Αναζήτηση
Ειρήνη Ριτσώνη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Ειρήνη Ριτσώνη είναι σεναριογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Νομικά. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με μεταφράσεις ποιημάτων του Απολιναίρ, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Διαγώνιος. Στο ίδιο περιοδικό και στην Πανδώρα, έχουν δημοσιευθεί και πρωτότυπα ποιήματα της.

Σενάρια άρχισε να γράφει σε συνεργασία με τον Σταύρο Αβδούλο, για τη σειρά Τμήμα Ηθών, όπου ήταν στη βασική ομάδα σεναριογράφων. Το ίδιο και στις σειρές Τολμηρές ιστορίες και Οι δρόμοι της πόλης.

Το 1996, πάντα σε συνεργασία με τον Σταύρο Αβδούλο, γράφει το σενάριο για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της Γιοβάννας, Βαμμένος ήλιος. Από τότε και μέχρι σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή σεναρίων.

Δύο μυθιστορήματα της, σε συνεργασία με τον Σταύρο Αβδούλο, έχουν εκδοθεί από τα Νέα σύνορα (Εκδόσεις Λιβάνη).

Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2005. 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της μίνι σειράς «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» σε σκηνοθεσία Μανουσάκη Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της μίνι σειράς «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» σε σκηνοθεσία Μανουσάκη  πριν 3 χρόνια
Ο ΣΚΑΪ μπαίνει για 1η φορά στη μυθοπλασία - Αυτές είναι οι ''Προδοσίες''! Ο ΣΚΑΪ μπαίνει για 1η φορά στη μυθοπλασία - Αυτές είναι οι ''Προδοσίες''!  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551