Αναζήτηση
Ο κρυμμένος - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ο κρυμμένος - iShow.gr
Είδος
Βραβευμένο κοινωνικό δράμα, Γαλλία- Αυστρία- Γερμανία, 2005
Διάρκεια
117'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Ξένη Ταινία
Κοινωνική
Δραματική

Ο Ζορζ, επιτυχημένος τηλεπαρουσιαστής λογοτεχνικής εκπομπής, δέχεται μια σειρά από κασέτες-όπου βιντεοσκοπείται κρυφά η έξοδος του σπιτιού του- καθώς και ανησυχητικά, δυσνόητα σχέδια, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τον αποστολέα. Σιγά-σιγά, το περιεχόμενο των βιντεοκασετών γίνεται πιο προσωπικό, γεγονός που οδηγεί τον Ζορζ στην υποψία ότι ο αποστολέας τον γνωρίζει από παλιά και έχει υπόψη
του ένα μελανό σημείο στην παιδική του ηλικία. Μια απειλή αρχίζει να βαραίνει τον ίδιο και την οικογένειά του αλλά η αστυνομία αρνείται να αναμειχθεί καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής κίνδυνος.

Πληροφορίες

Η ταινία «Κρυμμένος» του διεθνώς αναγνωρισμένου Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε είναι μια ταινία που επικεντρώνεται πάνω στην ενοχή και την υποκρισία της σύγχρονης αστικής τάξης. ο Χάνεκε κινηματογραφεί ένα θρίλερ της καθημερινότητας - όχι σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει στην τριλογία της βίας(Παράξενα Παιχνίδια, Benny’s Video) - με κοινές αναφορές και «βολές» αλλά πάντα σε απόσταση και με μια ψυχρή εντομολογική διάθεση. Ενώ, στην αρχή, αποσπά συναισθήματα συμπάθειας προς τους ήρωες του, σταδιακά δημιουργεί μια αμηχανία που μετατρέπεται σε δυσφορία, χωρίς να καταφεύγει σε σκηνές βίας. Ο φόβος πηγάζει από αυτό που κρύβουμε και επιλέγουμε να μην μοιραστούμε, από την δειλία μας, την ενοχή μας, την σιωπή μας. Όταν το "βάρος" απειλεί το οικοδόμημα μιας ζωής, τότε πέφτουν οι «μάσκες».
Ο Χάνεκε απέσπασε βραβείο κριτικών Fipresci και καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Κανών το 2005.

Συμμετέχουν
Ντανιέλ Οτέιγ
Georges Laurent
Juliette Binoche
Anne Laurent
Μορίς Μπενισού
Majid
Άνι Ζιραρντό
Georges's Mom
Μπερνάρ Λε Κοκ
Georges's Editor-In-Chief
Walid Afkir
Majid's Son
Λέστερ Makedonsky
Pierrot Laurent
Ντάνιελ Ντιβάλ
Pierre
Nathalie Ρίτσαρντ
Mathilde
Ντενί Πονταλιντές
Yvon
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551