Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Πήτερ Σέλερς για πάντα - iShow.gr
Πήτερ Σέλερς για πάντα (The Life and Death of Peter Sellers)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Διάρκεια
122'
Συντελεστές
Υπόθεση

Η ταινία, βασισμένη στο βιβλίο του Ρότζερ Λιούις, περιγράφει τη ζωή του Πίτερ Σέλερς, από ραδιοφωνικός ηθοποιός του BBC, σ’ έναν από τους πιο αγαπημένους και ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς στον κόσμο, που ταυτίστηκε με τον χαρακτήρα του αδέξιου Επιθεωρητή Ζακ Κλουζό στις ταινίες Ροζ Πάνθηρα. Μια ζωή κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας ενός από τους πιο αγαπημένους και χαρισματικούς κωμικούς ηθοποιούς της Βρετανίας.

Στο Λονδίνο του 1957 μια ομάδα νέων αναρχικών κωμικών με το όνομα Οι Ανόητοι ξετρελαίνει το νεανικό κοινό του ραδιοφωνικού σταθμού BBC με τις αστείες ιστορίες τους. Μια από τις πιο δημιουργικές ιδιοφυίες του γκρουπ είναι ο Πίτερ Σέλερς (Τζέφρι Ρας), ένας ηθοποιός που λαχταρά να εισχωρήσει στον χώρο του κινηματογράφου.
Παρακινημένος από την αφόρητα κτητική και προστατευτική μητέρα του, Πεγκ, ο Σέλερς κερδίζει τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο, αλλά μάχεται να βρει τη θέση του ανάμεσα στις γυναίκες, το κοινό του και τα πολλαπλά πρόσωπά του. Παρόλες τις κριτικές επευφημίες, τις επαγγελματικές επιτυχίες και τους γάμους που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της ζωής του, τον χαρακτήριζε πάντοτε η χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Η ταινία αυτή αποκαλύπτει τα προσωπικά βάσανα, που οδήγησαν αυτόν τον χαρισματικό ηθοποιό να ισχυριστεί μισώ οτιδήποτε κάνω, ενώ συγχρόνως μας υπενθυμίζει τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος αγκάλιασε αυτόν τον ιδιοφυή κωμικό, εξυψώνοντάς τον σε παγκόσμια πολιτισμική εικόνα.

Eπίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Καννών 2004

Trailer
Φωτογραφίες
Παίζουν
Geoffrey Rush
Peter Sellers
Σαρλίζ Θερόν
Britt Ekland
Έμιλι Γουάτσον
Anne Sellers
Τζον Λίθγκοου
Blake Edwards
Μίριαμ Μαργκιόλις
Peg Sellers
Πίτερ Βον
Bill Sellers
Sonia Aquino
Sophia Loren
Stanley Tucci
Stanley Kubrick
Stephen Fry
Maurice Woodruff
Χένρι Γκούντμαν
Dennis Selinger
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz