Αναζήτηση
Μαρία Γιαχνάκη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
H Μαρία Γιαχνάκη είναι διακεκριμένη δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια που έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, διεθνείς σχέσεις, δημιουργική γραφή, θέατρο καθώς και στην σχολή πολέμου και αντιμετώπισης χημικών επιθέσεων. Μιλάει Αγγλικά , ιταλικά , αραβικά και έχει σπουδές και στην περσική γλώσσα.

Έχει εργαστεί στο αντικείμενο από το 1991, στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΡΤ ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων και σε ενημερωτικές εκπομπές, στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ως ρεπόρτερ σε ενημερωτικές , δημοσιογραφικές , κοινωνικές εκπομπές, στο MEGA ως ρεπόρτερ σε ενημερωτικές , δημοσιογραφικές , κοινωνικές εκπομπές και στο STAR ως ρεπόρτερ σε δημοσιογραφικές κοινωνικές εκπομπές, ως παρουσιάστρια σε κοινωνικές εκπομπές, ως αρχισυντάκτρια σε ενημερωτικές και πολιτικές εκπομπές καθώς και στην πρωινή δημοσιογραφική ζώνη του σταθμού και ως διεθνής , πολεμική ανταποκρίτρια στο δελτίο ειδήσεων και στις εκπομπές του σταθμού που εργάζεται μέχρι σήμερα.

Έχει συνεργαστεί με ραδιόφωνα και περιοδικά, ενώ συνεντεύξεις της με διεθνείς προσωπικότητες και ηγέτες ξένων χωρών δημοσιεύονται σε περιοδικά με τα οποία συνεργάζεται.

Συνεργάζεται επίσης με τις εφημερίδες real news και πρώτο θέμα. Ως πολεμική ανταποκρίτρια έχει πάει σε πολλές αποστολές ανά τον κόσμο.

Δημοσιογραφικές αποστολές σε μεγάλα γεγονότα: (από το 1991 ως σήμερα): Ανταποκρίτρια στον πόλεμο στην πρ. Γιουγκοσλαβίας για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης.

Αμέτρητες αποστολές στη Μέση Ανατολή, Ισραήλ και Παλαιστίνη, καλύπτοντας τα μεγαλύτερα γεγονότα στην περιοχή μετά τη δεύτερη ιντιφάντα, κυρίως στη δυτική όχθη αλλά και τη Γάζα. (Δολοφονίες ηγετών της Χαμάς, κατάσταση ομηρίας του Αραφάτ, θάνατος του Αραφάτ.

Αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Παλαιστίνης με την εκλογή του Μαχμούτ Αμπάς. Επίσης, αποστολή στην Αίγυπτο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα σε τουριστικό θέρετρο με τα σύνορα του Ιλάτ με αποκλειστικό ρεπορτάζ και εικόνες για το STAR. Αποστολή στην Ταϊλάνδη , νησιά Πουκέτ, μετά το χτύπημα από το φονικό τσουνάμι με αποκλειστικό ρεπορτάζ και εικόνες για το STAR.

Αποστολή στα Ιεροσόλυμα την περίοδο της κρίσης του ορθόδοξου Πατριαρχείου και των επεισοδίων μεταξύ των μοναχών στην κοινότητα του πατριαρχείου με αποκλειστικές συνεντεύξεις των εμπλεκόμενων προσώπων για το STAR.

Το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε με την άδεια του STAR σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα. Αποστολή στον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ .

... Διαβάστε περισσότερα
/> Αποκλειστικό ρεπορτάζ και εικόνες από το αρχηγείο της Χεσμπολά και των εξτρεμιστών . Το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε από όλα τα διεθνή μέσα.

Αποστολή στη Γάζα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Ισραήλ. Δεκάδες αποστολές στην Κένυα , Αιθιοπία, Αραβικά Εμιράτα, Βαλκάνια , Λιθουανία , χώρες Ανατολικού μπλοκ.

Είναι βραβευμένη από την κυβέρνηση και τον ερυθρό σταυρό της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1994 για την προσφορά της και τη συμμετοχή της στις αποστολές βοήθειας για τα παιδιά της χώρας, από την Παλαιστινιακή ηγεσία για την συμμετοχή της σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα καθώς και από το ίδρυμα Μπότση για την παρουσίαση σεμιναρίου για τη δημοσιογραφική έρευνα.

Έχει καλύψει πολλά ρεπορτάζ κατ αποκλειστικότητα, όπως Αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους ηγέτες της Χαμάς, Γιασίν, Ραντίσι, αποκλειστική συνέντευξη με το παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ λίγο πριν την αναχώρησή του για νοσοκομείο του Παρισιού και τον θάνατό του, αποκλειστικό ρεπορτάζ με τους Έλληνες επιζώντες από το τσουνάμι στα νησιά Πουκέτ, αποκλειστική συνέντευξη με τον έκπτωτο πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αποκλειστική συνέντευξη με τον νέο πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, κατά τη διάρκεια της αλλαγής της πατριαρχίας, αποκλειστικό ρεπορτάζ με εικόνα και συνεντεύξεις από την στρατιωτική ομάδα της Χεσμπολά στο Λίβανο κατά τη διάρκεια του πολέμου, την ώρα των επιθέσεων, αποκλειστικό ρεπορτάζ μετά από 24 μέρες διαμονής σε ισραηλινό γυναικείο στρατόπεδο στα σύνορα Ισραήλ Παλαιστίνης με εικόνες και συνεντεύξεις καθώς επίσης και συνεντεύξεις από διάσημες γυναίκες επιχειρηματίες του Ισραήλ , Οφρα Σταρους και Γκαλία Άλμπιν.

Τέλος, σποκλειστική συνέντευξη με τον αμερικανοεβραίο Αλαν Σόλοου , πρόεδρο της διάσκεψης των εβραϊκών λόμπι.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551