτης! Ένα βουνό, ένα ποτάμι, μια ακτή: όλα αυτά φαίνονται από τον αέρα και βοηθούν στην πλοήγηση, όπως και οι ανθρώπινες κατασκευές – οι αυτοκινητόδρομοι γίνονται, όπως φαίνεται στην ταινία, «ποτάμια φωτός».

Βρες το σωστό ρεύμα
Μερικά πουλιά όπως οι χήνες, πετούν πολύ ψηλά στον ουρανό, κάτι που τους επιτρέπει να φτάνουν κάποια ισχυρά ρεύματα και να τα χρησιμοποιούν ως ‘ιπτάμενα χαλιά’. Αυτά τα ρεύματα μεταφέρουν τα σμήνη με άνεση, ευκολία και μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το φεγγάρι πανωθέ μου
Τα περισσότερα αποδημητικά πουλιά ταξιδεύουν τη νύχτα όταν ο ουρανός είναι καθαρός αφού έτσι μπορούν να δουν τα αστέρια και το φεγγάρι. Οι θέσεις των αστεριών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά τα πουλιά γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς γίνεται η αλλαγή αυτή και προσανατολίζονται κατάλληλα. Γνωρίζουμε ότι κάποια νεαρά πουλιά μαθαίνουν να χρησιμοποιήσουν τα αστέρια από την εποχή που είναι ακόμη στη φωλιά!

Ηθοποιοί
Φοίβος Ριμένας
Λίλα Μουτσοπούλου
Στεφανία Φιλιάδη
Άντρια Ράπτη
Σταύρος Σιούλης
Ντίνος Πικροδημήτρης
Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Φώτης Πετρίδης
Βασίλης Μήλιος
Ρόζι Παπαϊωάννου
Αίγλη Κοντονίκου
Κώστας Αποστολίδης
Γιώργος Σκούφης

Παίζουν
Άρθουρ Dupont
Gus (voice: French version)
Σάρα Φορεστιέ
Delf
Bruno Salomone
Karl / Le Hibou (voice: French version)
Πιέρ Ρισάρ
Darius (voice: French version)
Isabelle Renauld
Coccinelle (voice: French version)
Nathalie Boutefeu
Maggie (voice: French version)
Κριστίν Μπαράνσκι
Janet (voice: English version)
Υβέτ Νικόλ Μπράουν
Ladybug (voice: English version)
Μπρέιντι Κόρμπετ
Willy (voice: English version)
Ντακότα Φάνινγκ
Delf
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551