Αναζήτηση
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
14/08/1954
Ηλικία
70
Βιογραφικό
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (14 Αυγούστου 1954) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και εκδότης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954 και είναι γιος του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλόπουλου, αξιωματικού της χωροφυλακής δημοκρατικών φρονημάτων που είχε αποταχθεί από τη χούντα και είχε υπηρετήσει στη φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου, και της Ευγενίας.
Πρώτος του ξάδερφος είναι ο δημοσιογράφος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Η καταγωγή του είναι από το Λεόντιο Αχαϊας.
Φοίτησε για τρία χρόνια στην Ιατρική Σχολή της Μπολώνια της Ιταλίας, για δύο χρόνια πολιτικές επιστήμες στο ίδιο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια με μετεγγραφή για δύο χρόνια στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και έγινε γνωστός μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές "Ζούγκλα" και "Κίτρινος Τύπος" στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star, Σκάϊ, Alpha και Alter, στο οποίο εργάζεται μέχρι και σήμερα.
Παράλληλα με την τηλεοπτική και εκδοτική του δράση, πραγματοποιεί ραδιοφωνικές εκπομπές ενώ διατηρεί και τον ενημερωτικό ιστότοπο "Zougla.gr".
Τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε την θέση του αντιπροέδρου στην ΠΑΕ Ηρακλής.

Κατοικεί στην Εκάλη. Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει παιδιά.

Την δεκαετία του 1990 εργάστηκε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ και στη συνέχεια στο Σκάϊ και τον Alpha, όπου διατηρούσε δύο εκπομπές: τον "Κίτρινο Τύπο" και την "Ζούγκλα".
Το 2000 αποχώρησε από τον Alpha, στον οποίο επέστρεψε λίγο αργότερα για να αποχωρήσει εκ νέου το 2003, όταν και συγκρούστηκε με την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού λόγω της άρνησης της διοίκησης να προβληθούν για δεύτερη φορά επίμαχα βίντεο για αυθαίρετα κτίσματα του επιχειρηματία Θεοχαράκη. Να σημειωθεί ότι η εκπομπή διακόπηκε στον αέρα. Σύμφωνα με τη διοίκηση αν και ο Τριανταφυλλόπουλος είχε υποσχεθεί να μην προβάλει τα συγκεκριμένα βίντεο, λόγω απειλής μηνύσεων και αγωγών καθώς και αμφισβήτησης των στοιχείων, αθέτησε την υπόσχεσή του με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να μαγνητοσκοπεί τις εκπομπές του δύο μέρες πριν από την προβολή τους.
Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ότι είχε συμφωνήσει κάτι ενώ η ΕΣΗΕΑ μίλησε για λογοκρισία.
Επέστρεψε στον Alpha για τρίτη φορά το 2004 αλλά αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2006 καθώς συγκρούστηκε με την διοίκηση του καναλιού.
Αιτία ήταν το θέμα της εκπομπής "Κίτρινος Τύπος", η οποία είχε ως θέμα το μαύρο χρήμα προς τους πολιτικούς.
Σύμφωνα με την διοίκηση του ζητήθηκε να διευκρ... Διαβάστε περισσότερα
ινίσει αν υπάρχουν στοιχεία για τις καταγγελίες που επρόκειτο να μεταδώσει και αν η έρευνα που παρουσίαζε ήταν τεκμηριωμένη ενώ κατα τον Τριανταφυλλόπουλο του ζητήθηκε να μην προχωρήσει η μετάδοση της εκπομπής ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν από πολιτικούς.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, στον οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα διατηρώντας και τις δύο εκπομπές.
Το 2005 μαζί με τον Τάσο Καραμήτσο και τον Θέμο Αναστασιάδη ίδρυσαν την εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα, το πρώτο φύλλο της οποίας κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Το ποσοστό του στην εφημερίδα ήταν 40%.
Η εφημερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Στις 14 Ιανουαρίου 2008, μετά απο την κριτική που δέχτηκε η εφημερίδα για την υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος διαχώρισε δημόσια τη θέση του από την στάση που τήρησε η εφημερίδα. Την ίδια ημέρα, με απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από την γενική συνέλευση δημοσιογράφων και εργαζομένων, ο Τριανταφυλλόπουλος τέθηκε «εκτός της οικογένειας της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"».
Μετά τον διαχωρισμό αυτό ακολούθησε τηλεοπτική κόντρα μεταξύ του Θέμου Αναστασιάδη και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μέσα από τις εκπομπές τους.
Παράλληλα ο Τριανταφυλλόπουλος κατηγόρησε τον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Κλαδά ότι προσπάθησε, μέσω βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος και επισκέφθηκε τον Τριανταφυλλόπουλο, να μεσολαβήσει έτσι ώστε ο Θέμος Αναστασιάδης να τακτοποιήσει οικονομικές εκρεμμότητές του.
Ο βουλευτής αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Κώστας Κουκοδήμος ενώ η καταγγελία του Τριανταφυλλόπουλου για τον Κλαδά μπήκε στο αρχείο.
Τον Μάρτιο του 2008 ανακοινώθηκε ότι ο Τριανταφυλλόπουλος πούλησε το μερίδιό του στην εφημερίδα (40 %) στην εταιρία "Πήγασος" της οικογένειας Μπόμπολα για περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Για την υπόθεση Ζαχόπουλου, όσον αφορά την δημοσίευση προσωπικών στιγμών από την εφημερίδα, ο Τριανταφυλλόπουλος απαλλάχθηκε από το δικαστήριο.

