Αναζήτηση
Ανταρκτική, στα όρια του αδυνάτου - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Ανταρκτική, στα όρια του αδυνάτου - iShow.gr
Είδος
Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2006
Διάρκεια
120'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Περιπέτεια
Βασισμένη σε αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα το 1957, η ταινία ακολουθεί την περιπέτεια τριών μελών μίας επιστημονικής αποστολής που δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής αλλά και της φιλίας τους, στην παγωμένη Ανταρκτική. Όταν η ομάδα αναγκαστεί εξαιτίας ενός ατυχήματος να εγκαταλείψει τα σκυλιά που την ακολουθούν, με έκπληξη θα ανακαλύψει έξι μήνες μετά ότι έχουν επιβιώσει, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες...
Πρόκειται για ριμέικ της τεράστιας ιαπωνικής εισπρακτικής επιτυχίας "Nankyoku Monogatari", που απέδωσε με δεξιοτεχνία την αυθεντική περιπέτεια μίας ιαπωνικής αποστολής στην Ανταρκτική.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Όταν ο παραγωγός Ντέιβιντ Χόμπερμαν είδε το Ιαπωνικό μπλοκμπάστερ του 1983 "Antarctica" πολλά χρόνια πριν, συγκλονίστηκε από την ιστορία των παγιδευμένων σκυλιών που έκαναν τα πάντα για να επιβιώσουν, αλλά και από την προσπάθεια των αφεντικών τους που δεν τα ξέχασαν ποτέ και γύρισαν για να τα πάρουν. Ο παραγωγός έκρινε ότι η ιστορία ήταν συναρπαστική, συναισθηματική και με πολύ σασπένς... Θεώρησε πως τα βασικά μοτίβα της έπρεπε να παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό που έσπρωχνε τον δεσμό μεταξύ φιλίας και επιβίωσης ακόμα πιο μπροστά στο προσκήνιο...
«Λάτρεψα την ιστορία γιατί ήταν γεμάτη δράση ενώ μαζί περιείχε τις επικές αξίες της φιλίας, της ευθύνης και του θριάμβου του πνεύματος... Η ιδέα της με συντρόφευε για χρόνια και προσπαθούσα να την ενεργοποιήσω, μέχρι τη στιγμή που ωρίμασαν οι συνθήκες και βρήκα τους κατάλληλους συνεργάτες για να την προσχωρήσουμε...»
Ο νεαρός συγγραφέας Ντέιβιντ Ντι Τζίλιο αισθάνθηκε μεγάλη χαρά όταν του ανατέθηκε το πρότζεκτ της συγγραφής ενός πρώτου σεναρίου για την ταινία. Ο ίδιος εξομολογείται: «Πάντοτε μου ασκούσαν γοητεία τα υπαίθρια σπορ όπως και τυχαίνει να λατρεύω τα σκυλιά- θεώρησα λοιπόν ότι επρόκειτο για τον τέλειο κινηματογραφικό "γάμο". Επίσης μου άρεσε η ιδέα της διερεύνησης της έννοιας της φιλίας. Προφανώς η ταινία έχει να κάνει με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου αλλά παράλληλα δείχνει πώς άνθρωποι με διαφορετικό παρελθόν μπορούν να έρθουν κοντά κάτω από δυσχερείς συνθήκες. Όταν βάζεις μαζί σύνθετους χαρακτήρες σε μία απαιτητική υπαίθρια περιπέτεια, βλέπεις πώς αναπτύσσονται οι δεσμοί φιλίας αλλά και πόσο καταλυτικοί είναι για την επιβίωση ...»
Αν και το ανθρώπινο καστ ήταν καταλυτικό για την απόδοση των συναισθημάτων και του χιούμορ της ταινίας, δεν θα υπήρχε ουσιαστικά ιστορία αν δεν βρίσκονταν οχτώ... "σκυλίσιοι"... ηθοποιοί ικανοί να αποκαλύψουν το θαρραλέο και γεμάτο δράση ταξίδι των παγιδευμένων σκυλιών στην Ανταρκτική.
Συμμετέχουν
Πολ Γουόκερ
Jerry Shepard
Bruce Greenwood
Davis McClaren
Μουν Μπλάκγουντ
Katie
Γουέντι Κρούσον
Eve McClaren
Gerard Plunkett
Dr. Andy Harrison
Όγκαστ Σέλενμπεργκ
Mindo
Τζέισον Μπιγκς
Charlie Cooper
D.J.
Max -a Dog
Timba
Max - a Dog
Koda
Maya - a Dog (ως Koda Bear)
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551