Τον Νοέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε μαζί με τον Θανάση Λάλα την εβδομαδιαία εφημερίδα "Veto", η οποία έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2010 λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Από την εφημερίδα είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο Θανάσης Λάλας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας αγωγές έχουν καταθέσει οι Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τελευταίες ειδήσεις
Σάλος με το χυδαίο σχόλιο Τριανταφυλλόπουλου για Κραουνάκη, Κασσελάκη και Τάιλερ - Η οργισμένη απάντηση Σάλος με το χυδαίο σχόλιο Τριανταφυλλόπουλου για Κραουνάκη, Κασσελάκη και Τάιλερ - Η οργισμένη απάντηση  πριν 6 μήνες
Επιστρέφει στην τηλεόραση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος; Επιστρέφει στην τηλεόραση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος;  πριν 5 χρόνια
Χωρίζουν Μάκης Τριανταφυλλόπουλος-Κίμ Κίλιαν; Τι απαντά η ίδια Χωρίζουν Μάκης Τριανταφυλλόπουλος-Κίμ Κίλιαν; Τι απαντά η ίδια  πριν 6 χρόνια
Τριανταφυλλόπουλος: Το πρώτο του μήνυμα μετά τον θανάτου της μητέρας του Τριανταφυλλόπουλος: Το πρώτο του μήνυμα μετά τον θανάτου της μητέρας του  πριν 7 χρόνια
Στο πένθος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Πέθανε η μητέρα του Στο πένθος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Πέθανε η μητέρα του  πριν 7 χρόνια
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Ποζάρει - πρώτη φορά - με τις κόρες του στις διακοπές τους! Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Ποζάρει - πρώτη φορά - με τις κόρες του στις διακοπές τους!  πριν 7 χρόνια
Πρώτη φορά! Δέιτε τις κούκλες κόρες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου! Πρώτη φορά! Δέιτε τις κούκλες κόρες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου!  πριν 7 χρόνια
M. Τριανταφυλλόπουλος -Κιμ Κίλιαν: Πιο ερωτευμένοι από ποτέ σε σπάνια νυχτερινή τους έξοδο M. Τριανταφυλλόπουλος -Κιμ Κίλιαν: Πιο ερωτευμένοι από ποτέ σε σπάνια νυχτερινή τους έξοδο  πριν 8 χρόνια
Δείτε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μετά από καιρό στις διακοπές του! Χαλαρές στιγμές με την Κίμ! Δείτε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μετά από καιρό στις διακοπές του! Χαλαρές στιγμές με την Κίμ!  πριν 8 χρόνια
Πασχάλης Τερζής: Δείτε τον πρώτη φορά μετά την περιπέτεια με την υγεία του! Πασχάλης Τερζής: Δείτε τον πρώτη φορά μετά την περιπέτεια με την υγεία του!  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551